Kağıtspor 2010’da Madalyaları Topladı - Son Dakika
Spor

Kağıtspor 2010’da Madalyaları Topladı

Kağıtspor 2010’da Madalyaları Topladı

Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü 2010 Yılında 216 Madalya Elde Ederek Önemli Başarılara İmza Attı

04.01.2011 02:27

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü geçtiğimiz 2010 yılında 216 kez kürsüye çıkarak yine başarılarla dolu bir yıl geride bıraktı. 23 Dünya, 26 Avrupa, 7 dünya ve Avrupa Kulüpler, 10 uluslararası turnuva derecesi alan Kağıtspor Türkiye'nin en iyi kulüpleri arasında olduğunu bir kez daha kanıtladı.

216 Kez Kürsüye Çıktı

Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor 32 branş ve 5 bin'e yakın sporcu sayısı ile kendi alanında öncü kulüp olmayı 2010 yılında da devam ettirdi. 240 milli sporcusu olan Kağıtspor 2010 yılında başarıdan başarıya koştu. Mavi-beyazlı kulüp bu yılda 216 madalya elde etti. Madalyalar 22 dünya, 26 Avrupa, 2 Dünya ve Avrupa Kulüpler, 9 uluslararası turnuva, 13 Türkiye Kulüpler ve 144 Türkiye ferdi şampiyonalarından geldi.

Halterciler Gururumuz Oldu

32 branş ile tüm kulüplerden fazla sayıda faaliyet göstermesi ile tek olan Büyükşehir Kağıtspor'da 2010 yılında bayan haltercilerin başarıları yüzümüzü güldürdü. Aylin Daşdelen'in Belarus'un Minsk kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa rekoru kırarak üç şampiyonluk elde etti. Aynı şampiyonada Sibel Şimşek'te toplamda birincilik kürsüsüne çıktı. Yine Antalya'da düzenlenen Dünya şampiyonasında her iki sporcumuz iki gümüş madalyayı boyunlarına taktı. Ayrıca Malta'da düzenlenen Akdeniz Kupası'nda Nurdan Karagöz yine şampiyon olmayı başardı.

Karate Yine Zirvede

Kağıtspor Karate takımı da aldığı dereceler ile kendi dalında en iyi olduğunu bir kez daha kanıtladı. Gülderen Çelik Pekin'de yapılan Dünya Döğüş Oyunları'nda sikletinde en iyi sporcuları mağlup ederek şampiyon oldu. Yavuz Karamollaoğlu Sırbistan'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda ikinci, Kuşadası'ndaki Akdeniz Şampiyonası'nda şampiyon olması bir başka gururumuz oldu. Yine Kuşadası'ndaki Akdeniz Şampiyonası'nda Hüsniye Güler, Asunur Yıldırımer ve Tuba Yenen birincilik kürsüsüne çıktı.

Judocular Hedef Büyüttü

Judo-Kuraş takımı ise uluslar arası müsabakalarla aldığı başarılar ile göz doldurdu. Abu- Dabi'de yapılan Dünya Grand-Prix'te ikinci olan Zehra Belkis Kaya Olimpiyatlara katılacak sporcular arasında girmek için önemli bir adım attı. Ensar Tama ve Tanju Şorli Estonya'da düzenlenen Avrupa Kupasında ikincilik kürsüsüne çıkması, Hindistan'daki Dünya Gençler Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Özge Akarsu, Murat Doğan ve yine Tanju Şorli ile genç sporcuların başarılara imza atması geleceğin emin ellerde olduğunun bir göstergesi oldu. Ayrıca Judo takımının Avrupa Kulüpler üçüncüsü olması başarıyı pekiştirdi.

Bilekleri Bükülmedi

Bilek Güreşi'nde de önemli dereceler elde edildi. Nurcihan Gönül Rusya'daki Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Yine Ferit Osmanlı ve Serhat Aslan Amerika'daki Dünya Şampiyonası ve Moskova'daki Avrupa Şampiyonası'nda ikincilik etti. Atletizm'e de önem veren Kağıtspor Kulübü bu doğrultuda birçok derece elde etti. Altyapıyla beraber birçok Türkiye Şampiyonluğu elde eden mavi beyazlı atletizm takımı Bilbao'daki Avrupa Kulüpler Kros mücadelesinde 4. olarak hedefini üstlere çıkardı.

Engelli Sporcular

Mavi-beyazlı engelli sporcular da 2010 yılını birçok madalya alarak geçirdi. Görme engelli judocu Serdar Aydın Antalya'da, engelli halter sporcusu Özlem Becerikli Malezya'da ve bedensel engelli tekvandocu Gülsün Çelik Rusya'daki Dünya şampiyonalarında üçüncüsü olmayı başardı. Boks'ta genç sporcularla alınan şampiyonluklar, Güreş'te gitgide önemli derecelerin sayısının artması, Buz Pateni ve Eskrim gibi her kulübün sağlayamayacağı katkılarla alınan başarılar Büyükşehir Kağıtspor'un başarılarının devam etmesini sağladı.

Kandemir'den Teşekkür

Büyükşehir Kağıtspor Kulübü Başkanı Fahrettin Kandemir 2010 yılının başarılarla dolu geçtiğini kaydederek, 2011 yılını da aynı doğrultuda geçmesi için faaliyetlerini sürdüreceklerini ifade etti. Kandemir yeni yılda hedeflerinin Olimpiyatlara 10'dan fazla sayıda sporcu göndermek olduğunu aktararak, spora ve sporcuya destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Kağıtspor 2010’da Madalyaları Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement