Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini de içeren "Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi", TBMM Başkanlığına sunuldu - Son Dakika
Politika

Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini de içeren "Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi", TBMM Başkanlığına sunuldu

Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini de içeren "Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi", TBMM Başkanlığına sunuldu

Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini de içeren "Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi", TBMM Başkanlığına sunuldu.

02.11.2023 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Partili Usta'dan Aile ve Gençlik Fonu açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta:

"Hazine ve Maliye, Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Enerji ve Tabi Kaynaklar, Sanayi ve Teknoloji Bakan yardımcısı oluşan bir Yönetim Kurulu'ndan oluşacak. Fonun gelirlerinin petrol, doğalgaz ve madenlerden gelecek gelirlerin yüzde 20'siaktarılması planlanmaktadır"

ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili, "Hazine ve Maliye, Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Enerji ve Tabi Kaynaklar, Sanayi ve Teknoloji Bakan yardımcısı oluşan bir Yönetim Kurulu'ndan oluşacak. Fonun gelirlerinin petrol, doğalgaz ve madenlerden gelecek gelirlerin yüzde 20'siaktarılması planlanmaktadır.

AK Parti Grup Başkanvekili Usta, AK Parti genç milletvekilleri ile birlikte basın açıklaması yaptı. AK Parti Grup Yönetim Salonu'nda düzenlene toplantıda Usta, Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulmasıyla ilgili kanun teklifi vereceklerini aktararak, kanun teklifinin 9 maddeden oluştuğunu söyledi.

Usta, Türkiye'nin ürettiği petrol, doğalgaz ve maden gelirlerinden elde edilecek gelirin bir kısmı ile fonlanacağını belirtti. Usta, fonun beş Bakan Yardımcısı'nın görev alacağını ifade ederek, "Hazine ve Maliye, Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Enerji ve tabi Kaynaklar, Sanayi ve Teknoloji Bakan yardımcısı oluşan bir Yönetim Kurulu'ndan oluşacak. Fonun gelirlerinin petrol, doğalgaz ve madenlerden gelecek gelirlerin yüzde 20'siaktarılması planlanmaktadır. Diğer fonlardan yüzde 10 aktarılması öngörülmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın kanun teklifinde ihtiyaç duyulacak yönetmeliklerin çıkarılmasıyla ilgili yetkilendirilmesine ilişkin madde bulunmaktadır" dedğerlendirmesini yaptı.

Fonun büyüklüğüne ilişkin soru üzerine Usta, "Projeyle birlikte ihtiyaca göre en az 4.5-5 milyar lira ayrılabileceğini söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

'Nasıl başvurulacağına' ilişkin soruya Usta, "Dijital olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ilan edecek. Gençlerin şartları da ilan edilecek. Şarları tutan gençlerimize 150 bin TL iki yıl ödemesiz, dört yıl ödeme şartıyla faizsiz ödenecek" şeklinde konuştu.

Usta, pilot ilerin Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya olduğunu söyleyerek, kanun teklifinde yaş sınırlaması olmadığını fonun projeye göre değerlendirme yapacağını aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini de içeren 'Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi', TBMM Başkanlığına sunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement