Dha Spor - Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final Eşleşmeleri... - Son Dakika
Spor

Dha Spor - Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final Eşleşmeleri...

Dha Spor - Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final Eşleşmeleri...

Dha Spor - Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final Eşleşmeleri

28.01.2011 14:41

DHA SPOR - ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ...

BEŞİKTAŞ ASBAŞKANI BALTACI: "DİĞER 7 TAKIMIN HERHANGİ BİRİ DE BİZİM İÇİN ÇOK ZOR VEYA ÇOK KOLAY BİR KURA OLMAZDI"

GALATASARAY İDARİ MENAJERİ ERGÜN: "KUPAYI EN ÇOK KAZANAN KULÜP OLARAK BU SENE BİR KEZ DAHA KAZANMAK İSTİYORUZ"

BUCASPOR BASIN SÖZCÜSÜ YAYKIRAN: "LİGİN SON 5 TAKIMINDAN 3 TANESİ ŞU ANDA ÇEYREK FİNALDE"

KASIMPAŞA KULÜBÜ YÖNETİM KURULU ÜYESİ SARI: "GRUP LİDERİ OLARAK ÇIKTIK. LİDERLİĞİMİZİ DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ.

İSTANBUL B.B. FUTBOL ŞUBE SORUMLUSU DİZAR: "BURADAN GEÇMEK VE YARI FİNALE ÇIKMAK İSTİYORUZ"

2010-2011 sezonu Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final ve yarı final kuraları bugün İstanbul Olimpiyatevi'nde çekildi. Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bucaspor Kulübü Basın Sözcüsü Timur Yaykıran ilk kez Süper Lig'e yükseldikleri 2010-2011 futbol sezonunda yine bir ilke imza atarak Türkiye Kupası'nda çeyrek finale çıktıklarını belirterek, "Rakibimiz tanıdığımız, beraber mücadele ettiğimiz Gençlerbirliği. Bu sene Türkiye Kupası'nda çok enteresan sonuçlar alındı. Ligin son 5 takımından 3 tanesi şu anda çeyrek finalde. Geçen senenin şampiyonu ve ikincisi maalesef kupada yok. Dolayısıyla maçlar çok mücadeleci ve güzel geçecektir. Bucaspor olarak bütün amacımız Türkiye Kupası'nda sağladığımız bu başarıyı ligde de sağlayıp, ligde bu sene kalmayı başarmak olacaktır. Gençlerbirliği'ne ve diğer takımlara başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde eşleşen İstanbul takımları Kasımpaşa ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un yöneticileri, tur için iddialı konuştu. Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından basın mensuplarına eşleşmeleri değerlendiren Kasımpaşa Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Sarı, grup lideri olarak çeyrek finale çıktıklarını hatırlatıp, bu başarıyı diğer turlarda da sürdürmek istediklerini bildirdi. Yollarının açık olduğunu ifade eden Sarı, "Grup lideri olarak çıktık. Liderliğimizi devam ettirmek istiyoruz. Biz alt liglerden çıkarken de hızlı bir şekilde çıktık. Burada da hızlı bir şekilde çıkıp finali oynamak istiyoruz. Yol açık gözüküyor. Önümüzde bir belediye engeli var. Onlar yolları açacaklar, biz de yukarıya çıkacağız" dedi. UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hedefleri bulunduğunu bildiren Sarı, Süper

Lig'deki durumlarının kupadaki seyirlerini nasıl etkileyeceği sorusunu şöyle yanıtladı:

"İkisi farklı yollar. İkisinde de başarılı olmanın derdindeyiz. İnşallah yarın Bucaspor maçıyla bu ligde tutunmaya çalışacağız, nasip. Eğer olmazsa zaten önümüzde bir Türkiye Kupası var. Ben sezon başında 'UEFA Kupası neden olmasın?' mantığında bir demeç vermiştim. Hayal olarak görmüyorum. Bir UEFA Kupası'na, düşsem bile gitme niyetindeyim. İnşallah da gideceğiz. Yolumuz açık görünüyor. Karşımızda İstanbul Büyükşehir Belediyespor, peşinden ihtimal dahilinde olan iki takım Bucaspor ve Gençlerbirliği. Hangisi gelirse, biz finale adımızı yazdırmak

derdindeyiz. Finale de inşallah adımızı yazdıracağız."

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizar da kupada geçen sezon da çeyrek finale çıktıklarını hatırlatarak, şöyle dedi: "Aynı gruptan geldik. Kasımpaşa grup liderimizdi. İlk maçta kendilerine yenilmiştik. Gerçi Kasımpaşa çok iyi, beğendiğimiz, kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Geçen yıl da biz çeyrek finale çıkmıştık. Buradan geçmek ve yarı finale çıkmak istiyoruz, umarım bu sefer başarılı oluruz."

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde Gaziantepspor ile eşleşen Galatasaray'ın futbol takımı idari menajeri Cenk Ergün, "Kupayı en çok kazanan kulüp olarak bu sene bir kez daha kazanmak istiyoruz" dedi.

Ergün, aynı gruplardan çıkan takımların çeyrek finalde eşleşmelerini hoş bir sürpriz olarak değerlendirdi. Türkiye Kupası'nı en çok kazanan kulüp olarak bu yıl da müzelerine götürmek istediklerini dile getiren Ergün, şöyle konuştu:

"Bu sene Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final eşleşmelerinde hoş sürprizler oldu. Gruplarda birbirleriyle oynayan ekipler tekrar eşleşti. Bizim

bir de lig fikstürüne de denk gelen bir Gaziantepspor eşleşmemiz var. Kısa dönemde 3 maç birden oynayacağız. Gaziantepspor her zaman ligin en güçlü ekiplerinden biri olmuştur. Dolayısıyla sportif açıdan bakıldığı vakit oldukça zor bir eşleşme. Ancak iki kulübün arasındaki dostane ilişkileri de göz önüne alırsak, Gaziantep'te bizi her zaman çok çok iyi ağırladılar. Biz de aynı şekilde misafirperverliği kendilerine gösterdik. Zor müsabakalar olacak. Amacımız ilk başta çeyrek finali hakkıyla bertaraf edip yarı finalde rakibimizle eşleşmek. Daha sonra Kayseri'de oynanacak finale gitmek ve bu kupayı en çok kazanan kulüp olarak bu sene bir kez daha kazanmak istiyoruz."

Galatasaray'ın öncelikli hedefinin kupayı kazanmak olduğu ifade edilerek yöneltilen, "Yarı finalde muhtemel eşleşme Beşiktaş ile görünüyor. Bu bir avantaj mı dezavantaj mı" sorusuna ise Ergün, şöyle yanıt verdi:

"Öncelikli hedef kupa derken, ligde bırakılmış olan bir yarış yok. Lig mücadelesini de biz kendimize yakıştığı şekilde ve gücümüz dahilinde bütün maçlarımızı kazanmak için oynamaya devam edeceğiz. Rakiplerimizin alacağı sonuçlar dahilinde de ligi bitirebildiğimiz kadar yukarıda bitirmek istiyoruz. Kupayı almak istiyorsanız zaten bu zor müsabakaları oynamanız gerekiyor, final de dahil olmak üzere. Dolayısıyla kiminle nerede eşleştiğinizden ziyade o turu geçmeniz önemli olan. Bizim amacımız finale kalmak ve finali Kayseri'de kazanıp kupayı kaldırmak".

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final turunda Gaziantepspor Büyükşehir Belediyespor ile eşleşen Beşiktaş'ta asbaşkan Engin Baltacı, çeyrek finale yükselen 8 takımın da birbirinden farklı olmadığını ancak, siyah-beyazlı ekibin seyir zevki açısından öne çıktığını ifade etti.

Baltacı, basın mensuplarına kurayla ilgili değerlendirmesinde, şunları söyledi:

"8 takımın birbirinden farklı olmadığı gibi klasik sözle başlanabilir ama ben çektiğim her iki toptan çıkan numarayla da Beşiktaş'ın biraz farklı

olduğunu, en azından seyir zevki açısından biraz farklı olduğunu söyleyerek söze başlamak istiyorum. Diğer 7 takımın herhangi biri de bizim için çok zor veya çok kolay bir kura olmazdı. Belli takımlarla bu aşamada eşleşmek belki kupanın heyecanı anlamında, azalması anlamında bir takım şeyler ifade edebilirdi. Onun dışında bizim için çok bir şey ifade etmezdi. Hayırlı olsun. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile iyi bir maç oynayacağımızı düşünüyorum. Çünkü Gaziantep'teki maç da güzel olmuştu. Rakibimiz güçlü bir çıkış yakalayan takım. Ama Beşiktaş da

artık hepimizin bildiği, ortada bir takım. Biz daha çok hücum futbolu oynuyoruz. Benim, futbol taraftarlığından öteye gitmeyen bilgimle söyleyebileceğim kadar, seyir zevki veren bir futbol oynuyoruz. Bunun örneği de ortada. Trabzonspor maçının 90. dakikasında bizim stoperimiz köşe gönderine yakın bir yerde taç çizgisi kenarında galip durumdayken, istediğimizi elde etmiş durumdayken, girdiği

bir ikili mücadelede sakatlandı. Bizim her maçımızın aynı konseptte, aynı espriyle oynanacağını söyleyebilirim". Kendilerini zorlu bir şubat ayının beklediğini bildiren Baltacı, teknik kadro ve takımın zorlu maçların altından kalkabilecek kapasitede olduğuna

inandığını belirtti.

Baltacı, önlerinde çok ciddi maçlarının olduğuna işaret ederek, şöyle dedi:

"Eminim bunu teknik heyetimiz, başta futbol şubemizin sorumluları Sayın Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu ile birlikte yapıyorlardır. Ama şubat ayı bizim için gerçekten de kışın yanında zorlu maçlarla da bayağı zorlu geçecek bir aya benziyor. Bütün kalbimle, bunların altından kalkabilecek bir kadromuzun olduğuna, teknik heyetimizin bu kapasitede olduğuna inanıyorum. Beşiktaş'ın mart ayını yarıştığı her kulvarda çok rahat, çok esenliklerle göreceğine eminim."

Yarı finalde Galatasaray derbisinin olma ihtimalinin kendilerini heyecanlandırıp heyecanlandırmadığı sorulan Beşiktaşlı yönetici, "Hayır.

Galatasaray bize bu turda da çıkabilirdi. Onun için Galatasaray ile oynayacağımız bir maç bizi çok heyecanlandırmıyor. Biz zaten ilk yarıda Ali Sami Yen'e gitmiştik. Ali Sami Yen'de son derbiyi oynamak bize kısmet olmuştu. Onlar bize geleceklerdi. Şimdi yine bize gelecekler. Eğer biz turu geçebilirsek, tabii ki bize gelecekler. Eğer onlar da Gaziantepspor gibi iyi futbol oynayan bir takımı geçebilirseler. Bunun için şimdiden konuşmak erken. Bizim önümüzde çok önemli maçlar var. Sanıyorum takımımız ve teknik heyetimiz önümüzdeki bu zorlu şubat ayını düşünüyordur" yanıtını verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Dha Spor - Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final Eşleşmeleri... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement