MHP'li Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP'li Yeniçeri Açıklaması

MHP\'li Yeniçeri Açıklaması

"Engin Alan'ın suçu ne, niçin içeride tutuluyor? İçeride tutulmasının hiçbir ahlaki, insani yanı yok"

11.12.2013 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Engin Alan'ın suçu ne, niçin içeride tutuluyor? İçeride tutulmasının hiçbir ahlaki, insani yanı yok" dedi.

Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesine işaret etti. Yeniçeri, cezaevinde bulunan milletvekillerinin hepsinin, uzun tutukluluktan dolayı mağdur olduğunu ve yasama faaliyetlerini yapamadığını söyledi.

"Engin Alan'ın suçu ne, niçin içeride tutuluyor?" diye soran Yeniçeri, içeride tutulmasının hiçbir ahlaki, insani yanının bulunmadığını ifade etti.

Parça parça demokrasi ve parça parça özgürlük yerine toptan demokrasi ve özgürlük olması gerektiğini dile getiren Yeniçeri, "Engin Alan'ı oradan alacağız, parmaklıkların arasından çıkaracağız" dedi.

Yeniçeri, AK Parti'nin demokratik açılım dediği şeyin, PKK'nın silahla yapamadığını, siyasetle yapmak anlamına geldiğini ileri sürdü.

BDP'nin, Kürdistan kavramını yasal ve anayasal metinlere geçirtmek için büyük bir gayret içine girdiğini ifade eden Yeniçeri,  Plan ve Bütçe Komisyonu raporuna 17 kez Kürdistan ibaresini bu nedenle koyduğunu kaydetti. Yeniçeri, Kürdistan vurgularının spor ya da entelektüel egzersiz için değil, bölücülüğe ulusal ve uluslararası meşruiyet kazandırmak için yapıldığını savundu.

Yeniçeri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm sürecinden bahsedildiği bir zamanda, PKK'nın istediği an nasıl asker kaçırabildiği, yol kesebildiği ve silahlı eylem yapabildiğini açıklaması gerektiğini belirtti.

-"Suç duyurusunda bulunuyoruz"

Abdullah Öcalan'ın İmralı'da BDP ve HDP heyetine yaptıkları görüşmenin korsan olduğunu söylemesinin ilginç olduğunu kaydeden Yeniçeri, sözlerini,  "Bebek katili görüştüğü heyete, 'Şimdi siz de biz de heyet de suç işliyoruz. Yasal zemine bu görüşmelerin oturtulması gerekir' diyor. Demek ki ortada çözüm süreci yok, suç işleme süreci var.  Eğer bu ülkede Cumhuriyeti savcıları varsa derhal suç işlediğini alenen itiraf edenlere karşı harekete geçmeleri gerekiyor. Biz de bir kez daha savcıları harekete geçmek için suç duyurusunda bulunuyoruz" diye sürdürdü.

Yeniçeri, Erdoğan'ın içi "İrticayla Mücadele Eylem Planı" ile dolu olan birinci bavulu demokrasinin gereği, ikinci bavulu ise vatana ihanet olarak nitelemesinin çelişki olduğunu savundu. Yeniçeri, " Silivri'deki paşalar ile AKP'nin sivil paşaları arasında hiçbir fark kalmamıştır. AKP, büyütüp beslediği, koruyup kolladığı Frankeştaynlar tarafından ısırılmaya başlayınca namahrem ve özel hayat aklına geldi" dedi.

- "Türk Telekom Arena'nın çatısı nerede?"

Galatasaray'ın dünkü maçının kar yağışı nedeniyle tatil edildiğini anımsatan Yeniçeri, bunun, olimpiyatların Türkiye'ye verilmemesini Gezicilere bağlayan AK Parti zihniyetine atılan Osmanlı tokatı olduğunu öne sürdü.

Yeniçeri, "Başta Erdoğan Bayraktar olmak üzere Türkiye'nin en modern stadı olan, kamu kaynaklarıyla yapılan Türk Telekom Arena'nın projede bulunan çatısı nerede? Sayın Bayraktar'ı ince işleri bırakıp asli görevlerini takip etmeye davet ediyorum. Sayın Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi buraya neden hala doğalgaz bağlamadı?" diye sordu.

Yeniçeri, basın toplantısı kürsüsüne, üzerinde "Hepimiz Fethiyesporluyuz" yazılı, "Yüce Atatürk" tişörtüyle sahaya çıkan Fethiyespor posteri astı.

MHP'li Yeniçeri, Türkiye Futbol Federasyonu'nun,  üzerinde "Yüce Atatürk" yazan t-shirt ile çıkan Fethiyespor'u, Profesyonel Disiplin Kurulu'na sevk ettiğini anımsattı.

Rabia işareti yapan bazı futbolcuların fotoğrafını gösteren Yeniçeri,  Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan, Fethiyeli sporculara duyarlılıklarından dolayı teşekkür etmesini istedi. Yeniçeri,  "İktidarı,  elini kulüpler, spor sahaları ile tribünlerden bir an evvel çekmesi için uyarıyorum" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP'li Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement