Gittikleri Yerde de Coştular - Son Dakika
Spor

Gittikleri Yerde de Coştular

Gittikleri Yerde de Coştular

2014/15 sezonunda Şenol Güneş yönetiminde Türkiye'de taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan bir futbol ortaya koyan Bursaspor ligde göz dolduran bir performans sergilemiş ve kupada da finale yükselmişti.

14.03.2016 20:08

2014/15 sezonunda Şenol Güneş yönetiminde Türkiye'de taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan bir futbol ortaya koyan Bursaspor ligde göz dolduran bir performans sergilemiş ve kupada da finale yükselmişti.

Sezon başında yaşanan yaprak dökümü sonrası ayrılan isimler, yeni takımlarında da başarılı performanslar ortaya koyuyorlar. İşte o isimler ve bu sezon yaptıkları:

Cedric Bakambu

Bursaspor'un geçtiğimiz sezon 1,8 milyon euro karşılığında Sochaux'dan transfer ettiği Kongo asıllı Fransız oyuncu Cedric Bakambu, Şenol Güneş yönetiminde gösterdiği performansla sezonun en iyi hamlelerinden biri olduğunu performansıyla kanıtlamıştı. 27 lig maçında forma şansı bulup 13 gol kaydeden Bakambu, kupada da attığı 7 golle takımının finale çıkmasında büyük pay sahibi olmuştu.

Performansıyla İspanya La Liga'nın başarılı ekiplerinden Villarreal'in dikkatini çeken 24 yaşındaki Fransız forvet, 7,5 milyon euro karşılığında İspanya'nın yolunu tuttu. Bakambu yeni takımıyla çıktığı 37 maçta 16 gol 3 asistlik performans gösterdi ve Villarreal'in önemli kozlarından biri haline geldi.

Fernandao

2013/14 sezonu devre arasında dönemin teknik direktörü Christoph Daum'un talebiyle Atletico Paranaense'den kiralanan Fernandao, ilk sezonunda 23 maçta 12 gol atarak dikkatleri üzerinde toplamayı başardı. Yeni sezonda Şenol Güneş'in göreve gelmesiyle performansını bir kademe daha artıran Brezilyalı forvet oyuncusu, ligin en iyi forvet oyuncuları arasında sayılmaya başladı. Ligde attığı 22 golle gol kralı unvanını kazanan Fernandao, sezonu toplam 26 golle kapadı. Oyuncunun kiralık olarak Bursaspor'da forma giymesi ve kontratının bitmek üzere olması sebebiyle Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da dikkatini çeken Fernandao, tercihini sarı-lacivertlilerden yana kullandı.

Fenerbahçe'nin Atletico Paranaense'den 3,4 milyon euro karşılığında kadrosuna kattığı Fernandao, formuyla dünyaca ünlü yıldız Robin van Persie'yi bile dönem dönem yedek bırakmayı başardı. Fenerbahçe'nin lig ve Avrupa kulvarlarındaki en golcü oyuncusu olan Brezilyalı, sezonun şu ana kadar oynanan resmi maçlarda toplamda 21 gol kaydetti.

Volkan Şen

Yetiştiği kulüp Bursaspor'da 2007/08 sezonunda forma şansı bulmaya başlayan Volkan Şen, 2009/10'daki şampiyonlukta da büyük rol oynamıştı. Bursaspor tarihinin ilk Şampiyonlar Ligi deneyiminde de 5 maçta forma giyen Volkan, 2011/12 sezonunda Trabzonspor'a transfer oldu ve yeni bir maceraya atıldı. Trabzon'da istediği performansı sergileyemeyen ve 2013/14 sezonu devre arasında Bursa'ya geri dönen Volkan Şen, ikinci baharının sinyallerini vermeye başladı. Bir sonraki sezon Bursaspor'da Fernandao ile müthiş bir uyum yakalayan Volkan, kariyerinin en çok maça çıktığı sezonunu yaşadı. 41 maçta 17 gol ve 8 asistlik bir performans ortaya koyan başarılı oyuncu, tekrardan milli takım aday kadrosuna girdi.

Bu sezon başında 2,5 milyon euro'ya Fenerbahçe'ye giden 28 yaşındaki kanat oyuncusu, üç kulvarda da yoluna devam eden sarı-lacivertlilerde 31 maçta oynadı ve başarılı oyunuyla göz doldurdu.

Şener Özbayraklı

Ocak 2013'te Bugsaşspor'dan Bursaspor'a gelir gelmez formayı kapan ve Türkiye'nin en iyi sağ bekleri arasında sayılmaya başlanan Şener Özbayraklı, Bursa'da başarılı iki buçuk sezon geçirdi. 2014/15 sezonunun ardından 1,6 milyon euro karşılığında İstanbul'un yolunu tuttu. Sezon başında Gökhan Gönül'ün sakatlığında formayı sırtına geçiren ve uzun süre formayı Gökhan'a bırakmayan Şener, Fenerbahçe'nin uzun bir süre sağ bekte problem yaşamayacağını kanıtladı. 27 maçta 2 gol 4 asist yapan Şener Özbayraklı'nın bu performansıyla Euro 2016 kadrosunda olması da bekleniyor.

Ozan Tufan

Bursaspor formasıyla ilk lig maçına Mayıs 2013'te Gençlerbirliği deplasmanında çıkan Ozan Tufan, o günden sonra durmadan performansını artırdı. Şenol Güneş'le birlikte oldukça iyi bir sezon geçiren Ozan, gerek Türkiye gerekse Avrupa'da önemli takımları peşinden koşturmayı başardı. Seçimini Fenerbahçe'den yana kullanan orta saha oyuncusu 7 milyon euro karşılığında İstanbul'un yolunu tuttu. Fenerbahçe'deki alternatifli kadroya rağmen şu ana kadar 36 karşılaşmada forma şansı bulan Ozan Tufan'ın sadece 20 yaşında olduğu düşünüldüğünde, kendisini parlak bir gelecek beklediğini söylemek çok da zor değil.

Josue

Bursaspor'un Batalla'nın boşluğunu doldurması amacıyla Porto'dan kiraladığı Josue, geçtiğimiz sezonki futboluyla taraftarların beğenisini kazanmayı başardı. Bursaspor, 39 maçta 9 gol ve 8 asistlik performansıyla göz dolduran Josue'yi bir sene daha kiralama kararı alsa da bu sezon bir türlü verim alamadığı oyuncuyla yollarını ayırmak durumunda kaldı. Bu ayrılık üzerine bir başka Portekiz kulübü Braga'ya kiralanan Josue sezondaki ilk golünü de Avrupa Ligi'nde buldu. 25 yaşındaki oyuncunun kulübü Braga ile UEFA Avrupa Ligi çeyrek finali için Portekiz'de Fenerbahçe karşısında sahada yer alması bekleniyor.

Renato Civelli

Kariyerini Arjantin ve Fransa'da geçiren Renato Civelli, 2013/14 sezonunda Nice'den bedelsiz olarak Bursaspor'a gelmişti.   İlk sezonunda 39, ikinci sezonunda da 33 maça çıkan Civelli; Bursa altyapısından çıkan önemli bir değer olan Serdar Aziz ile birlikte iyi bir ikili olmuştu. 2014/15 sezonunun ardından rotayı Fransa'ya kıran Civelli, Ligue 1 ekiplerinden Lille ile anlaştı. Civelli, başarılı oyunuyla Fransız ekibinin değişmezlerinden oldu.

Samuel Holmen

Geçtiğimiz sezon başında Fenerbahçe'den kiralık olarak Bursa'ya gelen Samuel Holmen, yeşil beyazlılarda 35 maça çıktı ve de istikrarlı bir performans sergiledi. Attığı 5 golle hücuma da katkısını ortaya koyan Holmen, Bursa'dan ayrılanlar kervanına katıldı ve Konya'nın yolunu tuttu. Yeni takımında Aykut Kocaman'dan da formayı kapmayı başaran İsveçli orta saha, Konyaspor'un tarihinin en önemli sezonunu yaşamasında önemli rol oynuyor.

Fernando Belluschi

Bursaspor'un Porto'dan bir diğer transferi Fernando Belluschi, Bursa'da geçirdiği üç sezonda taraftarların çok sevdiği oyuncular arasına girdi. Son sezonunda 42 maça çıkan Belluschi 10 golde skora katkı yaptı. Sezon sonunda sözleşme uzatmaya yanaşmayan ve Meksika ekibi Cruz Azul'la anlaşan 32 yaşındaki Arjantinli, ara transfer döneminde ülkesine geri döndü ve San Lorenzo ile anlaştı. Yeni takımında ilk 11'e yerleşen Belluschi, San Lorenzo formasıyla 9 maça çıktı ve 2 gol kaydetmeyi başardı.

Enes Ünal

Bursa altyapısından çıktığı günden bu yana Avrupa'nın büyük kulüplerinin takip ettiği Enes Ünal, geçtiğimiz sezon 32 maçta yalnızca 1 gol atmasına rağmen kumaşıyla İngiliz devi Manchester City'nin dikkatini çekmeyi başardı. City'nin 3 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı genç oyuncu, sezon başı kiralandığı Genk'te aradığını bulamadı ve sezonun devre arasında NAC Breda'ya kiralandı. Hollanda'da 4 maça çıkan 18 yaşındaki Enes, 2 gol buldu ve yeni kulübünde iyi bir başlangıç yaptı. Enes'in en büyük amacı performansını artırarak devam edip Manchester City kadrosunun değişmez bir parçası olmak.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Gittikleri Yerde de Coştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement