Şampiyonlar Forum İstanbul 2014 - Son Dakika
Spor

Şampiyonlar Forum İstanbul 2014

Şampiyonlar Forum İstanbul 2014

Fenerbahçeli voleybolcu Merve Dalbeler, Galatasaray Odeabank Basketbol Takımı oyuncusu Nevriye Yılmaz ve VakıfBanklı Bahar Toksoy Guidetti, "Türk imajını sporla yükseltenler: Kadın şampiyonlar" başlıklı oturumda konuştu.

13.05.2014 21:40

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Merve Dalbeler, Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Nevriye Yılmaz ve VakıfBank Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Bahar Toksoy Guidetti, Forum İstanbul 2014'de "Türk imajını sporla yükseltenler: Kadın şampiyonlar" başlıklı oturumda konuştu.

Katılımcılar, Swissotel'te gerçekleştirilen organizasyonda, başarıya giden unsurlar, spor kültürü, kadın sporculara bakış gibi çeşitli konulardaki soruları cevapladı.

Galatasaraylı basketbolcu Nevriye Yılmaz, FIBA Avrupa Ligi'nde elde ettikleri şampiyonlukla ilgili, "Açıkçası çok favori olduğumuz bir kupa değildi. Belki de sansasyon yaratmasında farklı kılan bu oldu. İki Türk takımının finalde oynaması da bunda etken. İki takım da yıllardır ciddi yatırımlar yapıyor. Finalde karşılaşmalarını doğal karşılıyorum. Sadece basketbolla uğraşanların değil herkesin ilgisini çekti. Artık kariyerimin sonlarına geldiğim bir dönemde böyle bir kupanın benim için ayrı bir yeri var. Eksikliği vardı bende. Mutluyum" ifadelerini kullandı.

Avrupa Ligi şampiyonluğunun yıllardır beklediği, yatırımını yaptığı ve karşılığını aldığı bir başarı olduğunu dile getiren Galatasaray Odeabanklı oyuncu, "Bunda Galatasaray'ın spora olan bakışı, basketbola verdiği değer, antrenörümüz Ekrem Memnun'un hırsı ve isteği önemli. Takım arkadaşlarımın uyumu da buna eklenmeli. Bunların hepsi bir araya gelince de tarifi mümkün olmayan, hiçbir zaman unutulmayacak, tarihte de hep yer alacak bir kupa geliyor. Bunun bir parçası olarak da kendimle ne kadar gurur duysam az" şeklinde konuştu.

Türkiye'de spor kültürünün yaygın olmadığını, futbol kültürünün daha ön planda bulunduğunu ifade eden Nevriye,   "Futbol ülkesiyiz ama futbolda bugüne kadar ne başarı elde ettik? Bence kadınlar sporda çok başarılı. Hem istikrarlı hem de aşırı başarılı, burada alçak gönüllü olmaya gerek yok. Türkiye futbol ülkesi ama bakıldığında ben pek bir başarı görmüyorum çok ciddi bir haksızlık yapıldığını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Voleybolcuların görüşleri

VakıfBank oyuncusu Bahar Toksoy Guidetti, 73 maçlık yenilmezlik serisinin hatırlatılması üzerine, "Bizim için hiçbir zaman amaç değildi yenilmemek. Ama öyle bir rakama imza attığımız için çok mutluyum. Tekrarı zor olan bir şey yaptık. Tarihimize artı olarak işlendi. Mücadelemizi takım olarak yapıyoruz ve birlikte oynamayı seven bir takımız. Bu pozitif enerjimizi sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Arkamızdaki en büyük sır, en büyük etken bu" dedi.

Fenerbahçeli oyuncu  Merve Dalbeler ise Türk kadınının istediği zaman başarıyı yakalayacak güce sahip olduğunu vurguladı.

CEV Kupası'nın müzelerinde olmayan tek kupa olduğunu ifade eden Dalbeler, "Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olmuştuk. Bu kupayı almadan önce zor zamanları geçip aile olmayı bildik. Bu sene bu kupaya çok ihtiyacımız olduğunu biliyorduk. Favori de bizdik, çok inanıyorduk, iyi bir takımımız vardı. Kulübümüz kadın sporculara hep güvendi, yatırım yaptı, fedakarca her şeyi karşıladı. Biz de elimizden geleni yaptık, kupayı kazandık. Türk kadını istediği zaman her şeyi başarabilir. Özellikle kadınlar istediği zaman her şeyi başarabilir. Erkeklerin arkasında da her zaman kadınlar vardır" diye konuştu.

Oyuncular, takımları adına "Ulusal Onurumuzu Uluslararası Boyuta Taşıma Başarısı Gösterenler" ödülü aldı.

Konuşmasının ardından Nevriye Yılmaz etkinlikten ayrıldığı için Galatasaray Odeabank'ın ödülünü, sarı-kırmızılı kulübün basketbol şube koordinatörü Murat Özyer aldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Şampiyonlar Forum İstanbul 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement