Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu: (2) - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu: (2)

Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı\'nda konuştu: (2)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yemin ettim; garibin, gurebanın, vatandaşın hakkını ve hukukunu sonuna kadar savunacağız. Çünkü biz bu devleti inşa eden Kuvayımilliye geleneğinden geliyoruz.

24.01.2023 16:20  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yemin ettim; garibin, gurebanın, vatandaşın hakkını ve hukukunu sonuna kadar savunacağız. Çünkü biz bu devleti inşa eden Kuvayımilliye geleneğinden geliyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Merkez Bankasının arka kapısından 128 milyar doların iç edildiğini" öne sürerek, "Bay Kemal unutmaz; o 128 milyar doları ve bu devletin Hazinesinden alınan 418 milyar doları alacağım, işçiye, köylüye, emekliye, memura, öğretmene, sanayiciye, herkese vereceğim." ifadesini kullandı.

Uyuşturucu mafyalarıyla da mücadele edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Onların da tehditleri zaman zaman geliyor. Gelsin, tehdit etmezseniz namertsiniz. Bir milim geri adım atmayacağız. Yemin ettim; garibin, gurebanın, vatandaşın hakkını ve hukukunu sonuna kadar savunacağız. Çünkü biz Kuvayımilliyeciyiz, çünkü biz bu devleti inşa eden Kuvayımilliye geleneğinden geliyoruz. Anadolu ve Trakya Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin evlatlarıyız biz. Hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın." sözlerini sarf etti.

Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde görev yapan Prof. Dr. Cem Ersoy'un görevden alındığını söyleyerek, 290 bilimsel eseri bulunan, uluslararası ölçekli 35 projeyi başarıyla yöneten ve 2022'de dünyanın en etkili bilim insanları listesine giren bir kişinin görevden alınmasının akıl ve mantıkla bağdaşır bir yönü olmadığını savundu. Kılıçdaroğlu, "Boğaziçi Üniversitesi hocalarıma da şunu söyleyeyim; 4-5 ay daha sabredeceksiniz, ondan sonra her şey düzelecek." dedi.

"Sulama birliklerinde güneş enerjisi olacak"

Belediyeler aracılığıyla çiftçilere bedava elektrik vermek için çalışma başlattıklarını anımsatan Kılıçdaroğlu, bunun ilk defa Denizli'nin Bozkurt Belediyesi tarafından hayata geçirildiğini kaydetti.

Grup toplantısına katılan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik'e teşekkür eden Kılıçdaroğlu, "Güneş enerji sistemini kurarsın, elektriği elde edersin, çiftçiye bedava verirsin, artan elektriği satarsın, çiftçi ayrıca kendi üretimi dışında elektrikten de pay alır. 'Elektrik pahalı' diyen çiftçi ayrıca elektrik geliri elde edecek. Bunu belediye başkanımız yaptı. Bir kooperatif oluşturuldu." diye konuştu.

İktidara geldiklerinde tüm sulama birliklerinin belediyelerle birlikte çalışacağını, bütün birliklerde güneş enerjisi sistemi olacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, bu sayede çiftçilerin artı bir gelir elde edeceğini, borcundan dolayı hiçbir çiftçinin traktörünün, pulluğunun, hayvanının haczedilemeyeceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bu alana yatırım yapmasıyla elektrik ihraç eden bir ülke haline geleceğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 7,5 milyon orman köylüsü olduğunu ve toplumun en fakir kesiminin orman köylüleri olduğunu öne sürerek, şöyle devam etti:

"Ormanı tüccarlara teslim ettiler, orman köylüsünü saf dışı bıraktılar. En ufak bir endişeye kapılmayın, o tüccarları oradan ayıklayacağım, ormanı orman köylüsüne teslim edeceğim. Göreceksiniz, orman köylüsü kendi ormanına sahip çıkacak. Kooperatifleri büyüteceğiz, her hanede bir kişi kooperatifin üyesi olacak. Kooperatifte orman mühendisleri, orman endüstri mühendisleri çalışacak, kooperatifin avukatı olacak. Orman köylüsü, kışın yakacak için kooperatifin öngördüğü miktarda yakacağını ormandan ücretsiz sağlayacak. Boş alanlar varsa ormanda ceviz dikecek, badem dikecek, o gelirlerin tamamı orman köylüsünün olacak. 15 madde halinde orman köylülerinin olduğu bütün köylere, muhtarlara kendi görüşümüzü aktaracağız. Önümüzdeki süreç içinde belki sadece orman köylüleri ile ilgili özel bir çalışma yapacağız. Sadece ormanda değil, tarımda çalışan bütün gençlerin ve kadınların sosyal güvenlik primini devlet olarak biz ödeyeceğiz."

Kılıçdaroğlu, seslerini duyurmak için eylem yaptıkları gerekçesiyle Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine kayyum atandığını iddia ederek, görevden alınan birlik başkanı Osman Türkman'a, "Sen ve arkadaşların, beraber çalıştıklarınız, mücadele ettikleriniz eğer sandığa gider, AK Parti'ye, MHP'ye oy verirseniz iki elim yakanızda olacak. Biz de yanlış yaparsak bizi eleştireceksiniz ama hiç kimse size kayyum atamayacak, özgür olacaksınız, rahat olacaksınız ve kazanacaksınız." diye seslendi.

"Kazanmak için bütün tuşlara basmış durumda"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihini açıklarken "Yeter, söz milletindir." dediğini anımsatarak, şunları söyledi:

"Sanki 20 yıldır iş yok da şimdi 'Yeter, söz milletindir.' diyor. Kazanmak için bütün tuşlara basmış durumda, 'Nasıl kazanacağım?' diyor. Aklına ne geliyorsa onu yapıyor, atıyor, tutuyor, her şeyi söylüyor. Acizliğinden şehit Menderes'i bile malzeme yapmaktan çekinmiyor. İlk kez doğru bir şey söylüyor; 'Yeter, söz milletindir.' Ey Erdoğan, yeterse senin saraylarına yeter, senin çocuklarının milyar dolarlık vakıflarına yeter, senin beşli çetelerine yeter, senin mafya babalarına yeter, senin uyuşturucu baronlarına yeter, pudra şekercilerine yeter, Sinan Ateş'i öldürttüğünüz torbacılara yeter, her türlü pisliği ülkemize sokan fotoromanına yeter, ülkeye soktuğun milyonlarca kaçağa yeter, senin kadınlara küfreden diline yeter, gençlere kan ağlatan torpillerine yeter, hırsızlıklara, çakallara, SADAT'a, Asrika'ya yeter, paramiliterlere yeter. Evet, yeter, söz milletindir, söz Millet İttifakı'nındır. Yeter artık."

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu: (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement