Batman'da toplu tüketim yerlerinde denetim başladı - Son Dakika
Sağlık

Batman'da toplu tüketim yerlerinde denetim başladı

Batman'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından toplu tüketim yerlerinde 30 personelle eş zamanlı olarak yapılacak olan 3 haftalık denetim başladı. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, denetimlerin amacının halkın sağlığını korumak olduğunu belirtti.

25.08.2023 18:33

BATMAN'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından toplu tüketim yerlerinde 30 personelle eş zamanlı olarak yapılacak olan 3 haftalık denetim başladı.

Tüm Türkiye'de Tarım ve Orman Bakanlığı'nın genelgesiyle başlatılan 3 haftalık toplu tüketim yerlerindeki denetimler Batman'da da başladı. Kentte belirlenen toplu tüketim ve işyerlerine ekipler tarafından denetim yapıldı. 30 personelle eş zamanlı olarak yapılan denetimler, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

'AMACIMIZ HALKIN SAĞLIĞINI KORUMAK'

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, yurt içerisinde eş zamanlı olarak başlatılan bir denetim seferberliği yaptıklarını söyledi. Aydın, 'Toplu tüketim yerleri başta olmak üzere 3 hafta boyunca bu denetimlerimiz sürecek. 30 tane kontrol görevlisi ile beraber bu denetimlerimizi yapıyoruz. Arkadaşlarımız gerekli donanıma sahiptirler. Hem bilgi bakımından hem de araç gereç bakımından. Bu beraberde iş yerlerimizi gezdik. Eksikleri varsa söyledik. Amacımız halkın sağlığını korumak. Gıda güvenliği can güvenliğidir sloganımız var bizim. Tarladan sofraya kadar her aşamada gıda güvenliğini sağlamakla ilgili denetimlerimizi sürdürüyoruz aralıksız olarak. Yaklaşık 2400-2500 civarında bir işletmemiz var. Bu işletmelerimizde riske dayalı olarak ihbar üzerine veya talimatla gelebiliyoruz işyerlerine. Bugüne kadar da 3000 civarında denetim gerçekleştirdik yıl boyunca. Tabi her sene bir önceki seneden daha iyi olmak zorundayız. Her gün bir önceki günden de daha iyi olmak zorundayız. Bu anlayışla halkımızın sağlığını korumakla ilgili arkadaşlarımız seferberlik ruhu ile çalışıyorlar dedi.(DHA)

Batman\'da toplu tüketim yerlerinde denetim başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Sağlık Batman'da toplu tüketim yerlerinde denetim başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement