Eşinin aday olması gündemde! Cezaevindeki Demirtaş'tan tek cümlelik mesaj var - Son Dakika
Politika

Eşinin aday olması gündemde! Cezaevindeki Demirtaş'tan tek cümlelik mesaj var

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yerel seçimlerle ilgili konuştu. Eşi Başak Demirtaş, İBB Başkanlığı adaylık başvurusunun nasıl sonuçlanacağı merak edilirken Demirtaş'tan ''DEM Parti kimsenin payandası değil.'' çıkışı geldi. Demirtaş'la cezaevinde görüşen DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ise İstanbul'u işaret ederek ''İmamoğlu'nun kaybetmesi bizim sorunumuz değil.'' dedi.

05.02.2024 16:17  Güncelleme: 06:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

31 Mart'taki yerel seçimlerde İstanbul'da aday göstermesi kesinleşen DEM Parti'nin yürüteceği stratejiyle ilgili tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan "DEM Parti kimsenin payandası değil" açıklaması geldi.

"DEM PARTİ KİMSENİN PAYANDASI DEĞİL"

Eşi Başak Demirtaş'ın DEM Parti'den İBB Başkanlığı için aday başvurusu yaptığı Selahattin Demirtaş, partinin yerel seçimde izlemesi gereken politikayla ilgili konuştu. Demirtaş, 31 Mart'la ilgili genel seçim hatırlatmasında da bulundu.

Medyascope'tan Ferit Aslan'ın haberine göre DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ederek yerel seçimlerle ilgili konuştu. Demirtaş, DEM Parti'nin derli toplu bir şekilde hazırlanması gerektiğini belirterek son genel seçimdeki kayıpların telafi edilmesini işaret etti.

"TABANIMIZ TEPKİLİ"

Sırrı Sakık, "Kişisel görüşüm, 2 seçimdir CHP'nin adaylarına oy verdik ama bize yapılan antidemokratik saldırılara karşı cılız bir iki tepki dışında güçlü bir destek göremedik." dedi. Sakık, açıklamasında tabanın ciddi tepkisinin olduğunu belirterek "Biz onlarla hiçbir protokol imzalamadık ve beklenti içinde olmadık sadece demokrasi talebimiz oldu." dedi.

"İMAMOĞLU'NUN KAYBETMESİ BİZİM SORUNUMUZ DEĞİL"

Sakık, kendi adaylarıyla seçime gireceklerini söylediklerinde bazı kesimlerin bu karara, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçimleri kaybedeceği gerekçesiyle tepki gösterdiklerini hatırlatarak şunları söyledi:

"Şimdi kendi adaylarımız ile seçime gireceğiz diyoruz, onlar 'İmamoğlu kaybeder' diyorlar. Bu bizim sorunumuz değil. Bizim için önemli olan birbirine benzeyen iki bloğun kayıp ve kazancı değil, bizim için önemli olan 3. yol siyaseti olarak demokratik siyasetin gelişmesidir."

"CHP BELEDİYELERDE KÜRTLERE HAK TANIMADI"

Geçmişte CHP'ye verdikleri destekle ilgili hayal kırıklığı yaşadıklarını belirten Sakık, İstanbul ve Ankara'da "CHP'nin milliyetçi ve Kürt düşmanı kesimleri belediyeler çevresine topladığını gördüklerini" ve Kürtlere belediyelerde hak tanımadığını, belediyelerin İYİ Parti ve MHP'nin "arka bahçesi haline geldiğini" söyledi.

Eşinin aday olması gündemde! Cezaevindeki Demirtaş\'tan tek cümlelik mesaj var

Son Dakika Politika Eşinin aday olması gündemde! Cezaevindeki Demirtaş'tan tek cümlelik mesaj var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • cemal aslan: Teröristlerin baş sayfalarda haber olduğu bir ülke olduk. 289 379 Yanıtla
    Arzum Baskara: Atamizin kurdugu partinin haline bak 135 146
  • osman şahin: Sayın Selahattin Demirtaş güzel bir cümle kullanmış DEM parti Türkiye kimsenin marabası olmaz biz burdayız varız diyor İstanbul’da destekleriz 295 114 Yanıtla
  • Harun Gür: Ne güzel İmamoğluna destek olmayacığını açıkca söylemiş. İmamoğlunu daha Dem Partiyle beraber diyemezler.Herkes boyunun ölçüsü kaçmış öğrenir. 252 54 Yanıtla
    zoro beyi: Arzum Baskara tam bir trolsun sen Chp lide değilsin zaten 68 51
  • Hasan Tartal: Acaba Demirtaş'a birşeymi vaaddedildi... Aday olup İmamoğlunun oyiarını bölme karşılığında.. Herşey çok güzel olacak.. 87 135 Yanıtla
  • Sezai özkurt: Ama siz kardeşsiniz yapmayın etmeyin ... 49 55 Yanıtla
  • cemal köse: Aday olması akp ye yarar. Bence aday çıkarmamalı DEM parti. 28 63 Yanıtla
  • Recep Ekız: Gel izmire bir bak kaç kürt kaç örgüt sempatizanı belediye içinde çalışıyor. tunç soyer nasıl yerleştirmiş gör. Algı yapma kimse yemiyor dediklerinizi düşün chpnin yakasından bakalım başıma neler gelecek izleyin görün 1 0 Yanıtla
  • Arzum Baskara: Zoro beyi senin gibi dem’li chp’li olmadigimicin mutluyum. Ama sen ne dedigimi anlayacak kadar beyne sahip degilsin. Basarilar ortakci parazit 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement