Cumhurbaşkanı seçimine doğru - Ekrem Erdem - - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı seçimine doğru - Ekrem Erdem -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Yeni dönemde halktan destek alan bir cumhurbaşkanı, daha farklı bir cumhurbaşkanlığını ortaya koyacaktır" dedi.

14.07.2014 21:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Yeni dönemde halktan destek alan bir cumhurbaşkanı, daha farklı bir cumhurbaşkanlığını ortaya koyacaktır" dedi.

Zonguldak Valisi Ali Kaban'ı ziyaret Eden Erdem, burada yaptığı açıklamada, kente cumhurbaşkanı seçim çalışmalarına katılmak üzere geldiğini söyledi.

Gün boyunca çeşitli ziyaretlerde bulunacağını anlatan Erdem, "Biz burada huzur içerisinde orucumuzu tutarken, iftarımızı yaparken, hayatımızı devam ettirirken komşu ülkeler özellikle Gazze'ye yapılan saldırılar, Suriye, Mısır ve Irak gibi Müslüman ülkelerdeki olaylar üzüntü kaynağımız. Hükümet ve millet olarak dileğimiz ve gayretimiz buraların da huzura kavuşmasıdır" diye konuştu.

Daha sonra Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Vekili Necmi Abay'ı ziyaret eden Erdem, burada yaptığı konuşmada ticareti ve sanayiyi devletin değil özel sektörün yapacağını kaydetti.

Erdem, özel sektör ne kadar güçlü ve mutluysa o ülkenin daha istikbali olan ve daha gelişen bir ülke olduğunu dile getirerek. "AK Parti iktidarı olarak Ar-Ge yatırımlarını her geçen gün arttırıyoruz. Dünyada Ar-Ge yatırımları en çok artan ülkelerden biriyiz ama buna rağmen hala yüzde 1'i yakalamış değiliz. En azından dünya standardı olarak yüzde 3'lerin üzerine çıkmak durumundayız. Bunu özel sektör de devlet de yapacak. Bu, zihniyet meselesidir. Biz geleceğin 10 büyük ülkesinden biri olacaksak mutlaka Ar-Ge'ye yatırım yapmalıyız" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Erdem, ilk defa halkın cumhurbaşkanını aracısız seçeceğini vurguladı.

Bunun çok önemli bir şey olduğunu belirten Erdem, şunları kaydetti:

"Geniş bir halk desteğini alan cumhurbaşkanının cumhurbaşkanlığı farklı olacak. 12. cumhurbaşkanını seçeceğiz. Bir çok cumhurbaşkanları gördük. Halkın içerisine çıkmayan, halktan uzak, halkın dertleriyle muhatap olmayan insanları gördük. Ne zamanki cumhurbaşkanları siyasetin içerisinden geldi, bir sinerji oluşmaya başladı. Bu noktada rahmetli Turgut Özal'ı, anmak lazım. Türkiye'deki değişimi, gelişimi sağlayan ve iş adamlarının önünü açan cumhurbaşkanıdır. Yedi yıldır cumhurbaşkanlığımızı yapan sayın Abdullah Gül, farklı bir cumhurbaşkanlığı ortaya koymuştur. Yeni dönemde halktan destek alan bir cumhurbaşkanı daha farklı bir cumhurbaşkanlığını ortaya koyacaktır."

- "Kimin başbakan olacağıyla ilgili şu an gündemimiz yok"

Erdem, Zonguldak TSO'daki temaslarının ardından Karalemas Gazeteciler Derneğini (KGD) ziyaret etti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdem, basında "AK Parti içinde önemli bir grubun Recep Tayyip Erdoğan'ın yerine Abdullah Gül'ü Başbakan olarak görmek istediği" yönünde haberlerin yer aldığını hatırlatması üzerine, şöyle konuştu:

"AK Parti'nin başbakanımızın cumhurbaşkanı olmasından sonra kimin başbakan olacağıyla ilgili şu an gündemi yok. Bunlar gazetecilerin ve basının biraz zorlaması. Şu anda bizim gündemimizde bir tek maddemiz var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda başbakanımızı inşallah cumhurbaşkanı olarak seçilmesini sağlamak."

- "Biz istişareyi öne çıkartan bir partiyiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, günü gelmeden konuları konuşmadıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"AK Parti'nin en önemli özelliklerinden bir tanesidir. Cumhurbaşkanlığı seçimi netleştikten sonra başkanımız yemin edip başbakanlıktan istifa ettiği gün gündemimizin yeni maddesi kimin başbakan olacağıdır. Bugün konuşmayız. Bunu da doğru bulmayız. AK Parti'de görüş ayrılığı olmaz. Partimizde geçmişte buna benzer bir çok senaryolar yazılmıştır. AK Parti gerçekten uyum ve birlik içerisinde herkese parmak ısırtacak şekilde götürüyor. Gerek milletvekili aday belirleme sürecinde gerek belediye başkan adayları belirleme sürecinde gerek cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde stratejimiz belli. Biz istişareyi öne çıkartan bir partiyiz. Bunu slogan olarak söylemiyoruz. Başbakanımızın bugüne kadar yaptıkları ortadadır."

Erdem, "Erdoğan'sız bir AK Parti'nin oy oranı düşer mi? Öyle bir kaygınız var mı?" şeklindeki soru üzerine, "Hayır. AK Parti'nin böyle bir kaygısı yok. Yanlış örnekten yola çıkarak. ANAVATAN, Özal'dan sonra bitti. Özal daha ANAVATAN'ın genel başkanı iken oyu yüzde 22,75'di. Yani bitişe gelmişti zaten. Ama AK Parti öyle değil. Yükselişi devam eden. Özal farklı, Erdoğan farklı. Erdoğan'ın farkı, çok erken yaşta, genç yaşta, çocuk denilen yaşta siyasette ve teşkilatta aktif oluşu" ifadesini kullandı.

- "Parti de genel başkanlık yapacak çok sayıda arkadaşımız var"

Bugün Türkiye'nin en büyük teşkilatçısının Recep Tayyip Erdoğan olduğuna dikkati çeken Erdem, AK Parti'nin çok güçlü bir teşkilat yapısının bulunduğunu anlattı.

Erdem, partilerinin kurumsal olduğunu dile getirerek, "AK Parti'de, Erdoğan'dan sonra ne olur' diye kaygı duyulmaz. Partide genel başkanlık yapacak çok sayıda arkadaşımız var. O gün istişareler yapılır. Karar verildikten sonra herkes o kararın arkasında sonuna kadar durur. Hiç tereddütünüz olmasın. Birinci turda inşallah biter. Biz şuana kadar oyumuzu artırarak devam ettik" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, daha sonra, partisinin il başkanlığını, Genel Maden İşçileri Sendikasını (GMİS), MEMUR-SEN Zonguldak Şubesini, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Temsilciliğini ziyaret etti.

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem

Cumhurbaşkanı seçimine doğru - Ekrem Erdem -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı seçimine doğru - Ekrem Erdem - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement