TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AKP ve HEDEP Milletvekilleri Arasında Tartışma - Son Dakika
Politika

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AKP ve HEDEP Milletvekilleri Arasında Tartışma

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu\'nda AKP ve HEDEP Milletvekilleri Arasında Tartışma

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2024 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri sırasında AKP ve HEDEP milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Tartışma, HEDEP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç'un 2024 bütçesine ilişkin yaptığı açıklamaya AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök'ün yanıt vermesiyle başladı. Tartışma sırasında HEDEP Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, AKP'ye tepki göstererek kız çocuklarının IŞİD'e teslim edildiğini iddia etti. Tartışma daha sonra parmak sallama olayına dönüştü ve komisyon başkanı tarafından müdahale edilerek tansiyon düşürüldü.

26.10.2023 17:51  Güncelleme: 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bütçe görüşmeleri sırasında AKP ve HEDEP'li milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. HEDEP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç'un 2024 bütçesine ilişkin "Militarist, savaş bütçesi" sözüne AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök, "İşte, sizin de aslında bunu söyleme acınız şundan kaynaklanıyor; artık eskisi gibi onları kandıramadığınız için, müdahale edemediğiniz için, evet, kız çocuklarını dağa çıkaramadığınız için" diye yanıt verince tartışma çıktı. Ök'ün bu sözlerine HEDEP Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, "Kız çocuklarını IŞİD'e teslim ediyorsunuz, IŞİD'e. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanınız götürdü IŞİD'e teslim etti" diyerek tepki gösterdi. Tartışmaya başka milletvekilleri de dahil oldu. AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, HEDEP'li Koçyiğit'in "Kim kimi dağa kaçırıyor" sözüne "Siz kaçırdınız" diye yanıt verdi. Komisyon Başkanı Mehmet Muş, iki kadın milletvekilinin tartışmasında araya girerek, komisyonda yükselen tansiyonu düşürdü.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2024 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri sırasında AKP ve HEDEP milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

HEDEP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç'un 2024 bütçesine ilişkin "Militarist, savaş bütçesi" sözüne AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök, "İşte, sizin de aslında bunu söyleme acınız şundan kaynaklanıyor; artık eskisi gibi onları kandıramadığınız için, müdahale edemediğiniz için, evet, kız çocuklarını dağa çıkaramadığınız için" diye yanıt verince tartışma yaşandı. Ök'ün bu sözlerine HEDEP Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, "Kız çocuklarını IŞİD'e teslim ediyorsunuz, IŞİD'e. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanınız götürdü IŞİD'e teslim etti" sözleriyle tepki gösterdi. İki milletvekili arasındaki gerginlik daha sonra parmak sallama tartışmasına döndü. AKP'li Ök, Koçyiğit'e "Parmağını indir bir kere otur" dedi. Tartışmaya başka milletvekilleri de dahil oldu. AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, HEDEP'li Koçyiğit'in "Kim kimi dağa kaçırıyor" sözüne "Siz kaçırdınız" diye yanıt verdi. Komisyon Başkanı Mehmet Muş, araya girerek komisyonda yükselen tansiyonu düşürdü.

Görüntü: Arşiv

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AKP ve HEDEP Milletvekilleri Arasında Tartışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement