"Ergenekon" Davası - Son Dakika
Politika

"Ergenekon" Davası

"Ergenekon" Davası

61'i tutuklu 256 sanıklı davanın 181. duruşması başladı.

14.05.2012 11:54  Güncelleme: 12:22

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" ve birinci

"Ergenekon" davalarının ikinci "Ergenekon" davasıyla birleştirilmesinin ardından, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 61'i tutuklu 256 sanıklı davanın 181. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, gazeteci Tuncay Özkan ve emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in de aralarında bulunduğu 41 tutuklu sanık katıldı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP Zonguldak Milletvekili ve Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Sedat Peker ile duruşmalardan men cezası verilen İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 20 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

"Odatv" davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük de duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, sesi ve görüntüsü değiştirilerek dinlenilen gizli tanık

"Akdeniz", 1998 yılında JİTEM elemanlarıyla irtibata geçtiğini belirterek, birkaç yıl Ankara Aydınlıkevler'deki karargahlarında JİTEM elemanlarıyla görüştüğünü, JİTEM'de fiili olarak çalışmadığını söyledi.

Gizli tanık, "Namazında bir insan olmama rağmen 1998 yılında tarihi eser kaçakçılığına girdik. Televizyonda deşifre olduk. Bir kaç gün sonra evimin önünde kurşunlama oldu. Emniyet ilgilenmedi. Ardından Genelkurmay'a giderek tehditler aldığımı söyledim. Komutanla tanıştırıldım. Dinler hakkında sorular soruldu. Bana Ergün Poyraz'ın kitaplarını okuttular. Seçilmişlerin yanlış olduğunu, dinin yanlış kullanıldığını söylediler. Burada bana kola ikram edildi. Koladan sonra ben rahatsızlandım. Ameliyat oldum, bademciklerim alındı. Aynı gün eve giderek eski eşime de pasta götürmüşler. O pastadan yiyen eski eşim de rahatsızlık geçirdi" dedi.

Ömer ve Ayhan isimli JİTEM elemanlarıyla görüştüğünde, Nakşibendi tarikatı içinde silahlı grup tespit ettiklerini ve bu konuyu araştırmasını istediklerini ifade eden gizli tanık, ancak kendisinin bu tarikata gidip gelmesine rağmen böyle bir şey tespit etmediğini anlattı.

Bilişim teknolojisi uzmanı olduğunu belirten gizli tanık, "İnternet siteleri hazırladım. 50-100 DVD getirdiler. Propaganda amaçlı bunların tüm kesimlere duyurulacağını söylediler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk olmadığına dair yazılar vardı. Dini, namazı çok farklı anlatan bir kitap verildi. Yayınlamadım. Manevi olarak bunlardan rahatsız olduğum için savcı Zekeriya Öz'e giderek ifade verdim" diye konuştu.

Hayatında AK Parti'ye hiç oy vermediğini belirten gizli tanık, seçimlerden 3-4 gün önce rüyasında AK Parti'nin kazanacağını gördüğünü söyledi.

Gizli tanık, görüştüğü JİTEM elemanlarının kendisini takip ettiklerini anlayınca, bu kişilerle irtibatını kestiğini sözlerine ekledi.

Duruşmada, gizli tanığın beyanlarının alınmasına devam ediliyor.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement