ABD ve İsrail ile İran arasında yaşanan savaşın gölgesinde spor dünyasını sarsan bir gelişme yaşandı. İran, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılmayacağını açıkladı.

İran Spor Bakanı Ahmed Donyamali, ülkesinin bu yaz ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2026 Dünya Kupası'na katılmama kararı aldığını duyurdu. Kararın, bölgede devam eden savaş ve siyasi gerilim nedeniyle alındığı belirtildi.

İran'ın bu açıklaması, FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun ABD Başkanı Donald Trump ile görüşerek İranlı futbolcuların turnuva için ABD'ye kabul edileceğine dair güvence almasından hemen sonra geldi. Buna rağmen İran yönetimi turnuvaya katılmama kararı aldı.

İngiltere medyasında yer alan haberlere göre İran'ın çekilmesi sonrası FIFA'nın boşalan kontenjan için yeni bir takım davet etmesi bekleniyor. Adaylar arasında Asya elemelerinde yer alan Birleşik Arap Emirlikleri ve Irak'ın öne çıktığı ifade ediliyor.

İran, 2026 Dünya Kupası'nda Belçika, Yeni Zelanda ve Mısır ile birlikte G Grubu'nda yer alıyordu. Çekilme kararı sonrası gruptaki dengelerin nasıl şekilleneceği FIFA'nın vereceği kararla netlik kazanacak.
Son Dakika › Spor › İran, 2026 Dünya Kupası'ndan çekildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (6)