Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısını reddeden Akşener'e AK Partiden açık kapı: Kesin kanaat geliştirmek her zaman yanlıştır - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısını reddeden Akşener'e AK Partiden açık kapı: Kesin kanaat geliştirmek her zaman yanlıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yaptığı, "6'lı masayı terk et" çağrısı ve Akşener'in, "Milletimizin geleceği heba edildiği bir kumar masasında hiç olmadık, bundan sonra da olmayız" yanıtı hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, siyasette 1 günün çok uzun, 1 yılın ise çok kısa olduğunu belirterek, "İhtimaller için bugün için kesin kanaat geliştirmek her zaman yanlıştır" ifadesini kullandı.

01.12.2022 23:07  Güncelleme: 01:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17'nci G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki Endonezya ziyareti sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener'e, "6'lı masayı terk et" çağrısında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konu hakkında yaptığı açıklamada, "Bu muhalefet, teröristlerle kol kola Ankara'dan İstanbul'a yürüyen muhalefettir. Biz bu muhalefete yabancı değiliz. Şu anda bunlar terör örgütü PKK'nın parlamentodaki uzantısıyla zaten beraber hareket etmiyorlar mı? Beraber hareket ediyorlar. Kaldı ki bunların şu anda kendi içinde zaten terör söylemlerini ifade eden kişiler yok mu? Var. Nitekim şimdi bunlardan bazılarıyla ilgili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik parlamentoda çalışmalar da devam ediyor. Bunlara alıştık. Burada özellikle muhalefetin içinde, CHP'yi bir kenara koyalım, 6'lı masanın hepsini söylememe gerek yok, ama İYİ Parti'nin bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü. Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Bu tabii düşündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir" demişti.

AKŞENER'DEN YANIT: KUMAR MASASINDA HİÇ OLMADIK, OLMAYIZ

Akşener ise "Çizgisinde hiç kırıklık olmayan, aynı kararlılıkla savunan bir partiyiz. Milletimizin geleceği heba edildiği bir kumar masasında hiç olmadık, bundan sonra da olmayız. Biz, sayın Erdoğan ve arkadaşlarının millilik ve yerlilik üzerinden yaptığı tanıma ihtiyaç duyan bir parti değiliz. Biz, 2017'de yapılan ve bugünkü bu ucube sistemi getiren o referandumda çok net, çok açık tavır koyan insanların kurduğu bir siyasi partiyiz. İYİ Parti odur" yanıtını vermişti.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: İHTİMALLER ÜZERİNDEN KESİN KANAAT GETİRMEK YANLIŞTIR

Habertürk canlı yayınına katılan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konu hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı ve Akşener'in yanıtı hakkında konuşan Çelik, "Çeşitli konularda açıklamalar yapanlar, yürüttüğümüz siyaset çerçevesinde, terörle mücadelede milli siyasetimize hassasiyet ortaya konulduğunda Cumhurbaşkanımız da ister kişiler ister sivil toplum örgütleri ister partiler düzeyinde olsun, onların Cumhur İttifakı'yla birlikte olması yönünde kendilerini konumlamaları şeklinde çağrıda bulunuyor. Çağrı yapıldı, sayın Akşener bahsettiğimiz eleştirilerden ayrı değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti. Bildiğim bir şey var; siyasi tarihe baktığımızda siyasette 1 gün çok uzun, 1 yıl çok kısadır. İhtimaller için bugün için kesin kanaat geliştirmek her zaman yanlıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın çağrısını reddeden Akşener\'e AK Partiden açık kapı: Kesin kanaat geliştirmek her zaman yanlıştır

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısını reddeden Akşener'e AK Partiden açık kapı: Kesin kanaat geliştirmek her zaman yanlıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Ahmet Altuntaş: Bir salın artık ya ne yapıştınız 0 0 Yanıtla
  • Kerim Öneş: Buyukmarketlere yazin cezayi bebekya bebek piskivisi9 tl 60 tl olurmu sut 4.20 kuruşdan 16 olurmu bn vatandaş olarak bukadar yukselmeye ve bunu duzeltmeyenlere hakkim haram olsun kiradaki cocugu olan nasil alişverişyapiyo millet kiretiyle donuyo mesayile bile alamiyo buyuk marketler pahallisadanlarin dunkanlari kapadilsin duzelsin fiyatlar bakkal veresiye yaziyo danidi olmayan ac acik buyuk marketlerde veresiye yok nasil olucak haram olsunn haklarim 0 0 Yanıtla
  • Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından Aranan 92 Kişi Yakalandı
    11:53 Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından Aranan 92 Kişi Yakalandı

    Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 92 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında uyuşturucu madde suçundan 4, dolandırıcılık suçundan 9, hırsızlık suçundan 18, yağma suçundan 2 ve çeşitli suçlardan 59 kişi bulunmaktadır. Yakalananların 36'sı hükümlü, 56'sı ise ifadeye yönelik aranmaktadır.

  • Ankara'da Tefecilik Yapan 40 Kişi Yakalandı
    11:49 Ankara'da Tefecilik Yapan 40 Kişi Yakalandı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak tefecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltı kararı verilen 44 kişiden 40'ı yakalandı. Ankara, Konya, Kastamonu, Zonguldak ve Denizli'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla şüpheliler gözaltına alındı. Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

  • AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, şehit aileleriyle bir araya geldi
    11:49 AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, şehit aileleriyle bir araya geldi

    AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Adana Şehit Aileleri Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Emine Kunt ve ailelerle görüşen Karamık, talepleri dinledi. Kunt, ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek Karamık'a teşekkür etti.

  • Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde kadın muhtar adayı
    11:48 Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde kadın muhtar adayı

    Artvin'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Uzunyalı mahallesinde çay üreticisi ve ev kadını olan Emine Akbıyık, mahallenin ilk kadın muhtarı olmak için adaylığını koydu. Akbıyık, mahalle için çocuklar ve aileler için güzel şeyler yapmayı hedeflediğini belirtti.

  • 'Para sayma' görüntülerine ilişkin ifadeler ortaya çıktı:
    11:48 'Para sayma' görüntülerine ilişkin ifadeler ortaya çıktı: "Sözleşmenin karşı tarafı olan Canan Kaftancıoğlu'nu noterde gördüm"

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve satılan binanın sahibi Ali Rıza Braka'nın ifadeleri ortaya çıktı.

  • MİT, PKK/KCK'nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusunu etkisiz hale getirdi
    11:47 MİT, PKK/KCK'nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusunu etkisiz hale getirdi

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK'nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu Bişeng Brüsk kod adlı Rojda Bilen'i Süleymaniye'de düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. Bilen, örgütün gençlik yapılanması içerisinde önemli bir konumda bulunuyordu ve gençleri tespit edip teşvik ediyor, ideolojik propaganda yaparak manipülasyon yapıyor ve eylem talimatları veriyordu.

  • Ankara Merkezli Operasyonda 40 Tefeci Şüphelisi Gözaltına Alındı
    11:46 Ankara Merkezli Operasyonda 40 Tefeci Şüphelisi Gözaltına Alındı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tefeci oldukları iddia edilen şüphelilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda, Ankara, Konya, Kastamonu, Zonguldak ve Denizli'de 40 şüpheli gözaltına alındı. 3 şüphelinin yakalama çalışmaları devam ederken, 1 şüphelinin cezaevinde olduğu belirlendi. Yakalanan şüphelilerin Cumhuriyet Başsavcılığına sevk işlemleri Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak.

  • Kayseri OSB eski Başkanı ve yöneticilerin yargılandığı davaya devam
    11:46 Kayseri OSB eski Başkanı ve yöneticilerin yargılandığı davaya devam

    Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) eski Başkanı Tahir Nursaçan ile birlikte yöneticiler Adil Özhan, Ali Yaprak, Şeref Özdemir, Özer Bostancı, Seyhan Arifoğlu ve Süleyman Sarptaş'ın yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmada sanıklar katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. Bir önceki mahkemede, cumhuriyet savcısı mütalaasını açıklamıştı. Mütalaada, bazı sanıkların 'resmi belgede sahtecilik' ve 'zimmet' suçlarından beraat etmesi istenirken, duruşma eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

  • Çekmeköy'de villaya FETÖ operasyonu! Firari iş insanı Bekir Boydak yakalandı
    11:43 Çekmeköy'de villaya FETÖ operasyonu! Firari iş insanı Bekir Boydak yakalandı

    FETÖ üyeliğinden hakkında 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari iş insanı Bekir Boydak, İstanbul Çekmeköy'de saklandığı villada yakalandı. Kayyum atanan Boydak Şirketler grubunun yönetim kurulu üyesi olan firari Boydak'ın yakalandığı villada çok sayıda altın ve yüklü miktarda para ele geçirildi.


Advertisement