Kılıçdaroğlu'ndan Türkiye Değişim Hareketi'ne Davet - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu'ndan Türkiye Değişim Hareketi'ne Davet

Kılıçdaroğlu\'ndan Türkiye Değişim Hareketi\'ne Davet

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Değişim Hareketi'ne (TDH) çağrıda bulunarak, "Türkiye Değişim Hareketi var."

26.10.2013 12:56

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Değişim Hareketi'ne (TDH) çağrıda bulunarak, "Türkiye Değişim Hareketi var. Hepsini Cumhuriyet Halk Partisi'ne davet ediyorum. Ayrışma lüksümüz yok. Ülkenin bu kadar sorunu var ve biz ayrışıyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) üyeleri ile bir araya geldi. İşkadınlarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, zaman zaman hükümeti de eleştirdi. "Ülkeyi yöneten insanın sağlıklı bir ruh yapısı yok" diyen Kılıçdaroğlu, "Bir başbakanın insanları küçümseyen, aşağılayan, kendisine soru soran insanın boğazını sıkan, kendisini eleştirdi diye gözaltına alınan, başbakan gelmeden önce eylem yaparlar, onları gözaltında tutan bir düzen olmaz. Buna itiraz etmek lazım. Kim edecek? Biz etmek zorundayız. O çocuğun hakkını kim savunacak? Gezi'deki olayları hep birlikte yaşadık. Bitti. Hala aylar geçmiş içine ukde. 'Oraya her gideni savcının önüne çıkaracağız' diyorlar. Korku yaratmak istiyor. Biz buna izin vermeyeceğiz. O çocuğun hakkını sonuna kadar biz savunmak zorundayız. Sen yanlış yapıyorsun demek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dünyanın çağdaş bir parçası olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şimdi bizi Ortadoğu ülkesi haline getirmek istiyorlar. Ben Irak'a gittim, arkamdan neler yazılmadı. Şimdi ne yapıyorlar, Maliki'yi davet ediyorlar. Bizi izliyorlar. Mısır'a gittik, kıyameti kopardılar. Mısır'ın önemini bilmeyen bir başbakan bu ülkeyi yönetemez. Mısır Ortadoğu'nun kilit taşıdır. Kilit taşını çektiğiniz zaman temel çöker. Siz Mısır'ı düşman ilan ettiniz. Biz de demokrasiyi isteriz ve darbeyi eleştirdik ama Mısır halkını düşman ilan etmek Türkiye'ye yakışmaz. Biz Irak'ta her kesim ile görüştük. Mezhep endeksli dış politika olmaz. Türkiye şu anda AB'den büyük ölçüde koptu. Merkel Gezi olayları konusunda Başbakanı suçladı, AB konusunda katı bir tutum sergileyeceğini söyledi. Ben Merkel'e mektup yazdım, 'Siz Recep Tayyip Erdoğan'ı değil Türkiye'yi cezalandırıyorsunuz. Siz Türkiye'nin üyeliğine destek vermek durumundasınız' dedim. Biz cumhuriyet ile edindiğimiz kazanımlarımızı birilerinin şahsi hırsı ile kaybedebiliriz. Demokrasi açığımız gittikçe büyüyor, bunu kapatmak durumundayız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında Türkiye Değişim Hareketi üyelerine de çağrıda bulunarak, "Biz aynı zamanda bölünme lüksü olmayan siyasal anlayışı temsil ediyoruz. Eğer çağdaş uygarlığı istiyorsak A partisi, B partisi, B hareketi. Bunların dışına çıkmak zorundayız. Türkiye Değişim Hareketi var. Hepsini Cumhuriyet Halk Partisi'ne davet ediyorum. Ayrışma lüksümüz yok. Ülkenin bu kadar sorunu var ve biz ayrışıyoruz. Herkes öyle bir noktaya geldi ki can çekişiyor, biz ayrışıyoruz. Ayrışma lüksümüz yok. Cumhuriyetin ilkeleri bağlamında bir araya gelmek zorundayız" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Emrehan Halıcı ile ilgili bir soruya ise, "Emrahan Halıcı beyle henüz görüşmedim. Duygusal bir rahatsızlığı var ama görüşürüm. Kendisi çok değerli bir milletvekili" yanıtını verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin başörtüsü düzenlemesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunun hatırlatılması üzerine, "Başörtüsü davası bir arkadaşımızın açtığı bireysel bir davadır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu'ndan Türkiye Değişim Hareketi'ne Davet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement