Elvan: "Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Rejimini Korumuştur" - Son Dakika
Politika

Elvan: "Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Rejimini Korumuştur"

Elvan: "Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Rejimini Korumuştur"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ‘Recep Tayyip Erdoğan rejim değişikliği yapmak istiyor’ diyenlere en güzel cevabı 15 Temmuz‘da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiğini belirterek, “Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti rejimini korumuştur.

03.04.2017 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 'Recep Tayyip Erdoğan rejim değişikliği yapmak istiyor' diyenlere en güzel cevabı 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini belirterek, "Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti rejimini korumuştur. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sahip çıkmıştır" dedi.

Bakan Elvan, referandum çalışmaları kapsamında Mersin'in en eski çarşılarından biri olan ve halk arasında 'Bit Pazarı' olarak adlandırılan Zafer Çarşısı'nı gezerek, esnaftan 'evet' desteği istedi. Eşi Zeliha Elvan'ın da eşlik ettiği Elvan, çarşıdaki dükkanları tek tek dolaşarak, esnafa bol kazançlar diledi.

Elvan, eşi Zeliha Elvan ile birlikte simit dağıttı

Eşi Zeliha Elvan ile birlikte çarşıyı gezenlere simit dağıtan, esnafla çay içip sohbet eden Elvan, Mersinli Veteran Milli Atlet Hasan Kınalı'nın çarşı içindeki dükkanına da uğradı. Kınalı'nın, veteran atletler için yer talebini dikkate alan Elvan, ekibine, Mersin Valisi ile de görüşülerek sorunun çözülmesi talimatını verdi. Zeliha Elvan ile birlikte bir tespih dükkanına da giren Elvan, burada koka ağacından yapılan iki tespih satın aldı. Elvan, bu tespihin eli dezenfekte etme özelliğine sahip olduğunu söyledi.

Bir saati aşkın süre çarşıda dolaşan Elvan, Mersin Çarşısı Esnafları Derneği önünde bir süre oturarak çay içti. Dernek Başkanı Bekir Algüllü'nün, Zafer Çarşısı'nın Mersin'e yakışmadığını, Çiçek Pasajı ve Balık Pazarı ile birlikte yenilenmesi gerektiğini belirterek destek istemesi üzerine bir konuşma yapan Elvan, bu talebin yerine getirilmesi konusunda esnafa söz verdi. Zafer Çarşısı'nın bu manzarasının Mersin'e yakışmadığının altını çizen Elvan, "Ben de elimden gelen her türlü desteği sizlere vereceğim. Her birinizin güzel bir mekana sahip olmanız için çalışacağım. Belediye ile ilgili meseleleri de belediye başkanı ile bizatihi görüşeceğim" diye konuştu.

"Siyasi istikrarın olmadığı bir yerde ekonomik istikrar olmaz"

Son 15 yılda ülkede neler yapıldığını herkesin gördüğünü belirten Elvan, "Bunların hepsi yapılır. Yeter ki, bu ülkede kalıcı bir siyasi istikrar olsun. Siyasi istikrarın olmadığı bir yerde ekonomik istikrar olmaz. Ekonomik istikrarın olmadığı yerde iş derdi olur, AŞ derdi olur, istihdam derdi olur. Onun için önce ülkemizin birliği, bütünlüğü için olanca gücümüzle mücadele etmeliyiz. Aramıza fitne sokmak isteyenler var. Bizi birbirimize düşürmek isteyenler var. Bizi bölmek, parçalamak isteyenler var. Bizi güçsüz kılmak isteyenler var. Bunlara karşı mücadelemizi hep birlikte vermeliyiz. Buradaki kardeşlerim vatanını, milletini, bayrağını seven kardeşlerim. Onun için her birinizin şu kritik süreçte birlikteliğinizi, dayanışmanızı daha da artırmanız gerekir" ifadelerini kullandı.

"Bazı Avrupa ülkelerinin yöneticileri, PKK ve Fethullahçı Terör Örgütü'nün 'hayır' kampanyalarına güçlü bir destek veriyor"

Terör örgütleri ve Avrupa'da yürütülen 'hayır' kampanyalarına işaret eden Elvan, "Bir tarafta PKK terör örgütü Avrupa'da 'hayır' kampanyası yapıyor, diğer tarafta yine Fethullahçı Terör Örgütü ki, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirmek isteyen o ihanet şebekesi Avrupa'da 'hayır' kampanyaları yürütüyor. Bunların üzerinden yine bazı Avrupa ülkelerinin yöneticileri, bu 'hayır' kampanyalarına da güçlü bir destek veriyorlar. Televizyonlarıyla destek veriyorlar, gazeteleriyle destek veriyor ve hem PKK'ya hem Fethullahçı Terör Örgütü'ne de sonuna kadar kapılarını açıyorlar ve onlara her türlü maddi-manevi desteği veriyorlar. Soruyorum size, Fethullahçı Terör Örgütü niye 'hayır' diyor? O hain, 15 Temmuz darbe girişiminde bulundu, bu ülkeyi işgalcilere teslim etmek istedi. Sizler de bir bütün olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla caddeleri, sokakları, meydanları doldurdunuz. 'Halk ne isterse olur. Biz darbecilere karşıyız. Biz vesayetçilere karşıyız' dediniz, dimdik ayakta durdunuz ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk gerçekleşti. Bir darbe girişimi başarısız oldu" şeklinde konuştu.

"Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti rejimini korumuştur"

Bir vatandaşın, 'o gün Cumhuriyeti Erdoğan kurtardı' demesi üzerine de Bakan Elvan, şunları söyledi: "Çok güzel. 'Recep Tayyip Erdoğan rejim değişikliği yapmak istiyor' diyenlere en güzel cevabı 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vermiştir. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti rejimini korumuştur. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sahip çıkmıştır."

"Ana muhalefet liderinin o gece daha erken açıklama yapmasını beklerdik"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu, 15 Temmuz gecesi zamanında açıklama yapmamakla eleştiren Elvan, "O gece niye zamanında açıklama yapmayanlar var? Sayın Bahçeli erken saatte açıkladı ama ana muhalefet liderimizin herhalde gece 00.20'de basına ilk açıklaması düştü. Biz beklerdik ki, daha erken bir açıklama yapsın. Efendim, saat 11'de havaalanına indi. 11'de havaalanına inen, 11.30'da, 11.15'te yapar. Yapmaz mı? Yapar. Biz daha erken açıklama yapmasını beklerdik. O gece Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri, Milliyetçi Hareket Partili milletvekilleri meclise gelmişlerdir. Onu da takdir ediyorum. Bunu da burada ifade etmem gerekiyor. Meclise gelmişlerdir ve mecliste bir bütün olarak demokrasiye sahip çıkmışlardır" dedi.

"Yeni anayasa değişikliği, demokrasimiz için çok önemli bir kazanım olacak"

Artık bu ülkenin bir daha darbelerle karşı karşıya kalmamasını istediklerini vurgulayan Elvan, şöyle devam etti: "Bu ülke artık hiçbir şekilde vesayet odaklarının baskısı altında kalmasın istiyoruz. Artık koalisyon dönemleri olmasın istiyoruz. Artık krizler, kaoslar olmasın istiyoruz. Artık hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olsun istiyoruz. İşte yeni anayasa değişikliğiyle de milletimiz ne derse o olacak. Halkımız hükümeti kuracak. Millet kuracak, millet. Doğrudan hükümetin kim olacağına millet karar verecek. Kurmuş olduğumuz hükümeti de birincisi halk denetleyecek, ikincisi de Türkiye Büyük Millet Meclisi denetleyecek ve yargı yolu da açık olacak. Demokrasinin gereği de budur. Biz, demokrasimizi daha da güçlendireceğiz inşallah. Yeni anayasa değişikliği, demokrasimiz için çok önemli bir kazanım olacak. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz için, halkımız için önemli bir kazanım olacak. Çünkü siz kimi isterseniz onu hükümet yapacaksınız ve hükümet yaptığınız kişi de hükümet de yüzde 50'nin üzerinde oy almak zorunda."

"16 Nisan'da 'evet' demenizi bekliyorum"

16 Nisan'ın, Türkiye açısından son derece kritik olduğunun vurgulayan Elvan, "Bu bir siyasi parti meselesi değil. Hangi siyesi partiden olursanız olun. Görüşünüz, düşünceniz ne olursa olsun, ister Adalet ve Kalkınma Partisi'nden olun isten Milliyetçi Hareket Partisi'nden olun ister Cumhuriyet Halk Partisi'nden olun ister HDP'den olun hiç fark etmez, bu ülkenin bekası için, birliğimiz için, bütünlüğümüz için her birinizden 16 Nisan'da 'evet' demenizi bekliyorum" diye konuştu.

Elvan, konuşmasının ardından Zafer Çarşısı ve İstiklal Caddesi'nde gezerek esnaftan 'evet' desteği istedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Elvan: 'Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Rejimini Korumuştur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement