Görme Engelliler Halter Şampiyonası Başladı - Son Dakika
Spor

Görme Engelliler Halter Şampiyonası Başladı

Görme Engelliler Halter Şampiyonası Başladı

Kahramanmaraş'ta İlk Defa Düzenlenecek Olan Görme Engelliler Dünya Halter Şampiyonası Batıpark Spor Salonu'nda Başladı.

21.10.2010 10:43

Şampiyona sporcuların salona giriş seremonisinin ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, yaptığı konuşmada, bir Anadolu şehrinde böyle bir şampiyonayı düzenlemenin onurunu yaşadıklarını belirtirken: "Şampiyonanın önce Türkiye'de sonra da Kahramanmaraş'ta düzenlenmesi için iki yıl önce girişimlerde bulunduk. Bu şampiyonanın gerçekleşmesine katkıda bulunan başta Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze ve tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Böyle bir organizasyonu Kahramanmaraş'ta yapmanın haklı gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Emeği geçenlere bir kere daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu'nun konuşmasının ardından IBSA Powerlifting Alt Kurul Başkanı Nezam Dodel ise konuşmasında, Kahramanmaraş'ta yapılan şampiyonanın katılım bakımından en üst seviye ulaştığını ifade ederken, şampiyonaya 13 ülkeden 80 sporcunun katıldığını ve bu şampiyonanın herkes için unutulmaz olacağını söyledi.

IBSA Spor Direktörü Radu Rorathal ise Türkiye'nin son yıllarda gerçekleştirdiği organizasyonlarla görme engelliler sporunda merkez haline geldiğine dikkati çekti.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise yaptığı konuşmasında: "Bugün burada şehrimizde ilk defa bir dünya şampiyonası yapılıyor ama buradaki anlamlı olan şey Görme Engelli Haltercilerimizin şampiyonası olmasıdır. Ümit ediyorum ki ilimizde kaldıkları süre içerisinde iyi ve güzel günler geçirmelerini temenni ediyorum. Bizim inancımız şudur. Her şey çalışmanın ürünüdür. İnsanın başarısında da çalışmasının karşılığı vardır. Bu duygu ve düşüncelerle şampiyonanın ilimizde yapılmasına destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ise bu tür organizasyonların ülkeler arasındaki dostluk ilişkilerini gelişmesine vesile olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi ve şampiyonanın gerçekleşmesine destek veren Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'a, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a ve İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali İhsan Kabakcı'ya teşekkür plaketleri verildi.

Kahramanmaraş'ta düzenlenen ve dört gün sürecek olan Dünya Şampiyonası'na Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Güney Afrika, Venezuela, Malezya, Avusturya, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Trinidad Tobago, Moldova, İran ve Japonya katılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Görme Engelliler Halter Şampiyonası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement