Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi Medya Günü Düzenlendi - Son Dakika
Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi Medya Günü Düzenlendi

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi Medya Günü Düzenlendi

Turkcell tarafından düzenlenen medya gününde Kadın Futbol Süper Ligi isim sponsoru olan futbolcular bir araya geldi. Etkinlikte, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve ABB Fomget'ten futbolcular yer aldı. Fenerbahçe oyuncusu Busem Şeker, Turkcell'in kadın futboluna büyük katkı sağladığını belirtti ve yeni sezon için hazır olduklarını söyledi.

22.08.2023 12:02

SPOR Kadın futbolcular, medya gününde bir araya geldi

Metin ARSLANCAN/İSTANBUL, (DHA) - Kadın Futbol Süper Ligi isim sponsoru Turkcell tarafından organize edilen medya günü, kadın futbolcuların katılımıyla İstanbul'da düzenlendi. Riva'da bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen medya gününe ABB FOMGET'ten Selda Akgöz, Beşiktaş'tan Didem Karagenç, Fenerbahçe'den Busem Şeker, Galatasaray'dan Ebru Topçu ile Fatih Vatan'dan Yeliz Acar katıldı.

Fenerbahçe formasını giyen Busem Şeker ile Beşiktaş'ta oynayan Didem Karagenç, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundu.

BUSEM ŞEKER: FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLMAK DEMEKTİR

Fenerbahçe forması giyen Busem Şeker, hedeflerinin her zaman şampiyonluk olduğunu söyledi.

Sezona iyi hazırlandıklarını belirten 25 yaşındaki orta saha, "Takım halinde çok iyi antrenmanlar yaptık. Bu sezona hazır olduğumuzu düşünüyorum. Geçen sezon ikinci olmamız benim için de Fenerbahçe için de başarı değil. Fenerbahçe'de oynuyorsanız her zaman hedefiniz zirvede olmak ve şampiyon olmaktır. Fenerbahçe şampiyon olmak demektir. Umuyorum ki bu sene o kupa Kadıköy'e gelecek" diye konuştu.

Kadın futboluna Türkiye'de ilginin son yıllarda arttığını vurgulayarak, " Almanya'da doğdum ve büyüdüm. 4-5 sene öncesine kadar bu kadar yatırım yoktu. Şu an ilgi arttı. Yatırım da arttı. Gelişim de var. Umarım devamı da gelir. Türkiye'de altyapı biraz daha yavaş ilerliyor. Altyapın varsa her zaman iyi işler çıkarırsın" ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertliler, Kadın Futbol Süper Ligi'nde 2023-2024 sezonunun ilk hafta maçında 27 Ağustos Pazar günü sahasında Gaziantep Asyaspor ile karşılaşacak.

DİDEM KARAGENÇ: BEŞİKTAŞ ÖNCÜ BİR KULÜP

Beşiktaş'ta oynayan Didem Karagenç ise siyah-beyazlı kulübün kadın futbolunda öncü olduğunu söyledi.

Yeni sezon hazırlıkları hakkında bilgi veren 29 yaşındaki savunmacı, "Her sezon olduğu gibi yine heyecanlıyız. İyi hazırlanmaya çalışıyoruz. Hazırlık dönemini iyi geçirdiğimizi düşünüyorum. Yeni arkadaşlarımız takıma katıldı. Onlarla da adaptasyon sürecini tamamladık. Taktiksel olarak eksiklerimiz var. Onları da tamamlayıp ilk maçımıza hazır olarak çıkmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Dünyada kadın futbolunun çok geliştiğinin altını çizen Didem Karagenç, şunları kaydetti:

"Dünya Kupası'nı takip ettik. Kadın futbolu ülkemizde de yavaş yavaş gelişiyor. Dört sene önce bir final maçımız vardı. Televizyon kanallarında yayınlanmıştı. Etkiyi biraz daha hissettik. Bu biraz görünürlük işi. Ne kadar bizi görürlerse insanlar kadın futbolunun var olduğunu bilecek. Oynadığımız oyunun ne kadar keyifli olduğunu görecekler. Biz de bunu göstermeye çalışıyoruz."

Turkcell gibi sponsorların desteğiyle daha çok geliştiklerini belirten tecrübeli oyuncu, "Daha çok bilinirlik arttı. Bu da gelişmemizi sağlıyor. Beşiktaş bu konuda öncü bir kulüp. Daha sonra aramıza Fenerbahçe ve Galatasaray katıldı. Onların katılımıyla daha büyük bir rekabet oldu. Erkek futbolunda olduğu gibi. Bu rekabet gün geçtikçe artacak" diye konuştu.

Taraftarlara da seslenen Didem, "Stadyumlarda biz de derbi maçlar oynuyoruz. Stadyumlarda seyirci sayısının daha çok artmasını bekliyorum. Taraftarlarımızı maçlara bekleriz" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Beşiktaş, yeni sezonun ilk maçında 27 Ağustos Pazar günü sahasında ALG Spor ile karşı karşıya gelecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi Medya Günü Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement