Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Bayburt'ta vatandaşlarla iftar yaptı Açıklaması - Son Dakika
Politika

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Bayburt'ta vatandaşlarla iftar yaptı Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Mayıs ayı içerisinde.

27.04.2022 21:01  Güncelleme: 22:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Mayıs ayı içerisinde... Kamu personeli arasında ciddi sorunlara yol açan 3600 ek gösterge meselesi var. Bunu, bütün kamu personelinde adalet duygusunu meydana getirecek, oluşturacak bir denge içerisinde bütün kamu personelinde ek gösterge meselesini çözerek tarihe karıştıracağız." dedi.

Bayburt'ta çeşitli ziyaretlerde bulunan Bakan Bilgin, daha sonra Valilik tarafından Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen halk iftarına katıldı.

Bilgin, burada yaptığı konuşmada, Bayburtluların Kadir Gecesi'ni kutlayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ve müjdelerini getirdiğini söyledi.

Müjdelerden ilkinin, yıllardır Bayburt halkının bir an önce açılmasını beklediği Kop Tüneli olduğunu belirten Bilgin, "Kop Tüneli'ni bu sene sonunda, yeni yılın ilk 3 ayında tamamlanacağını müjdesini vermek istiyorum. Ulaşım bizim için çok önemli. Kop Tüneli bizim için çok önemli, Zigana Tüneli bizim için çok önemli. Bunlar bizi Türkiye'nin her yerine bağlayan adeta bir ağ örtüsü. Kop Tüneli bize Erzurum'u yakınlaştıracak, Zigana Tüneli bize Karadeniz'i yakınlaştıracak." diye konuştu.

Diğer müjdenin de hava yolu konusunda olduğunu aktaran Bilgin, Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nın en geç 2023'ün şubat ayında açılacağını bildirdi.

Bilgin, dünyada büyük bir ekonomik kriz yaşandığını, bunun da Türkiye üzerinde yansımaları olduğunu dile getirerek, hayat pahalılığına ve enflasyonun yıpratıcı tahribatına karşı Bakanlık olarak çeşitli tedbirler aldıklarını, bundan sonra da uygulamaya sokacakları birçok tedbir olduğunu vurguladı.

"Ek gösterge meselesini çözerek tarihe karıştıracağız"

Kamu personelinin 3600 ek gösterge sorununu çözeceklerini belirten Bilgin, "Mayıs ayı içerisinde... Kamu personeli arasında ciddi sorunlara yol açan 3600 ek gösterge meselesi var. Bunu, bütün kamu personelinde adalet duygusunu meydana getirecek, oluşturacak bir denge içerisinde bütün kamu personelinde ek gösterge meselesini çözerek tarihe karıştıracağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin, "Bu meseleleri çözmenin bizim işimiz olduğunu ve mayıs ayı itibarıyla bu meselenin tamamlanıp, dosyanın inşallah Meclise intikal ettirileceğinin haberini bir kez daha paylaşmak istiyorum." diye konuştu.

Enflasyonun tahribatına karşı uygulayacakları sosyal politika tedbirleri olduğuna değinen Bilgin, şu değerlendirmede bulundu:

"Emeklilerimizi koruyacağız, emeklilerimizi sosyal bakımdan korumak mecburiyetindeyiz. Geçtiğimiz yıl sonunda en düşük emekli aylığını 1500 liradan 2500 liraya çıkardık. Bugünkü enflasyon şartlarında diğer emeklilerimizin, işçi emeklilerimizin, kamu çalışanı emeklilerimizin maaşını enflasyon oranı üzerinde arttırdık ama enflasyonun tahribatıyla bugün bunlar yeniden gündemimizdedir. Yeniden bunlarla ilgili çalışmalarımız var. Bunları da önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Biz çalışmalarımızı tamamlayıp, muhtemelen Sayın Cumhurbaşkanımız 1 Mayıs'ta bu konuda da gerekli müjdeleri bütün toplumumuzla paylaşır. Ben buradan, bu müjdelerin geleceği haberini vermek istiyorum."

"Türk ekonomisi ayda 20 milyar dolar ihracat yapan bir ekonomi haline geldi"

Türkiye'nin en büyük probleminin istihdam olduğunu belirten Bilgin, ekonomik gelişmenin en önemli şartlarından birisinin istihdam yaratan bir büyüme olduğunu aktardı.

Bilgin, Türk sanayisinin tüm bu sorunlara ve ağır problemlere rağmen geçen ay yüzde 13 büyüdüğüne dikkati çekti.

Türk ekonomisini sürükleyen gücün sanayi olduğunu vurgulayan Bilgin, şöyle devam etti:

"Biz yıllarca nasıl sanayileşiriz? Bunu bütün siyasetçilerimiz dile getirdiler ama inanın rahmetli Turgut Özal'dan, onun Türk ekonomisini dünyaya açan politikalarından bugüne geldiğimiz noktada çok önemli mesafeler katettik. Türk ekonomisi ayda 20 milyar dolar ihracat yapan bir ekonomi haline geldi. Bu bizim için 20 sene önce hayaldi, hayal yani sanayiye dayalı büyüme, ihracata dayalı büyüme ve istihdam yaratan büyüme. Geçtiğimiz yıl pandeminin meydana getirdiği olumsuz şartlara rağmen Türkiye 1 milyon civarında istihdam yarattı. Önümüzdeki yıl bunu daha da arttırmak hedefindeyiz."

Bakan Bilgin'e, konuşmasının ardından özel eğitimli çocuklar tarafından yapılan kara kalem portre çalışması hediye edildi.

Programa, Vali Cüneyt Epcim, AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Yiğit, Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücadağ, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen ve AK Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat da katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Bayburt\'ta vatandaşlarla iftar yaptı Açıklaması
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Bayburt'ta vatandaşlarla iftar yaptı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi
    10:08 Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili yapılan çalışmalar sonucunda O.A. isimli şahsın elinde tarihi sikke olduğunu tespit etti. Şahıs, Susuz beldesinde yakalanarak gözaltına alındı ve yapılan aramada 18 adet sikke ele geçirildi. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

  • Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu
    10:04 Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

    Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, AK Parti'den yeniden seçilen Çıldır Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'nu makamında ziyaret ederek başarılar diledi.

  • Bolu Belediye Başkanı, yabancı öğrencilerin getirilmesini eleştirdi
    10:00 Bolu Belediye Başkanı, yabancı öğrencilerin getirilmesini eleştirdi

    Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne özellikle Afrika ülkelerinden öğrencilerin getirildiğini ve bu durumun ülkeyi rezil ettiğini belirterek, öğrencilerin otobüs biletlerine zam yapacaklarını söyledi. Özcan, Karabük Üniversitesi ve İbrahim Kürtül'ün de bu durumda sorumluluğu olduğunu ifade etti.

  • Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı
    09:58 Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı

    Mersin'in Mut ilçesinde iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak göreve başladı. Fatma Ayan ve Fatma Dorla, mazbatalarını alarak Tuğrul Mahallesi ve Çömelek Mahallesi'nde muhtarlık görevine başladı. Ayan ve Dorla, kadınların seçme ve seçilme hakkını kullanarak bu başarıyı elde ettiklerini belirtti. İkinci sıraya yerleşen Dorla, köyünde eksikliklerin giderilmesi için çalışacağını ifade etti.

  • Adana'da 54 ruhsatsız silah ele geçirildi, 373 şahıs yakalandı
    09:50 Adana'da 54 ruhsatsız silah ele geçirildi, 373 şahıs yakalandı

    Adana Emniyet Müdürlüğü ve Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında bir hafta boyunca 34 ruhsatsız tabanca, 9 ruhsatsız uzun namlulu tüfek ve 2 yarı otomatik tabanca ele geçirildi. Ayrıca, 2 otomatik tabanca, 9 kurusıkı tabanca, 49 şarjör ve bin 394 fişek de bulundu. Uygulamalar sonucunda 316,96 gram narkotik madde, 352 uyuşturucu hap, 18.5 litre kaçak içki ve 11 çalıntı motosiklet de ele geçirildi. Toplamda 373 şahıs yakalanırken, 55 kişi tutuklandı.

  • Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, turist hedeflerini açıkladı
    09:48 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, turist hedeflerini açıkladı

    Turizm Haftası dolayısıyla sektör temsilcilerini ağırlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, ilk 5 yılda Pamukkale'ye gelen turistlerden 1 milyonunu Denizli'de ağırlamayı hedeflediklerini belirtti.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönem için çalışmalara başladı
    09:45 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönem için çalışmalara başladı

    Samsun'un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi ve çalışmalara başladıklarını belirtti. Başkan Kurnaz, meclis üyelerine başarılar dileyerek, ilçenin ve şehrin meselelerini birlikte çözeceklerini ifade etti.


Advertisement