Karşıyaka'nın final kabusu - Son Dakika
Spor

Karşıyaka'nın final kabusu

Karşıyaka\'nın final kabusu

TFF 3. Lig 2. Grup'ta Antalya'daki Play-Off finalinde Turgutluspor'a normal süresi 1-1, uzatmaları 2-2 sona eren maçta seri penaltılarla 7-5 yenilerek 2. Lig'e dönüş hedefini yine ıskalayan Karşıyaka, üst üste çıktığı 5'inci Play-Off'tan da eli boş dönerken 3 kez finalde kabus yaşadı.

27.07.2020 14:09  Güncelleme: 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TFF 3. Lig 2. Grup'ta Antalya'daki Play-Off finalinde Turgutluspor'a normal süresi 1-1, uzatmaları 2-2 sona eren maçta seri penaltılarla 7-5 yenilerek 2. Lig'e dönüş hedefini yine ıskalayan Karşıyaka, üst üste çıktığı 5'inci Play-Off'tan da eli boş dönerken 3 kez finalde kabus yaşadı. Final kabusundan yıllardır uyanamayan Kaf-Kaf, 3 finalde de öne geçmesine rağmen maç sonunda üzülen taraf oldu. Karşıyaka, 2001-2002 sezonunda 2. Lig'deyken Denizli'de Play-Off'a çıktı. Karabükspor'u 3-1, Kartalspor'u 4-2 yenerek finale yükselen yeşil-kırmızılı ekip öne geçtiği finalde Adana Demirspor'a uzatmada altın golle 2-1 yenilip 1. Lig hayallerini erteledi. Sonraki sezon şampiyon olarak direkt 1. Lig'e çıkan Karşıyaka, 13 sezon kaldığı bu kategoride 2 kez Play-Off'tan Süper Lig'in kapısından döndü.

Ankara'da 2008-2009 sezonunda oynanan Play-Off maçlarında Boluspor'u seri penaltılarla 3-2 yenip finalist olan Kaf-Kaf, yine öne geçtiği finalde Kasımpaşa'ya uzatmada 2-1 mağlup olarak Süper Lig hayallerine veda etti. Sonraki sezon yine Play-Off'a kalan yeşil-kırmızılılar, İstanbul'da 4 takımlı lig usulü oynanan organizasyonu 2 puanla tamamladı. TFF 1. Lig'den 3 sezon içinde 2 kez küme düşerek 2. Lig'e gerileyen Karşıyaka, borçları nedeniyle açılamayan transfer yasağıyla altyapı patentli kalan kadrosuyla geçen sezon da Play-Off oynadı. İzmir ekibi, yarı finalde Vanspor'la evinde penaltı kaçırdığı maçta golsüz berabere kalıp rövanşı trajik şekilde 2-1 kaybetti.

Bu sezon koronavirüs salgını yüzünden 4 ay durup kalan haftalar tamamlanmadan Play-Off oynanan ligde Play-Off yarı finalinde Belediye Derincespor'u eleyen yeşil-kırmızılılar finali yine aşamadı. Antalya'da Turgutluspor önünde Beşiktaş'a transferi an meselesi olan genç yıldızı Doğukan'ın müthiş füzesiyle öne geçen Kaf-Kaf, ardından kalesinde normal süre ve uzatmada 2 gol gördü. Turgutluspor uzatmalarda 2 kırmızı kartla 9 kişi kalırken Karşıyaka, Onur'un penaltısıyla 118. dakikada 2-2'yi bulmasına rağmen seri penaltılarda yıkıldı. Kaf-Kaf'ta oyuna sonradan giren Özgür'ün kullandığı penaltıyı Turgutlu kalecisi Fatih çıkarırken 5'te 5 yapan rakip kupayı yeşil-kırmızılıların elinden aldı. Son iki sezondur aynı kadroyla Play-Off'ta şampiyonluğu kaçıran Karşıyaka'da futbolcular saha içinde büyük yıkım yaşadı.TOLUNGÜÇ YIKILDIKarşıyaka'yla daha önce 1. Lig'den düşme üzüntüsü yaşayan teknik direktör Soner Tolungüç, şampiyonluğun kapısına dayattığı takımla bu kez Play-Off'la hayal kırıklığı yaşadı. Yeşil-kırmızılıları 1. Lig'den düştüğü 2015-2016 sezonunun son haftalarında düşme hattından devralan Tolungüç, umudunu büyük oranda yitiren takımı kurtaramadı. Ertesi sezon Kaf-Kaf'ı Play-Off yarışına ortak ettikten sonra devre arasında ailevi nedenlerle ayrılan tecrübeli teknik adam bu sezon üçüncü haftada düşme hattında yer alan yuvasına döndü. Karşıyaka'yı müthiş bir çıkışla üst üste ikinci kez finallere taşıyan Tolungüç, finalde penaltılarla yıkıldı. Tecrübeli teknik patron uzatmanın ilk bölümünde kırmızı kart gördüğü için kalan dakikaları yedek kulübesinin arkasından takip etti.HAKAN BU KEZ ATMADIKarşıyaka'da geçen sezon Vanspor'la iç sahada oynanıp golsüz eşitlikle sonuçlanan yarı final maçında penaltı kaçırarak takımını büyük fırsattan eden golcü Hakan Kuş, Antalya'da seri penaltı kullanmadı. O tarihten sonra hiç penaltıda topun başına geçmeyen takımın en skorer isimlerinden Hakan, dün finalde de ilk 5 penaltıcı arasına girmedi. Kaf-Kaf'ta Mustafa Aşan, Görkem ve maçta uzatma bölümünde de penaltıyı gole çeviren Onur seri penaltılarda isabet sağlarken Özgür atışı kaçırdı.FATİH KAHROLDUİzmir temsilcisinde tarihi finalden önce yapılan koronavirüs testi pozitif çıktığı için maçta forma giyemeyip geceyi Antalya'da hastanede geçiren Fatih, büyük üzüntü yaşadı. Arkadaşlarının mücadelesini hastane odasında takip etmek durumunda kalan futbolcu penaltılarda kaçan kupayla kahroldu. Semptom göstermeyen Fatih, özel araçla İzmir'e döndü. Karşıyaka kurmayları daha önce 4 kez teste giren takımda final öncesi ilk 11'in değişilmez ismi Fatih'te virüse rastlanmasına isyan etti.GÖRKEM YİNE ÜZÜLDÜ

Karşıyaka'da 2017-2018 sezonunda profesyonel kariyerinin ilk yılında 2. Lig'den düşme acısını yaşayıp, küme düştükleri Karagümrük maçında göz yaşlarına hakim olamayan Görkem, dünkü finalin ardından da gözyaşı döktü. Kaf-Kaf'ta Onur, Harun, Anıl, Metin, Özgür gibi isimler son penaltının ardından saha içinde çöküp kaldı. Yeşil-kırmızılar, seri penaltılarla 800 bin TL'nin üzerindeki şampiyonluk priminden de oldu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Karşıyaka'nın final kabusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

  • Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı
    00:53 Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ''erken final'' olarak nitelendirilen Manchester City-Real Madrid arasında oynanan çeyrek final rövanş karşılaşması nefesleri kesti. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan dev maçta seri penaltı atışlarını 4-3 kazanan Real Madrid, son yarı final biletinin sahibi oldu. İspanyol temsilcisi, yarı finalde Alman devi Bayern Münih ile karşılaşacak.

  • Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi
    00:09 Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi

    Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında sahasında İngiliz ekibi Arsenal'i 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı. İki takım arasında İngiltere'de oynanan ilk maç 2-2 beraberlikle tamamlanmıştı.

  • Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi
    23:57 Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Mücadelenin tek golü Joshua Kimmich'ten geldi.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı
    23:24 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı

    Türk atçılığının önemli mekanlarından biri olan İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı. Sezonun açılışında birçok yarış gerçekleşti ve kazanan safkanlara ödüller takdim edildi. İstanbul'da 17 Kasım'a kadar sürecek olan sezon, çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere toplam 93 yarış gününe ev sahipliği yapacak.

  • Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti
    23:03 Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti

    Geliboluspor Triatlon Takımı, Türkiye şampiyonu olduktan sonra Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Soyuak, sporcuları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.


Advertisement