Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi hakkında ilk kez açıklamalarda bulundu: Kabul etmezseniz imza atmayız dedik, kabul ettiler - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi hakkında ilk kez açıklamalarda bulundu: Kabul etmezseniz imza atmayız dedik, kabul ettiler

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine Madrid'de imzalanan üçlü muhtırayla Türkiye onay verdi. Bu gelişme sonrası gelen eleştirilerine cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede rest çektiklerini söyleyerek "'Kabul etmezseniz imza atmayız' dedik, kabul ettiler. Böylelikle FETÖ bir terör örgütü olarak NATO kayıtlarına girdi" ifadelerine yer verdi.

06.07.2022 21:02  Güncelleme: 21:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da geçmiş dönem belediye başkanları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi öncesinde Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan üçlü muhtırayla ilgili eleştirilere de yanıt verdi.

"FETÖ'CÜ ALÇAKLARLA FOTOĞRAF VERMEK İÇİN SIRAYA GİRDİLER"

Erdoğan, "NATO zirvesinde kimlerle neyi nasıl konuştuğumuzu herhalde takip ettiniz. On binlerce PKK, YPG, FETÖ teröristlerinin sınırlarımız dibinde beklediği dünyanın dört bir yanında saldırmak için sinsice hazırlık yaptığı, birilerinin de FETÖ'cü alçaklarla fotoğraf vermek için adeta sıraya girdiği, ellerini ovuşturduğu çok kritik bir dönemden geçiyoruz." ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi'ndeki tarihi resti ilk kez anlattı: Kabul etmezseniz imza atmayız dedik, kabul ettiler

"FETÖ BİR TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK NATO KAYITLARINA GİRDİ"

Muhalefet partilerinin eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, "Ana muhalefet, yavru muhalefet şimdi buradan size sesleniyorum: NATO'nun kayıtlarına PKK girmiştir. YPG girmiştir. Hepsinden öte FETÖ bir terör örgütü olarak girmiştir." şeklinde konuştu.

"KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZİ SÖYLEDİK"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugüne kadar sadece AB kayıtlarında olan PKK artık YPG, PYD ve FETÖ, NATO'nun kayıtlarına girmek suretiyle resmi kayıtlarda yerini almıştır. Biz gerek NATO Genel Sekreteri gerek diğer Cumhurbaşkanı ve Başbakana 'bizim kırmızı çizgimiz bunlar' dedik. Bu kayıtlara YPG, PYD, FETÖ girecek. Girmediği takdirde kusura bakmayın imzayı atmayız dedik. Bunu kabul etmek zorunda kaldılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi hakkında ilk kez açıklamalarda bulundu: Kabul etmezseniz imza atmayız dedik, kabul ettiler

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi hakkında ilk kez açıklamalarda bulundu: Kabul etmezseniz imza atmayız dedik, kabul ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ASKİ Şantiyesini Ziyaret Etti
    12:47 Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ASKİ Şantiyesini Ziyaret Etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) şantiyesini ziyaret ederek işçilerle bir araya geldi. Başkan Günel, ASKİ ekiplerinden Kuşadası genelinde yürütülen altyapı çalışmaları hakkında bilgi aldı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalıştıkları için teşekkür etti.

  • Şırnak'ta yapılan operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı
    12:46 Şırnak'ta yapılan operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı

    Şırnak'ta gerçekleştirilen asayiş ve kaçakçılık uygulamalarında yapılan aramalarda, 6 bin 54 paket gümrük kaçağı sigara, 3 bin litre motorin ve birçok kaçak malzeme ele geçirildi. Operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.

  • Samandağ'da Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi İftarı Düzenlendi
    12:45 Samandağ'da Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi İftarı Düzenlendi

    Hatay'ın Samandağ ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü dolayısıyla Kaymakam Emre Dündar ve Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle iftarda bir araya geldi.

  • Afyonkarahisar'da yasa dışı yollarla yurda giren 3 düzensiz göçmen yakalandı
    12:43 Afyonkarahisar'da yasa dışı yollarla yurda giren 3 düzensiz göçmen yakalandı

    Afyonkarahisar'da, Sinanpaşa ilçesinde yapılan bir araç kontrolünde Suriye uyruklu araç sürücüsü M.A. gözaltına alındı. Kontrolde bulunan 3 düzensiz göçmen ise sınır dışı edilmek üzere Afyonkarahisar İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci Projelerini Tanıttı
    12:42 CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci Projelerini Tanıttı

    CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, projelerini tanıttı ve ilk 100 günde öncelikli ele alınacak konuları açıkladı.

  • Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, halkla buluşmalarını sürdürüyor
    12:38 Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, halkla buluşmalarını sürdürüyor

    Tekkeköy Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi (YRP) Başkan Adayı Hasan Togar, vatandaşlarla buluşarak yapılan hizmetleri anlatıyor ve gelecek projeleri hakkında bilgi veriyor. Togar, aynı zamanda 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programda şehitleri anarak, insanlara olan sevgi ve bağlılıklarını vurguluyor.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    12:36 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Taşkent Caddesi'nde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, yüzlerce kişinin katıldığı iftar programında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, Karabük'e hizmet etme sözü verdi. Programa AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ve AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da katıldı.

  • Erzincan'da FETÖ/PDY üyesi 2 kişi tutuklandı
    12:35 Erzincan'da FETÖ/PDY üyesi 2 kişi tutuklandı

    Erzincan'da Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan 2 FETÖ/PDY üyesi tutuklandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, örgüt mensupları yakalandı ve ceza infaz kurumuna teslim edildi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Eyleme Çıktı
    12:35 İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Eyleme Çıktı

    Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması sonucu yaklaşık 6 bin işçi eyleme çıktı. İşçiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Evi Binası önünde oturma eylemi başlatacak.

  • Karaisalı Kaymakamlığı, şehit ailelerine ve gazilere iftar verdi
    12:33 Karaisalı Kaymakamlığı, şehit ailelerine ve gazilere iftar verdi

    Karaisalı Kaymakamlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilere iftar verdi. Kaymakam Muhammed Huzeyfe Onur, Çeceli Kadın, Gençlik ve Kültür Evi'nde düzenlenen iftarda şehitleri rahmet ve minnetle andı. Programda şehitler için dua edildi. İftara, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan ile kent protokolü de katıldı.


Advertisement