TBMM'de Fuat Oktay ve Selçuk Özdağ arasında mal varlığı tartışması - Son Dakika
Politika

TBMM'de Fuat Oktay ve Selçuk Özdağ arasında mal varlığı tartışması

TBMM Genel Kurulu'na AK Parti Milletvekili Fuat Oktay ile Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ arasındaki mal varlığı tartışması damgasını vurdu. Oktay, kendisiyle ilgili iddialara yanıt vererek mal varlığının açık olduğunu belirtti. Özdağ ise Oktay'ın mal varlığının araştırılması için önerge vereceğini söyledi. İkili arasındaki tartışmanın uzaması sonrası oturuma 15 dakika ara verildi.

27.12.2023 19:38  Güncelleme: 08:29

TBMM Genel Kurulu'nda Bazı Kanunlar ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sırasında tansiyon yükseldi. AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ'ın kendisiyle ilgili iddiada bulunduğunu ifade ederek, tescilli bir suçluya ait iftiranın meclis kürsüsüne taşındığını belirtti. Oktay, "Sonuna kadar hangi konu olursa olsun doğduğum günden itibaren alnım açık. FETÖ ile mücadelem açıktır. Benim PKK ile mücadelemi herkes bilir. Mal varlığım TBMM'ye sunulmuştur, açıktır, yakınlarım da açıktır." ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulunda, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Düzenlemenin maddeleri üzerinde konuşan Saadet Partisi Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ile ilgili bazı iddialar olduğunu, bu konuda Oktay'ın yakın akrabaları da dahil olmak üzere mal varlığını açıklaması gerektiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda mal varlığı tartışması yaşandı

Fuat Oktay, Türkiye'ye yönelik tüm algı operasyonlarını yürüten, Interpol tarafından aranan tescilli bir teröristin iftiralarından oluşan beyanların, Meclis kürsüsüne taşıyacak kadar ileri gidilmesinin son derece üzücü olduğunu belirtti. Oktay, "Hangi konu olursa olsun sonuna kadar açığım. Hodri meydan." dedi.

FUAT OKTAY: MAL VARLIĞIM AÇIKTIR

Kamuda göreve başladığı günden bugüne kadar alnının açık olduğunu vurgulayan Oktay, "Mal varlığımı merak ediyorsanız zaten TBMM Başkanlığına sunulmuştur. Zaten orada açıktır, mevcuttur. Kamuda olduğum sürece de mal varlığım açıktır. Birinci derece yakınlarımı merak ediyorsanız onların da açıktır." ifadesini kullandı. Oktay, konuyla ilgili ilk andan itibaren savcılığa suç duyurusunda da bulunduğunu bildirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda mal varlığı tartışması yaşandı
Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ

FUAT OKTAY'IN MAL VARLIĞININ AÇIKLANMASINA İLİŞKİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERECEKLER

Selçuk Özdağ ise Oktay'ın mal varlığının açıklanmasına ilişkin araştırma önergesi vereceklerini bildirdi. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, "Oradaki FETÖ'nün iftiralarını, Meclis kürsüsüne taşımakla ilgili kimden o talimatı aldıysa yine onların talimatıyla yol yürümeye devam edin." dedi.

Oktay ve Özdağ arasındaki tartışmanın sürmesi üzerine TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, birleşime 15 dakika ara vermek zorunda kaldı.

TBMM\'de Fuat Oktay ve Selçuk Özdağ arasında mal varlığı tartışması
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM'de Fuat Oktay ve Selçuk Özdağ arasında mal varlığı tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Necati Kaya: Yimpaş aracılığı ile bir firmayı bitirenlerden biri,eline sorgusuz sualsiz birderya gectiğinde karakter olarak bitirmezmi,yemezmi. Kim bu milletin bir kuruşunu çalıp yediyse çoluğundan çocuğundan çıksın. 100 5 Yanıtla
  • Muhammet Topaloğlu: Bırakın gereksiz tartışmaları Harita teknikerleri atama bekliyor 11 18 Yanıtla
  • Bayram : Tüm mv vekilleri zengindir paranin kaynagi görünürde is adamlaridir… yoksa normal vatandasin oraya secilme imkani sifirdir 18 0 Yanıtla
  • Hakan Uzuner: Devlet daire ve kurumlarında çalışanların belli dönemlerde mal varlığı beyannamesi vermeleri gerekiyor. Milletvekilleride seçilmeden önce, çalışırken ve sonrasında beyanname verirlerse bu iş kökten hallolur. 0 1 Yanıtla

Advertisement