CHP'li Tekin, Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika
Politika

CHP'li Tekin, Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu

CHP\'li Tekin, Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezleke için, "Anamuhalefet lideri konuşamayacak da, kim konuşacak sayın savcı?" dedi.

10.01.2012 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezleke için, "Anamuhalefet lideri konuşamayacak da, kim konuşacak sayın savcı?" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla CHP muhabirleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Zargana Resteurant'ta gerçekleşen kahvaltıda basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Gürsel Tekin, ayrıca Nazım Hikmet'in "Yatar Bursa Kalesinde" adlı şiir kitabını imzalayarak gazetecilere hediye etti. Daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Tekin, Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezlekeyle ilgili bir soru üzerine, kendisinin bu

konunun detaylarına girmeyeceğini, Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında konuyu değerlendireceğini söyledi. Fezleke hazırlatılmasını talep eden savcıya yüklenen Tekin, öncelikle Kılıçdaroğlu'nun hakkında soruşturma açılmasına sebep olan konuşmaya neden gerek duyduğuna bakılması gerektiğine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu'nun Silivri'de tutuklu bulunan arkadaşlarını ziyaret ettikten sonra, o manzarayı gördükten sonra soruşturmaya sebep gösterilen açıklamaları yaptığını belirten Tekin, "O manzarayı gördükten sonra

ne söylemesini beklerdiniz sayın savcı? Anamuhalefet lideri konuşamayacak da, kim konuşacak sayın savcı?" diye sordu.

Fezleke konusunda TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in tavrını çok merak ettiklerini ifade eden Gürsel Tekin, CHP'nin tarihinde hiç kimseye boyun eğmediğini, Kılıçdaroğlu'nun da asla boyun eğmeyeceğini söyledi.

İLKER BAŞBUĞ'UN TUTUKLANMASI

Başbakan Erdoğan'ın Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanmasına ilişkin yaptığı açıklamaları da değerlendiren Tekin, Başbakan'ın açıklamalarını samimi bulmak istediğini ve samimi bulduğunu ifade etti. Başbakan'ın rahatsız olmamasının düşünülemeyeceğini kaydeden Tekin, İlker Başbuğ'un görev başındayken aynı zamanda Başbakan Erdoğan'ın emrinde çalışan bir bürokrat olduğunu ifade etti. Başbuğ'un emekliliğinden sonra tutuklandığına dikkat çeken Tekin, "4 yıl siz terör örgütünü himaye mi ettiniz?

Göz mü yumdunuz?" diye konuştu.

Konunun meclise gelerek bir düzenleme yapılması gerektiğini söyleyen Tekin, "Nasıl bir düzenleme yapılacaksa derhal Meclis'e getirmelerini talep ediyoruz. Türkiye'de garip şeyler oluyor. Herkes tutukluluk süresinden rahatsız ama kim bunun gereğini yapacak? Bunun gereğini Parlamento yapacaktır" şeklinde konuştu.

Genelkurmay Başkanlığı yapmış birinin tutuklanmasının muhatabının Başbakan ve iktidar olduğunu dile getiren Tekin, "Milli Güvenlik Kurulu, devlet sırrı dediğimiz, sorunların tartışıldığı bir yerdir. Pardon şu şu suçları var demek, bugüne kadar alınan MGK kararlarının tartışma konusu olacağını bilmek lazım" dedi.

CHP TÜRKİYE'NİN SİGORTASIDIR

MYK toplantısında fezleke konusunun gündeme gelmediğini, Kılıçdaroğlu'nun önüne not geldiğinde sadece gülüp geçtiğini söyleyen Tekin, "Bu manzaraların yaşandığını, daha çok yaşanacağını biliyoruz. CHP olarak bu tür olaylara boyun eğeceğimizi zannedenler yanılırlar. CHP sıkıyönetim mahkemelerine baş kaldırılmıştır. Darbelerle hesaplaşacağız diyorlar. Darbe mağduru varsa merkez sağ ve soldur. En çok bedel CHP ödemiştir. Biz Türkiye'nin güvencesi, sigortasıdır, bir bedel ödenecekse öderiz" diye konuştu.

Uludere olayına ilişkin bir soruyu da cevaplandıran Gürsel Tekin, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve üzerine gizlilik konulduğunu belirterek, "Türkiye'de bir istihbarat var o da MİT. Açıklama yaptılar, biz vermedik dediler. Bu istihbarat örgütü kim, bizim bilmediğimiz farklı bir istihbarat örgütü mü kuruldu? Bekçi Murtazayı mı soruşturacaksınız, selametli bir soruşturma olacak mı? Kurumlar arası kavga da yok niçin böyle bir açıklama yaptı. Kimin olduğunu umut ediyorum iktidar yetkilileri

açıklayacaktır" dedi.

Tekin ayrıca, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Genelkurmay Başkanı Özel için sarf ettiği 'Onbaşı' açıklamalarını da doğru bulmadıklarını söyledi. Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Trabzonspor için söylediği sözleri de, "Umarım Sayın Bayraktar sürçülisan etmiştir" diyerek değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun Uludere ziyareti sırasında kendilerine helikopter verilmemesiyle ilgili bir soru üzerine, "Bizim helikopter hevesimiz yoktur" diyen Tekin, helikopterin bir gerekçe uydurulmadan Ankara'dan gelen talimat üzerine iptal edildiğini iddia etti. Uludere köyüne 8 kilometre kala kendi güvenliklerini kendileri sağlayarak köylülerle buluştuklarını ifade eden Tekin, "Siz anamuhalefet liderini koruyamayacaksanız, yurttaşları kim koruyacak?" diyerek tepki gösterdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Tekin, Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Türkiye'de insanlarımız, seçmenimiz hakiki temyiz kudretine sahiptirler
    21:28 AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Türkiye'de insanlarımız, seçmenimiz hakiki temyiz kudretine sahiptirler

    AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin, 'Siyasi manada Türkiye'de insanlarımız, seçmenimiz, hakiki temyiz kudretine sahiptirler. Her yaşam tarzından, her eğitim seviyesinden insan son derece özenle neye, niçin oy kullandığını bilerek sandığa gitmiştir.' dedi.

  • Almus Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
    21:23 Almus Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

    Almus ilesine bağlı köy muhtarlarının katılımıyla Fatıma-Tüz Zehra Külliyesi Konferans Salonu'nda Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi ve Kaymakam Emre Çömen, yeni seçilenlerle birlikte ilçeye hizmet etmeye gayret göstereceklerini belirtti.

  • CHP ve AK Parti arasında İsrail ticareti tartışması
    21:17 CHP ve AK Parti arasında İsrail ticareti tartışması

    CHP, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlara rağmen Türkiye'nin İsrail ile ticaretini sürdürmesinin araştırılması amacıyla grup önerisi sundu. Öneri tartışılırken CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında gergin anlar yaşandı. İddialar arasında İsrail'in Türkiye'den jet yakıtları aldığı da yer aldı. CHP'li vekil, İsrail'e ticaret yapmanın ikiyüzlülük olduğunu belirtirken, AK Parti'li vekil ise CHP'nin İsrail'e karşı tepkisiz olduğunu savundu.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.

  • CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek
    20:54 CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davanın yarınki duruşmasını takip etmek üzere Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever'den oluşan bir heyet görevlendirdi.

  • Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Protokol Üyelerini Ziyaret Etti
    20:22 Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Protokol Üyelerini Ziyaret Etti

    Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Belediye Meclis Üyeleri Osman Yurtseven ve Ümran Göçen ile birlikte Foça protokol üyelerini makamlarında ziyaret etti. Başkan Fıçı, Foça'nın daha çok gelişmesi ve kalkınması için tüm kamu kurumlarıyla birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.


Advertisement