Üçlü Muhtıra'nın 5. toplantısı bugün Brüksel'de yapılacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Üçlü Muhtıra'nın 5. toplantısı bugün Brüksel'de yapılacak

Üçlü Muhtıra\'nın 5. toplantısı bugün Brüksel\'de yapılacak
06.07.2023 10:17

Dışişleri Bakanlığı, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in ev sahipliğinde Finlandiya ve İsveç'ten heyetlerin katılımlarıyla Üçlü Muhtıra'nın 5. toplantısının bugün Brüksel'de yapılacağını duyurdu. Toplantıda, Üçlü Muhtıra temelinde atılan adımlar gözden geçirilecek.

Dışişleri Bakanlığı, 28 Haziran 2022'de imzalanan Üçlü Muhtıra'da tesis edilen Daimi Ortak Mekanizma'nın 5. toplantısının, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in ev sahipliğinde Finlandiya ve İsveç'ten heyetlerin katılımlarıyla bugün Brüksel'de yapılacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, NATO Madrid Zirvesi öncesinde Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından 28 Haziran 2022'de imzalanan Üçlü Muhtıra'da tesis edilen Daimi Ortak Mekanizma'nın 5. toplantısı bugün düzenlenecek.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in ev sahipliğinde Finlandiya ve İsveç'ten heyetlerin katılımıyla yapılacak toplantıya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yanı sıra MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar katılacak.

Toplantıda, 14 Haziran'da Ankara'da düzenlenen bir önceki toplantıdan bu yana geçen sürede, Finlandiya ile İsveç'in özellikle terörizmle mücadelenin çeşitli boyutları bağlamında Üçlü Muhtıra temelinde attıkları adımlar gözden geçirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Üçlü Muhtıra'nın 5. toplantısı bugün Brüksel'de yapılacak - Son Dakika


Advertisement