Spor Yöneticilerinin Vergi Kaçırdığı İddia Edildi - Son Dakika
Spor

Spor Yöneticilerinin Vergi Kaçırdığı İddia Edildi

Spor Yöneticilerinin Vergi Kaçırdığı İddia Edildi

Panama belgelerinin ikinci kısmı yayınlandı. Belgelerde Türkiye'den adı geçenler arasında İnan Kıraç, Adnan Polat, Serdar Bilgili, Tuncay Özilhan da var.

10.05.2016 09:24  Güncelleme: 09:49

Panama belgelerinin, 200 binden fazla hesabın ayrıntılarını içeren ikinci kısmı yayınlandı. Belgeler arasında daha önce spor kulüplerinde görev yapmış isimlerin de yer aldığı ortaya çıktı.

Listede Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Galatasaray eski başkanı Adnan Polat, Fenerbahçe eski basketbol şube sorumlusu Semih Özsoy, Beşiktaş eski başkanı Serdar Bilgili, Göztepe'nin sahibi Mehmet Sepil, Göztepe'nin eski sahibi İmam Altınbaş, Anadolu Efes'in sahibi Tuncay Özilhan da yer aldı.

SKANDAL NİSAN AYINDA ORTAYA ÇIKTI

Dünya bilgi çağının en büyük sızıntısı Nisan ayının başında yaşanmıştı. 2.6 terabayt büyüklüğünde 11.5 milyon belge yayınlandı. Kayıtlar ise 214 bin şirket, 128 politikacı, 12 dünya liderinin gizli hesap ve şirketleriyle bağlantılı. Belgelerin 40 yıllık bir arşivi kapsadığı belirtiliyordu.

Panama belgeleri bazı zenginlerin offshore hesaplarını kullanarak vergi sorumluluklarından kaçındığını göstermişti. Belgeler Panama merkezli avukatlık şirketi Mossack Fonseca'dan kimliği belirsiz bir kaynak tarafından sızdırılmıştı.

9 Mayıs gecesi ise yayınlanan belgelerin ikinci kısmı açıklandı. 200 binden fazla hesabın ayrıntılarının açıklanan ikinci bölümde aktarıldığı belirtilirken, açıklanan hesaplar arasında Türkiye'den de şirketler yer alıyor.

(Kaynak:Diken)

Son Dakika Spor Spor Yöneticilerinin Vergi Kaçırdığı İddia Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement