Saklıkent Kanyonu nerede, nasıl gidilir? Gizli güzelliğin keşfi, özellikleri ve giriş ücreti - Son Dakika
Turizm

Saklıkent Kanyonu nerede, nasıl gidilir? Gizli güzelliğin keşfi, özellikleri ve giriş ücreti

Saklıkent Kanyonu nerede, nasıl gidilir? Gizli güzelliğin keşfi, özellikleri ve giriş ücreti

Türkiye'nin doğal güzelliklerinden biri olan Saklıkent Kanyonu, ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor. Saklıkent Kanyonu, Fethiye'nin Foça Mahallesi'nde bulunuyor ve Fethiye'ye 46 km, Antalya merkeze ise 200 km uzaklıkta. Saklıkent Kanyonu nerede, nasıl gidilir? Saklıkent Kanyonu giriş ücreti ne kadar? Saklıkent Kanyonu hakkında merak edilenler!

16.08.2023 11:34  Güncelleme: 13:46

Türkiye'nin doğal güzelliklerle bezeli topraklarında, Saklıkent Kanyonu adeta bir gizli cennetten bir parça gibidir. Bu muhteşem kanyon, kendine has doğal özellikleriyle ziyaretçilerini büyüler ve etkileyici bir deneyim sunar. Saklıkent Kanyonu'nun büyüleyici güzelliği, kendisini ziyaret edenleri büyüleyen ve hayran bırakan bir doğa harikasıdır. Peki, Saklıkent Kanyonu nerede? Saklıkent Kanyonu özellikleri nelerdir? Saklıkent Kanyonu'na nasıl gidilir? Saklıkent Kanyonu oluşumu nasıldır? Saklıkent Kanyonu giriş ücreti ne kadardır? Tüm merak edilenler haberimizdedir.

SAKLIKENT KANYONU NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Saklıkent Kanyonu, Muğla'nın Fethiye ilçesi ve Antalya'nın Kaş ilçesi içerisindeki Saklıkent Milli Parkı'nın bir parçasıdır. Tam olarak Fethiye'nin Foça Mahallesi'nde bulunur. Kanyon, Fethiye'ye 46 km, Antalya merkeze ise 200 km uzaklıktadır.

Saklıkent Kanyonu'na ulaşmak için Fethiye'ye gelmek gerekmektedir. Türkiye'nin çeşitli noktalarından otobüsle ulaşım mümkündür. Hava yolu tercih edilirse, Muğla Dalaman Havalimanı üzerinden şehre ulaşılabilir. Kanyona Fethiye'den kanyon minibüsleri tercih edilebilir. Kanyona olan yolculuk yaklaşık bir saat sürer. Ayrıca Fethiye ve çevre illerden turizm acentelerinin düzenlediği günlük turlara katılarak bölgeyi ziyaret etmek de mümkündür.

SAKLIKENT KANYONU'NUN ÖZELLİKLERİ

Saklıkent Kanyonu, Saklıkent Milli Parkı içerisinde yer alır ve yüksek debili sularla dolu olduğundan içeriye giriş imkansızdır. Dik kayalıklara bağlanmış demir çubuklarla asılı duran 200 metrelik ahşap bir köprü kanyona giriş ve geçiş için kullanılır. Köprünün sonunda karstik kaynaklar görülebilir. Bu alan özellikle yaz mevsiminde piknikler için kullanılır. Yılda yaklaşık 180.000 ila 200.000 turist tarafından ziyaret edilen kanyon, 1996 yılında resmi gazetede yayımlanan bir kararla koruma altına alınmıştır. Maki, Karaçam, Kızılçam ve Sedir gibi ağaçlar gözlemlenebilir.

SAKLIKENT KANYONU NASIL OLUŞTU?

Saklıkent Kanyonu, Esen Çayı'nın bir kolu olan Karaçay tarafından oluşturulmuştur. Kalkerli bir arazi yapısından oluşan kanyon, su tarafından kolayca aşındırılabilen bir yapıya sahiptir. Bu arazi yapısındaki fay çatlakları sayesinde derin ve dik bir kanyon oluşmuştur.

Kanyonun içerisindeki taş duvarlar güneş ışığını keser. Yükseklikleriyle güneş ışığını kesen taş duvarlar tam bir doğa harikası yaratır. Saklıkent'in ortasından bir dere akar. Kanyonda keşfedilen 16 mağarada 3000 yıl önce insanların yaşadığı bilinmektedir. Kanyon 16 km uzunluğunda olup, deniz seviyesinden 1000-1100 m yükseklikte bulunur. Taş duvarların yükseklikleri 200 ila 600 m arasında değişir. Bazı bölgelerde kayalar arasındaki mesafe 2 metreye kadar çıkar. Kanyonun girişinde bir kükürtlü kaynak bulunur ve burada termal banyolar da mevcuttur. Cilt hastalıklarına faydalıdır. Kanyon içerisinde dinlenme alanları ve kafeteryalar bulunur. Toplamda 18 km uzunluğa sahip olan kanyon sadece profesyoneller tarafından yürütülebilir.

Saklıkent Kanyonu, Saklıkent Milli Parkı içerisinde yer alır ve koruma altındadır.

SAKLIKENT KANYONUNA GİRİŞ ÜCRETİ NE KADARDIR?

2023 yılında Saklıkent Kanyonu'na giriş ücretleri yetişkinler için 15 TL, öğrenciler için ise 10 TL'dir. Müze kartları bu alanda geçerli değildir. Hazırlıksız ziyaretçiler için lastik ayakkabı satın alma veya kiralama gibi hizmetler mevcuttur.

Saklıkent Kanyonu her gün 09:00 ile 19:30 saatleri arasında ziyarete açıktır.

SAKLIKENT NASIL KEŞFEDİLDİ?

Saklıkent Kanyonu, nispeten yakın zamanda keşfedilmiştir. Bir çobanın kaçan keçisini takip etmesi sonucunda keşfedilmiştir. Çobanın raporu üzerine Çevre ve Orman Bakanlığı Saklıkent'i bir milli park olarak ilan etmiştir. Özel şirketlerin sponsorluğuyla günümüzdeki turistik bir bölge haline gelmiştir. 1990 yılına kadar Saklıkent sadece çevredeki köyler tarafından bilinmekteydi, ancak o yıldan sonra küresel bir turizm destinasyonu haline gelmiştir.

Son Dakika Turizm Saklıkent Kanyonu nerede, nasıl gidilir? Gizli güzelliğin keşfi, özellikleri ve giriş ücreti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement