MHP'li Vural'dan "Beyaz Toros" Değerledirmesi - Son Dakika
Politika

MHP'li Vural'dan "Beyaz Toros" Değerledirmesi

MHP\'li Vural\'dan "Beyaz Toros" Değerledirmesi

"Beyaz Toros’ polemiğine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural da dahil oldu.

22.10.2015 17:10

"Beyaz Toros' polemiğine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural da dahil oldu.

MHP İzmir milletvekili adayı Oktay Vural, partisinin İzmir il binasında gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantıda, bir dergi tarafından AK Parti içinde yapıldığı iddia edilen toplantı hakkında konuşan Vural, "Bir dergi, AKP'nin içinde yapılan toplantıdaki şeyleri açıklıyor. Bu seçimin son şans olduğunu biliyor Erdoğan, Davutoğlu. Evet 7 Haziran'da vatandaşın kestiği cezayı hazmedemeyenler 1 Kasım'da tehditle oy istiyorsa Babil Kulesinin yıkılmasından korkuyorlar. AKP'nin darbe günlüklerinde 'hukukla çok oynadık' diye söylüyorlar. AKP günlükleri aslında 5. parti iddiasının ne kadar doğru olduğunu da ortaya koyuyor. Bu günlükler 5. bir parti oluşumunun çok derinlerde, kendi içlerinde bir fay hattı münasebetiyle realize olabileceğini açık ve net şekilde ortaya koymaktadır" diye konuştu.

BEYAZ TOROS ELEŞTİRİSİ

Konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van mitinginde söylediği, "Bırakın makamımızı, koltuğumuzu, canımıza dahi mal olsa bu yoldan, bu kutlu yoldan dönmek, vazgeçmek bizim için söz konusu değildir. Zaten şer odakları da bu kararlılığımızdan çekiniyor. Çünkü biliyorlar ki AK Parti zayıfladığında terör odakları güçlenecek ya da Çözüm Süreci zayıflayacak. Çünkü biliyorlar ki AK Parti iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak ya da eskiden olduğu gibi 'Beyaz Toroslar' dolaşacak" sözlerini eleştirdi. "Ankara Garı'ndaki terör saldırısını devlet yaptı" diyen HDP'li Demirtaş ve Davutoğlu'nun aynı eksende dolaştığını savunan Vural, Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde operasyon yapmak için terörle mücadelenin siyasi malzeme olarak kullanıldığını söyledi. AKP ile PKK'nın tek hedefinin Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu belirten Vural, "Çünkü çözümcülerin oyununu da bozdu, terör örgütünün terörle mücadele altında ortaya koyduğu bu kirli, pis pazarlıkların da oyununu bozuyor. Asıl sorgulanması gereken bölücü din düşmanı teröristlere beyaz güvercin muamelesi yapmandır" ifadelerini kullandı.

"PKK İLE TEHDİT EDİYORLAR"

AK Parti de HDP'nin PKK ile milleti tehdit ettiklerini öne süren Vural, şöyle devam etti:

"Milletin iradesine darbe yapma hazırlığıdır bu. Çok açık bir itiraftır. 'Oyunuzu vermezseniz, Türkiye'de terör olmaya devam eder' diye söylüyor. Sen kim oluyorsun da milletimizi PKK'nın silahıyla tehdit ediyorsun? Ey Davutoğlu, bu milletten özür dile. Bu millet iradesini yedi düvele teslim etmedi. Senin terör baronlarına da teslim edecek. Oyunu hor gören, milleti bidon kafalı ve karnını kaşıyan adam olarak gören bir zihniyetin tezahürüdür bu. AKP'nin İmralı kontenjanından milletvekili Orhan Miroğlu, 'PKK terör örgütü değildir' sözlerinin arkasında olduğunu söylemişti. Şimdi hangi yüzle çıkıp da 'terörle mücadele ediyoruz' diyorsunuz? Terörle mücadele senin kampanyan değildir. Askerimin, polisimin kanı, şehadeti AKP'nin seçim kampanyası değildir."

"SEN KİM ÜLKÜCÜLER KİM"

Konuşmasında AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım'ı da eleştiren Vural, "İzmir'deki aday havuzcu başı Binali Yıldırım, 'tüm uzlaşma taleplerine hayır diyen Bahçeli'ye bir hayır da sandıkta ülkücüler diyerek sarı kart çıkaracak' demiş. Sen kim ülkücüler kim. Sen kim milliyetçilik kim. Sen git havuzcularla beraber 630 milyon Doları nasıl topladığını bir açıkla bakalım. O toplantıda kimden ne istediğini açıkla bakalım. Senin bir davan yok ki, senin bedavan var. Sen ülkücüleri gömlek gibi değiştirenlerden mi sanıyorsun? Senin gibi birinin ağzına yakışmaz ülkücülük. Sen kim oluyorsun da ülkücü hareket ile Genel Başkanımız arasına fitne sokuyorsun? Sen havuz kontenjanından İzmir'e gönderilmiş birisisin" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Vural'dan 'Beyaz Toros' Değerledirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement