Bursaspor Teknik Direktörü Hamzaoğlu: Enkaz Bırakmış Gibi Algı Yaratılmaya Çalışılıyor - Son Dakika
Spor

Bursaspor Teknik Direktörü Hamzaoğlu: Enkaz Bırakmış Gibi Algı Yaratılmaya Çalışılıyor

Bursaspor Teknik Direktörü Hamzaoğlu: Enkaz Bırakmış Gibi Algı Yaratılmaya Çalışılıyor

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'dan ayrıldığına üzüldüğünü belirterek, "Bize göre anlamsız bir ayrılık. Her şey dört dörtlük değildi ama kötü de değildik.

07.01.2016 13:27

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'dan ayrıldığına üzüldüğünü belirterek, "Bize göre anlamsız bir ayrılık. Her şey dört dörtlük değildi ama kötü de değildik. Şu anda üzüldüğüm, enkaz bırakmış gibi algı yaratılmaya çalışılıyor" dedi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor, Antalya'da kamp çalışmalarını sürdürüyor. Hazırlıklarını Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde gerçekleştiren yeşil beyazlı takım, yağış nedeniyle salonda çalıştı. Basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra herkesin işine odaklanması için fazla konuşmamaya çalıştığını söyledi. Bursaspor'un başında olduğunu ve elinden gelen her şeyi en iyi şekilde yaparak takımını daha yukarı çıkarmak için çaba göstereceğine değinen Hamzaoğlu, "Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra bir süre çalışmayı düşünmüyordum. 1- 2 sene yurt dışı tecrübesi yaşamak, eksikleri tamamlamak hem de daha farklı donanımla dönüp futbola hizmet etmekti amacım. Bursaspor'dan teklif gelince heyecan oluştu ve bu isteğe karşılık verme arzusu doğdu. Doğru bir karar verdiğimizi düşünüyorum" dedi.

BURSASPOR'A 1-2 TAKVİYE

Bursaspor'da göreve geldiğinde takımın ligdeki konumunun iç acıcı olmadığını ancak kadro kalitesiyle bir şeyler yapılabileceğini gördüğünü dile getiren Hamzaoğlu, takıma 1- 2 takviye yaparak ikinci yarı izlenmesi keyifli bir Bursaspor oluşacağını söyledi. Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı'nın yeniden aday olmayacağına da değinen Hamzaoğlu, "Biz başladık ama Recep başkan bırakmak zorunda kaldı. Şehirde baskı vardı. Bu baskıdan bizim de zarar görmememiz için bırakmak zorunda kaldı. 7 başkan adayımız var. Bursaspor onlardan en doğrusunu seçecek ve diğer başkan adayları da Bursaspor çatısı altında tek yürek olup destekleyecektir" diye konuştu.

'SABRİ VE UMUT'U İSTEMEDİM'

Galatasaray'dan Sabri ve Umut'u transfer etmek için girişimde bulunmadıklarını kaydeden Hamzaoğlu, sarı kırmızılı takımdan ayrılacak oyuncu varsa Bursaspor'un da ihtiyaç duyduğu mevkiye uyarsa alabileceğini belirtti. Galatasaray'daki eski futbolcuları hakkında görüşlerini aktaran Hamzaoğlu, şunları söyledi:

"Şu pozisyonda Galatasaray'dan bir ya da birkaç oyuncuya talip olmak orada huzursuzluk çıkarır. Orada her oyuncumun arkasındayım. Galatasaray'dan ayrılmayı düşünürse bizim de o mevkilerle ihtiyacımız varsa ben oradan her oyuncuyu alabilirim. Bütçemiz uyarsa o mevkiye ihtiyaç varsa Umut, Sabri, Bilal, Jem ayrılırsa isteyebiliriz. Bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Oradaki oyuncularımın hepsine kefilim ve çalıştığımız süre boyunca da memnundum."

'JOSUE VE ADVİNCULA İLE ÇALIŞMAYACAĞIZ'

Bursaspor kadrosu hakkında değerlendirme yapan Hamzaoğlu, Josue'nin performansından beklediği verimi almadığı için takımda düşünmediğini söyledi. 10 numaralı formayı giyen oyuncunun formasının hakkını sahaya yansıtması gerektiğini vurgulayan Hamzaoğlu, uğraşıp zaman kaybetmektense kendini daha iyi ifade edeceği takıma gitmesini istediklerini belirti. Advincula'nın da oynamak istedikleri sistemde zayıf kalacağını ve bu pozisyonu başka futbolcuyla değerlendirmek istediğine dikkati çeken Hamzaoğlu, "İkisiyle de çalışmayacağız" dedi.

'İKİ ÜÇ SENE SONRA AVRUPA'

Hamzaoğlu, daha önce Bursaspor forması giyen Batalla ile de görüşmelerin olumlu yönde sürdüğünü söyledi. Batalla'nın Bursaspor'a katkı sağlayacağına inandığını dile getiren Hamzaoğlu, Bellucci ile görüştüklerini belirtti. Bursaspor'un şampiyonluk için oynayabilecek, Avrupa kupalarına hedef koyabilecek potansiyeli olduğunu vurgulayan Hamzaoğlu, "Bu sene şu anki bulunduğumuz konumdan daha yukarı çıkmayı hedefliyoruz. Bursaspor'un 2- 3 sene sonra Avrupa'da da başarıya koşacağına inanıyorum" dedi.

'TİMSAH ARENA'DA İYİ BAŞLANGIÇ'

Bursaspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nda mağlubiyeti bulunmadığına ve Boluspor ile karşılaşacaklarını söyleyen Hamzaoğlu, ligde de Trabzonspor maçında en ideal kadroyla Timsah Arena'da iyi başlangıç yapmak istediklerini anlattı. İkinci yarı hücum oynayan, bol pozisyon üreten, kalesinde de zaman zaman pozisyon vermeyen Bursaspor göreceklerinden bahseden Hamzaoğlu, taraftarın maç boyunca takım yenilse de desteklerini talep etti.

'GALATASARAY'IN ZİRVEYE ORTAK OLMASI KOLAY DEĞİL'

Şampiyonluk yarışında Galatasaray'ın 11 puan geride yer aldığını anlatan Hamzaoğlu, kırmızı beyazlı ekibin bu farkı kapatmasının kolay olmayacağını söyledi. Galatasaray'ın zirveye ortak olmasının zor göründüğüne dikkati çeken Hamzaoğlu, "Mümkün olmayacak gibi görünüyor. Fenerbahçe toparlandı, iyi oynamaya başladı. Beşiktaş istikrarlı bir şekilde oyununu sürdürüyor. Maalesef Galatasaray da geriye düştü. Oynanan oyun da ümit verici değil. Fark da açılınca ikinci yarıya zor gözüküyor. Her şey değişebilir. Şu anki görüntü, Galatasaray'ın zirveye ortak olması kolay değil" dedi.

'BENİ ÜZÜYOR'

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra yaşadıklarını da anlatan Hamzaoğlu, şunları söyledi:

"Galatasaray'dan ayrılmak mutlu etmedi, üzüldük. Bir sene önce geldiğimizde zor durumda olan, oyun olarak tatmin etmeyen bir Galatasaray vardı. Çok güzel sezon geçirdik, 3 kupa kazandık. Bize 3 kupa kazanan takımın başında olmak nasip oldu. 4'üncü yıldıza denk geldik. Biz sadece 20 şampiyonluktan birini kazandık. 4 yıldız da bize mal edilmeye çalışıldı. 4 yıldız alan 3 kupa kazanan Galatasaray camiasıdır. Çorbada tuzumuz olduğu için kendimizi mutlu sayıyoruz. Kolay olmadı ayrılık. Bize göre anlamsız bir ayrılık. Her şey dört dörtlük değildi ama kötü de değildik. Şu anda üzüldüğüm enkaz bırakmış gibi algı yaratılmaya çalışılıyor. Şu anki durum bizden kaynaklıymış gibi algı yaratılıyor. Kötü futbol oynamış gibi algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu beni üzüyor."

'GALATASARAYLI HAMZA'YIM'

Galatasaray camiasına kırgınlığı olmadığını anlatan Hamzaoğlu, kararı alanlara kırgın olduğunu dile getirdi. İnsanların aldığı kararı camiaya mal etmeyi doğru bulmadığını belirten Hamzaoğlu, "Bursaspor'un hocası olarak burada oturuyor olabilirim ama Galatasaraylı Hamza'yım ben. Böyle de devam edecek" dedi. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra herkesten kendisine destek geldiğini anlatan Hamza Hamzaoğlu, "Haksızlığa karşı herkes inanılmaz destek verdi. Şimdiye kadar açılan kapılardan girdim ve başarılı oldum. Gelecekle ilgili hedefler vardır. O hedeflere gitme yolumda yarın öbür gün hangi kapı açılır onu bilemem. Ben bugüne kadar açılan kapıdan girip elimden geleni yapmaya çalıştım. Yarın öbür gün Galatasaray nasip olabilir, olursa hayallerimizi orada tamamlamaya çalışacağız" diye konuştu.

'MUSLUĞUN SÜREKLİ AKMASINI İSTEYENLER İSTİKRARI İSTEMİYOR'

Hamzaoğlu, kulüplerde sık sık teknik direktör değişikliği ile ilgili de şöyle konuştu:

"Bizim ülkemizde istikrar yakalanamıyor. Hoca da yönetim de istikrar yakalanamıyor. Sürekli kulüpler kongre telaşı ve antrenör değişikliği içindeyiz. Bu hareketin olmasından sebeplenen bir çok insan var. Bunlar öyle olmasını istiyor. Futbolda başarı istikrardan geçer ama istikrar bazılarının musluğunu kapatır. O musluğun sürekli akmasını isteyenler istikrarlı ortamın oluşmasına müsaade etmiyor. Bizler idealist şekilde doğru yolda ilerlemeye çalışıyoruz. Bizim gibi istikrardan yana olan hocalarımız, yöneticilerimizle devam edeceğiz." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bursaspor Teknik Direktörü Hamzaoğlu: Enkaz Bırakmış Gibi Algı Yaratılmaya Çalışılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Vatandaş: Haci büyük enkaz biraktin. 7-77 ye bütün GS taraftari sag bek ve forvet diye bagirirken sen Sabrinin parasini arttirdin, umuta bel bagladin yetmedi Melo yu da gonderdin. Akhisarda ki topcular disinda tanidigin topçu yok. Gecen sene Muslera+sneijder sagolsun 1-0 2-1. Şampiyon olduk nimetten saydin kendini 0 0 Yanıtla

Advertisement