TBMM Başkanı Çiçek, Tataristan Meclis Başkanı ile Görüştü - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Çiçek, Tataristan Meclis Başkanı ile Görüştü

TBMM Başkanı Çiçek, Tataristan Meclis Başkanı ile Görüştü

Çiçek: "Tataristan'a ilişkin kullandığımız kardeşlik lafı, sıradan bir laf değil, çok benimsediğimiz, özümsediğimiz ve doğru bir ifade"

26.06.2013 18:49

TBMM - Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Tataristan Meclis Başkanı Farid Muhammetşin ile biraraya geldi.

Tataristan ile Türkiye'nin kardeş ülkeler olduğunu ifade eden Çiçek, din, dil, kültür beraberliklerinin bulunduğunu söyledi.

Çiçek'in konuşmasının tercüme edilmesi üzerine Muhametşin'in, Türkçe olarak tercümeye gerek olmadığını söyledi. Çiçek, "Biraz daha bir arada bulunsak, bunlar aradan çekilecek, doğrudan konuşacağız. Ama esas konuşma kalpten kalbe olan konuşmadır, orada tercümana gerek yok" dedi.

Tataristan ile ilişkilerin son derece güzel olduğunu belirten Çiçek, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çiçek, Kırım, Romanya, Finlandiya ve Japonya'ya gittiğini anlatarak, "Buralarda Tatar kardeşlerimiz vardı. Belli ki bu kardeşlik lafı sıradan laf değil, çok benimsediğimiz, özümsediğimiz ve doğru bir ifade. İlişkilerimizin de bu kardeşlik seviyesine uygun gelişmesi son derece sevindirici" diye konuştu.

Meclislerin de bu sürece katkı vermesinin önemine işaret eden Çiçek, iki ülkenin ekonomik ve ticari ilişkilerini daha da geliştirmeleri; eğitim, kültür alanında daha yakın işbirliği içinde olmaları gerektiğini kaydetti.

Çiçek, Türkiye'nin, Rusya ile çok iyi ilişkilerinin olduğunu dile getirerek, "Sizlerin de bu ilişkiler içinde ayrı bir yeriniz ve öneminiz var. Rusya ile ilişkilerimiz bakımından önemli bir köprü teşkil ediyorsunuz. Bu yıl Eskişehir kültür başkenti oldu, önümüzdeki yıllarda Kazan'da bu tür faaliyetler olacak, üniversite oyunları yapılacak. Bunların hepsi güzel gelişmeler. Kazan Üniversitesi çok önemli. Bütün bunları alt alta koyduğumuzda çok güzel fotoğraf var, bunu daha da zenginleştirmemiz gerekiyor. İnanıyorum ki sizin katıldığınız toplantılarla da güzel sonuçlar elde edilecek" ifadelerini kullandı.

Konuk Meclis Başkanı da Çiçek'i Tataristan'a davet etti. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Çiçek, Tataristan Meclis Başkanı ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement