Bahçeli: Erdoğan Kandil Yetiştirmesidir - Son Dakika
Politika

Bahçeli: Erdoğan Kandil Yetiştirmesidir

Bahçeli: Erdoğan Kandil Yetiştirmesidir

Partisinin olağan haftalık genel kurul toplantısında konuşan Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretini sert bir dille eleştirdi.

19.11.2013 10:45  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP lideri Devlet Bahçeli, parti grubunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son dönemlerin en sert konuşmalarından birine imza atan Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın tarihi Diyarbakır ziyaretiyle ilgili olarak sert ifadeler kullandı. Geçtiğimiz hafta yaşananların Türk milleti adına bir kıyamet alameti olduğunu belirten Bahçeli " Tescilli bir eşkıyaya bu denli muhabbetin anlaşılır bir tarafı bizce yoktur. Başbakan'ın PKK'lılara karşı gösterdiği coşkun sevginin kendi içinde tutarlı bir yanı vardır. Sayın Erdoğan ya Kandil yetiştirmesidir, ya Türk düşmanıdır ya da Türk milletinin kanını içmeye yeminli çevrelerin özel ve gönüllü ferdidir" dedi.

37 yıl osnra Türkiye'ye gelen Kürt sanatçı Şivan Perver'i de sert bir dille eleştiren MHP lideri şu ifadeleri kulandı: "Şivan Perver isimli bölücü ve sözde şarkıcı ile tezahüratlar eşliğinde Diyarbakır'a gelmiştir. Erdoğan'ın dost diye methiyeler düzdüğü bu terör destekçisi 37 yıl sonra sanki babasının çiftliğine gelir gibi Türkiye'ye gelmiştir."

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları;

Biz bu dersahane tartışması yaşanmadan dershanlerin özel okullara dönüşülmesini söylemiştik. Ancak binlerce dershaneleri kapatırken buradan ekmek kazanan öğretmenler ve yardımcı personeli devlet çatısı altında istihdam edilmelidir.

"BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN DERSHANELERİN KAPATILMASI"

Ekonomik imkanları ölçüsünde her aile evladını dershaneye kayıd ettirmiştir. Öğrencilerin okulda bulamadığı dersi dershanede bulması ne anlama gelir. Bizim için önemli olan dershanelerin ortadan kaldırılmasıdır. AKP 11 yıldır hükümette Erdoğan 11 yıldır Başbakan'dır. Sormak isterim ki; son 1 yıldır dershane üzerinden oluşturduğu polemikler ne anlama gelmektedir.

"BU RESTLEŞME MİDİR?"

Referandumda zirve yapan yakınlıklar şimdi ne olmuştur? Bu restleşmemidir? Dershanelerin kapatılmasını biz yıllar önce söylemiştik. MHP olarak hiçbir kimseyi kayırmamak olmamıştır. Milli Eğitim'e paralel olarak oluşan kurumları doğru bulmadığımızı söylüyoruz.24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum.

DİYARBAKIR'DA YAŞANANLAR

Ülkemiz bataklığa doğru hızla sürüklenmektedir. Türkiye'nin milli gurur ve iffeti olan kim varsa tedirgindir, infial halindedir. Erdoğan ve hükümeti milli bütünlüğü baltalamak ve milli huzuru bozmak için fitne ateşini körüklemiştir. Diyarbakır'da son yaşanan rezil sahneler bize başka yorum yapma imkanı bırakmamıştır. Başbakan ile dostu Barzani sözde Kürdistan lafları altında Diyarbakır'da kucaklaşmıştır. Türkiye'nin 90 yıllık tarihinde bugünkü kadar ihanet ve küstahlık emin olunuz ki görülmemiştir. Türkiye Başbakan ve hükümetinin yabancılardan aldığı vekalet göreviyle sanki işgal altındadır. Karşımızdaki ülke resminin aydınlık hiçbir yanı kalmamıştır.

"İHANETİN RESMİ GEÇİDİNE MÜSADE EDİLMİŞTİR"

Türkiye'nin yaşadığı hazin manzaralar ben Türküm ve onur duyuyorum diyen hiç kimsenin kabul edeceği şeyler değildir. Türkiye 16 Kasım'da hiç olmadığı kadar küçük düşürülmüş ve ihanetin resmi geçidine şahitlik etmiştir. Cani ile Başbakan'ın fotoğrafı aynı pankarta iliştirilmiş şehitlerin kemikleri sızlamıştır. Geçmişi karanlık yüzlerin meydan okumalarına şahit olduk.

"DAMAT FERİT HORTLAMIŞ"

Millet millet olalı hiç bu kadar içeriden hançerlenmemiştir. Devlet devlet olalı hiç bu kadar zulüm görmemiş ve köşeye sıkışmamıştır. Cehaletin bu kadar mevki elde ettiği başka bir dönem olmamıştır. Milli şeref milli haysiyet ve milli ruhtan mahrum olanların saltanatına hiç bu kadar süreyle katlanılmamıştır. Neredeyse Anzavur dirilmiş, Ali Kemal yattığı yerden kaçmış, Damat Ferit hortlamış, Haçlılar tekrar ayaklanmış, hükümetle ve başındaki şahsiyetle bütünleşmiştir. Erdoğan olmayan kalitesinin gereğini yapmış, kardeşi Barzani'yi Diyarbakıra davet etmiş ve aşığına maşuk vurgun gibi bağrına basmıştır.

"ŞİVAN PERVER İSİMLİ BÖLÜCÜ"

Şivan Perver isimli bölücü ve sözde şarkıcı ile tezahüratlar eşliğinde Diyarbakır'a gelmiştir. Erdoğan'ın dost diye methiyeler düzdüğü bu terör destekçisi 37 yıl sonra sanki babasının çiftliğine gelir gibi Türkiye'ye gelmiştir. Abdullah Öcalan barış savaşçısıdır, terörist değildir, terörist Türkiye Devleti'dir diyen rezil bu kişidir. İmralı'daki kahramanı selamlıyorum diyen delilli ispatlı hain bu kişidir. Allah kahretsiz Türk dilini başımızdan defedelim diyen ahlaksız bu kişidir. Başbakan bu PKK'lıyı dost olarak görmüş ve gönlünü ardına kadar açmıştır.

"SAYIN ERDOĞAN YA KANDİL YETİŞTİRMESİDİR YA DA.."

Sıfır sorun mucidi Dışişleri Bakanı da bu adamdan özür dilemiş belki dizine kapanmıştır. Tescilli bir eşkıyaya bu denli muhabbetin anlaşılır bir tarafı bizce yoktur. Başbakan'ın PKK'lılara karşı gösterdiği coşkun sevginin kendi içinde tutarlı bir yanı vardır. Sayın Erdoğan ya Kandil yetiştirmesidir, ya Türk düşmanıdır ya da Türk milletinin kanını içmeye yeminli çevrelerin özel ve gönüllü ferdidir.

"TÜRK MİLLETİ ADINA KIYAMET ALAMETİ"

Erdoğan Diyarbakır'daki açılış törenini 28 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Ödülü alan bir başka PKK'lının ölüm yıldönümüne denk getirmiştir. Türkiye'nin PKK'lılar tarafından yönetilmesi Türk milleti için kıyamet alameti değil midir? Bu nasıl bir iştir ki, birisi ödül verecek kadar şuur kaybına uğrar, birisi anma günü düzenleyecek kadar gözü ve vicdanı kararır. Hangi devletin yöneticileri böyle bir kokuşmuşluğun içinde olmuştur.

"İZANSIZLAR, İNSAFSIZLAR"

Başbakan hısım ve akrabası olduğunu düşünmeye başladığımız Barzani'nin önünde Ahmet Kaya'nın şiirini okurken bazıları ağlamıştır. Protokol kısmında gözyaşları sel olup birbirine karışmıştır. Hayatı boyunca şehitlere bir damla gözyaşı dökmeyen hiçbir milli davada yaşarmayan izansızlar, insafsızlar ve hep nefsine tapan kibir ukalaları koro oluşturup PKK'lı Ahmet Kaya'nın ağıdını ölümünden 13 yıl sonra yapmıştır. Erdoğan madem bu kadar Ahmet Kaya hastasıdır, madem bu kadar matemlidir o zaman en kısa sürede bu terörist havarisinin adına bir anıt yaptırmalı, orayı kendisine mesken tutmalı yakınlarında da bir ev tutarak sürekli anıtı seyretmelidir.

"PKK'LININ SUÇU SAZ ÇALMAKMIŞ"

Başbakan'a göre bu PKK'lının suçu saz çalmakmış. Erdoğan öldürmek için ille de tüfek top ve hançer mi kullanımalı, saz kalaşnikof ve sen ve dostun gibi zihniyetler de canlı bomba olamazlar mı? Barzani'nin gelişi tarihi olarak gösterilmiş ve böyle servis edilmiştir. Çok acımasız bir psikolojik hareket yandaş medyada çığırtkanlar ve STk'lar arasındaki rol dağılımı ile icra edilmiştir. Bütün bu kepazelikler Türk milletinin gözleri önünde gerçekleşirken Erdoğan'ın hala tarih yazdığını söylemesi bizatihi tarihsel akışın şahit olduğu en büyük yüzsüzlüktür.

"SABRIMIZA ALDANIP DA GEVŞEKLİK YAPMAYIN"

Erdoğan ihanetin tarihine süt kardeşleriyle ilaveler yapabilir. Gerekirse yeniden tarih yazmak için iştahlı ve istekli bir nesil tıpkı bu salonda olduğu gibi filiz filiz başak başak boy boy yetişmiştir. Kimse sabrımıza aldanıp da gevşeklik yapmasın. Kuduz gibi oraya buraya sataşmasın. Yeri ve zamanı gelince Malazgirt destanı da tekrarlanır Söğüt ruhu da canlanır. İstanbul'un fethi de yenilenir, İzmir'de denize dökülenlerin torunları da yenidek sökülüp atılır. Yularını kandil teröristlerine kaptıranlar yazsa yazsa ancak kalleşliğin ve kahbeliğin tarihini yazacaklardır. İmralı canisine teslim olanlar eli kanlı teröristlere yüz sürenler Türk milletini sırtından vurmanın ve kardeşliği kundaklamanın kara kaplı kitabına not düşeceklerdir.

"ALLAH'INIZDAN BULACAĞIZ GÜNLER YAKINDIR"

Erdoğan Kürdistan için umut mu verecek vade mi biçecek sorusu kısa sürede cevabını bulmuştur. Erdoğan siyasi menfaat ve 4 varil mazot için Kürdistan'a onay vermiştir. Başbakan peşmergenin Pan Kürdist politikaları için Türk milletinin verdiği yetkiye alenen ihanet etmiştir. Türkmen kardeşlerimizi peşpeşe katleden, Türkmenlerin demografik yapısıyla oynayan, Türkmen şehirlerinin isimlerini değiştiren, Kerkük'ün statüsünü oldu bittiye getirmeye çalışan bir alçak Başbakan'da hayallerini bulmuştur. İnşallah Allah'ınızdan bulacağınız günler de yakındır.

"BU SAVCILAR BU HAKİMLER NEREDEDİR?"

Erdoğan ve peşmerge çetesi aynı yöntem aynı hedef ve vasıtalarla Türklüğe her tarafta zehir saçmaktadır. Diyarbakır'ın şeytani belediye başkanı da Barzani'ye de Kuzey Kürdistan'a ve şehrinize hoşgeldiniz demiştir. Başbakan, elinden tuttuğun bu belediye başkanının sözlerine katılıyor musun? Kuzey Kürdistan neresidir? Türkiye bir hukuk devletiyse bu savcılar bu hakimler nerededir? Yasalara göre en ağır suçlar işlenirken hukuk insanları nerededir? Peşmerge yönetiminden bir temsilci Nato'nun Brüksel'deki toplantısına katılmıştır. Buna AKP'nin müsadesi tartışmasızdır. Bu mesafenin alınması ABD'nin tutumu hakkında da fikir vermektedir. Başbakan aldığı buyrukları uygulamaktadır. Erdoğan ve Barzani memur edilmiştir. Hesap para servet ve koltuk üzerinedir. Bunun için de Türkiye'nin bölünmesi, özerklik, federasyon ve konfederasyondan geçerek Kürdistan'ın direkleri çatılmaktadır.

"ERDOĞAN'IN YÜCE DİVANA ÇIKMA GÜNÜ YAKLAŞIYOR"

Erdoğan PKK'yı siyasallaştıracak ve bölücü başını serbest bırakacaktır. Mardin'de askerlerimize kurulan pusu, şantiyenin basılması bunun bir işaretidir. Erdoğan barış çözüm ve süreç derken PKK'lı caniler elleri tetikte insan avına çıkmışlar kan dökmek için silahlarının emniyetini açmışlardır. Gücümüzün yegane kaynağı büyük Türk milleti ve milliyetçileri hainleri her tarafta karşılamaya hazır ve azimlidir. Şundan emin olunuz ki milli mücadele yıllarında nasıl ki kurtarıcı Türk milleti olmuşsa yine aynısını yapacak gökkubbeyi hainlerin başına geçirecektir. Sevr anlaşmasını yırtan milli ruh yeniden güneş gibi doğacaktır. Kimse ümitsiz olmasın. Kurtuluş yakındır. Başbakan ve hükümetinin yüce divana çıkma günü yaklaşmaktadır.

 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Bahçeli: Erdoğan Kandil Yetiştirmesidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement