Türkiye'de ilk kez bir siyasi parti sanal evrenden arsa satın aldı! - Son Dakika
Politika

Türkiye'de ilk kez bir siyasi parti sanal evrenden arsa satın aldı!

"Geleceğin evreni" olarak nitelendirilen 'Metaverse'ten arsa satışına siyasi partiler de katıldı. DEVA, metaverse evrenine giren ilk siyasi parti oldu.

05.01.2022 15:04  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kullanıcıların 3 boyutlu şekilde yer alabileceği 'sanal evren' olarak bilinen 'metaverse' kavramı özellikle sosyal medya platformu Facebook'un, şirket ismini "Meta" olarak değiştirmesiyle gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Kullanıcıların, sanal gerçeklik gözlüğü, akıllı bileklikler gibi ürünleri kullanarak 3 boyutlu şekilde yer alabileceği sanal evrenin, iş toplantılarından eğlenceye çeşitli amaçlarla kullanılması hedefleniyor. Çok sayıda kullanıcıyı kendine çeken Meteverse siyasetin de ilgi alanına girdi. DEVA Partisi Türkiye'de metaverse evrenine giren ilk siyasi parti oldu.

Türkiye'de ilk kez bir siyasi parti sanal evrenden arsa arsa aldı!

DEVA Partisi Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı Burak Dalgın, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında 'Metaverse'ün Deva'sı hazır' ifadesine yer vererek metaverse üzerinden arsa aldıklarını duyurdu. Kripto para birimleriyle Türkiye'de şimdiye kadar sanal olarak 20 bin parsel satıldığı bilinirken, İstanbul satışlarda ilk sırada yer alıyor. Sanal parsellerin fiyatı, konuma göre değişiklik gösteriyor ve 500- 135 lira arasında alıcı bulmaya devam ediyor.

GENEL MERKEZİNİ SANAL EVRENE TAŞIDI

DEVA Partisi sanal parsel tercihini Ankara'dan yana kullandı. Parti, Çankaya ilçesinin Mustafa Kemal Mahallesi'nde bulunan genel merkezini sanal evrene taşıdı. "Hayallerimize bile yetişemezler" diyen Dalgın, sosyal medya hesabı üzerinden metaverse evrenindeki genel merkezi paylaştı. Paylaşımda ayrıca DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın da sanal evrendeki haline yer verildi.

İLK NFT'Yİ DE DEVA DAĞITMIŞTI

"Yeni alanlarda hep en önde olmayı istiyoruz" diyen Dalgın metaverse evrenine giriş kararlarının partinin Yarına Atılım Eylem Planı kapsamında olduğunu belirtti. Türkiye siyasi tarihinde ilk defa NFT (değiştirilemez para) dağıttıklarını da hatırlatan Dalgın, partiyi kurarken dijital dönüşüm ve politikaları alanında bir birim kurduklarını, eylem planlarında dijital dönüşüm ve gelişimden sorumlu bakanlık kurmanın da yer aldığını söyledi. Silikon Vadisi'ne de büyükelçi atamak gibi adımlarının olduğunu aktaran Dalgın, metaverse evrenine partiyi taşımanın bu adımların devamı ve doğal bir parçası olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımıza mesaj gönderdiğimizi düşünüyoruz. Biz bu işin içindeyiz bu işleri takip ediyoruz demek aslında. Bu dünyaların içinde olmak lazım ki yeni gelişen alanlar olduğu için kimse nereye gideceğini bilmiyor. En önemlisi parti olarak vurguladığımız mesajları her alanda kendi hayatlarımıza da adapte etmek istiyoruz. Türkiye'yi kripto para ve blok zincirde finansal bir merkez yapacağız. Türkiye'de '5H' ile yani hızlı, her yerde, hesaplı, hür ve hizmet odaklı bir internet kuracağız."

Türkiye\'de ilk kez bir siyasi parti sanal evrenden arsa satın aldı!

Son Dakika Politika Türkiye'de ilk kez bir siyasi parti sanal evrenden arsa satın aldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ümit Şimşek: Olmazsa olmazdı yani büyük bı on goruu maasalah 2 4 Yanıtla
  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement