"Güvendiğimiz Ne Kadar Kurum Varsa Hepsini Ortadan Kaldırdılar" - Son Dakika
Politika

"Güvendiğimiz Ne Kadar Kurum Varsa Hepsini Ortadan Kaldırdılar"

"Güvendiğimiz Ne Kadar Kurum Varsa Hepsini Ortadan Kaldırdılar"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, "İnandığımız, güvendiğimiz, üzerine titrediğimiz ne kadar kurum varsa hepsini ortadan kaldırdılar" dedi

15.04.2011 14:50

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir birinci sıra milletvekili adayı Süheyl Batum, "İnandığımız, güvendiğimiz, üzerine titrediğimiz ne kadar kurum varsa hepsini ortadan kaldırdılar" dedi. Partililerin moralini bozmamasını da isteyen Batum, "Yok Ergenekon, yok mergenekon, yok gerkenekon, sakın üzülmeyin. CHP Atatürk devrimlerine inanan kadrosuyla karşınızdadır" diye konuştu.

Eskişehir'e gelen Süheyl Batum, CHP İl binası önünde partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Batum daha sonra CHP İl binasında milletvekili adaylarıyla birlikte düzlenen basın toplantısına katıldı. Basın toplantısını bir süre önce DSP'den CHP'ye geçen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da izledi.

Toplantı öncesinde CHP İl Başkanı Erman Gölet 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan seçimlerde Eskişehir'den milletvekili adayı olan Süheyl Batum, Kazım Kurt, Gaye Usluer, Azmi Kerman, Muharrem Şenel ve Muharrem Varlık'ı partililere tanıttı.

AK Parti'nin Türkiye'de bir yalanlar dünyası yarattığını söyleyen Süheyl Batum, güven duyulan kurumların da birer birer yok edildiğini öne sürdü. Batum şunları kaydetti:

"Türkiye'ye, Atatürk Cumhuriyeti'ne bir elbise giydirmeye çalıştılar. Türkiye'de var olan bizim büyüklerimizin göz nuruyla, el emeğiyle, alın teriyle, kanla, gözyaşıyla kurduğu ne kadar kurum varsa hepsini ortadan kaldırmaya çalıştılar. Üzerinde tartışılmayan tek bir kurum bırakmadılar. En son durumu görüyorsunuz. Yargı dediler mahvettiler, ordu dediler ortadan kaldırmaya çalıştılar, YGS, KPSS, inandığımız, güvendiğimiz, üzerine titrediğimiz ne kadar kurum varsa hepsini ortadan kaldırdılar. Bu ülkenin polislerini alırken cemaatin polislerini almak için hile yaptılar, ne oldu? Ortaya çıktı, sınav iptal edildi. Ne oldu? Kime ne oldu? Ortada bir tane adam var mı? Hangi dershanenin kimi var? Kimin dershanesiymiş? Kim dağıtmış? Sınavda hilecilik yaptılar sonra o hileyi yapan sınava giren çocuklarmış gibi sözüm ona kaleminin içine falan baktılar, yok efendim cebinin içine baktılar, astarını söktüler. Sanki 3 tane çocuk birleşmiş hile yapmış gibi. Amaç o kurum ortadan kalksın, biz alışalım. O kadar yaptılar ki, o kadar alıştırdılar ki. "

BAŞBAKANIN TALİMATIYLA CHP'YE SALDIRIYORLAR

AK Parti yandaşlarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ülkedeki tüm kurumlarıyla birlikte CHP'ye de saldırdığını söyleyen Batum, şöyle konuştu:

"Dün Cumhuriyet tarihinin benim de gördüğüm en önemli olaylarından bir tanesini gördük. Bugüne kadar hep söyledim ama Ordu'da ben ilk defa net, belgeleriyle ve filmiyle, kasetiyle bir belediye başkanı, bir milletvekili, bir işadamı oturup herkesin önünde paraları paylaşıyorlar, desteleri çıkarıyorlar, al bu senin, bu benim diyorlar. Biz bunu basın toplantısıyla açıkladık. Bugün basın herhalde şöyle düşündü: Bunu vermeye gerek yok ki. AKP iktidarında bu vaka-i adiye oldu. Herkes yapıyor bunu zannettiği için herhalde hiç gürültü koparmadı. Çünkü alıştılar artık. Tüm kurumlarımızın basın dahil maalesef ortadan kaldırmaya çalıştılar. Şimdi CHP'ye de aynı yoğun saldırıyı sürdürüyorlar. Şundan bir ay önce hayatında 9 yıldır başbakana tek soru sormamış, sayın Başbakan neden işsizlik 11'de 12'de takıldı dememiş gazeteci elinde kalem bizimkine 'bi dakika, bi dakika, yavaş anlat, kaynağın nerede?' diyor. 'Dur bakayım, dur bakayım, alt alta toplayayım' diyor. Şimdi bu, gazetecinin soru sorması falan değil. Bu AKP yandaşının başbakandan aldığı talimat üzerine bütün kurumlar gibi CHP'ye saldırmasıdır. Sakın ve sakın moralinizi bozmayın, sakın üzülmeyin, hepimiz bunların etkisi altında kalabiliriz. Bunların kurum olarak da, kişiler olarak da üstesinden gelebileceğiz. Evelallah el ele, yürek yüreğe olduğumuz taktirde hep beraber bunların üstesinden geleceğiz. AKP iktidarını tarihin çöplüğüne layık olduğu yere göndereceğiz."

CHP'NİN ADAYLARI PIRIL PIRIL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, CHP'nin milletvekili adaylarının pırıl pırıl, Atatürk Cumhuriyetine inanan kişiler olduğunu savundu. AK Parti'nin milletvekili adaylarını eleştiren Batum şöyle dedi:

"Bu ülkede bir kişi Türkiye Cumhuriyeti halkını, hayalisini kin ve düşmanlığa sevk etmekten din ve ırk gözetmek suretiyle birbiri aleyhine düşmanlığa sevk etmekten mahkum oldu. Kesin hüküm giydi. Öyle şiir okudum filan değil. Dinsizler dinliler diye bölerek birbirleri aleyhine kine, düşmanlığa sevk etmekten mahkum oldu. Bu ülkede Madımak'ta Sivas'ta tarihin en önemli şecaatlerinden, facialarından birisi yaşandı. 33 tane aydını, yazarı, çizeri diri diri yaktılar. Bunu yakanları savunanların, avukatların tesadüf olur mu tamamı bir partide bakan ve milletvekili oldu. İşte Hayati Yazıcı, işte milletvekilleri. Hepsinin daha sonra tutup da AKP'de birleşmesi tesadüf olabilir mi? Türkiye bir tek gazeteci bunu sormadı. 'Bu kadar tesadüf olur mu başbakan, işte Hayati Yazıcı bakan, bilmem ne hepsi milletvekili' diye. CHP'nin adaylarına soruyorlar. Bunun için söylüyorum. Sakın inanmayın, sakın moralinizi bozmayın, yok Ergenekon, yok mergenekon, yok gerkenekon, sakın üzülmeyin, sakın düşünmeyin. CHP hep beraber pırıl pırıl Atatürk'e inanan, Atatürk Cumhuriyetine inanan, altı oka inanan, Atatürk ilkelerine inanan, Atatürk devrimlerine inanan kadrosuyla karşınızdadır ve Atatürk Cumhuriyetini yeniden kuracaktır. "

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Güvendiğimiz Ne Kadar Kurum Varsa Hepsini Ortadan Kaldırdılar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement