11. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları - Son Dakika
Yerel

11. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları

11. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları yurt içinden 15, yurt dışından 5 şairin katılımıyla Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 23 ve 25 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

15.06.2011 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları yurt içinden 15, yurt dışından 5 şairin katılımıyla Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 23 ve 25 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, düzenlediği basın toplantısında 11. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamlarında yapılacak etkinlikleri anlattı.

Etkinliğin Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'in önerisiyle başladığını anlatan Büyük, valilik, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sapanca Kaymakamlığı ve Sapanca Belediye Başkanlığının organizasyona destek verdiğini söyledi.

Büyük, "Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları hem kültür sanat çevrelerinde itibarlı, ilgi çeken bir sanat gecesi olarak değerlendirilen, hem de Sapanca'nın bütün güzelliklerinin görülme fırsatının olduğu, Türkiye'nin dünyaya tanıtımının gerçekleştiği bir etkinlik olarak devam ediyor" dedi.

Sapanca merkezli önemli çalışmalar gerçekleştirildiğine işaret eden Büyük,

"Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu yıl ilk defa Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) da Sapanca Şiir Akşamları'nın tanıtımı konusunda çok ciddi bir sorumluluk üstlendiler. Kendi boyutlarını aşıp dünya çapında önemli bir geleneği olan, sanat faaliyeti olarak kabul gören Sapanca Şiir Akşamlarını daha iyi noktalara getirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Her yıl etkinliğin daha ilgi çekici hale getirildiğini ifade eden Büyük, şunları söyledi:

"Bu yıl da şairlerimiz, sanatçılarımız bir hafta süreyle atölye çalışmaları gerçekleştirecekler. Sakarya'da, Sapanca'da şiirlerini yazacaklar, gençlerimiz de sanat camiasıyla iç içe yaşayacaklar. Farklı bir etkinliği de gerçekleştirmiş olacağız. Yine bu yıl Milli Piyango İdaresi de 19 Haziran çekilişlerini Sapanca'da şiir akşamları vesilesiyle gerçekleştirmiş olacak. Bu vesileyle kültür sanat etkinliği biraz daha renklenmiş, sanatçılarımızın konserleriyle de daha geniş kitlelere ulaşır hale gelecek. "

Büyük, etkinlik süresince çeşitli paneller ve konserler düzenleneceğini belirterek, Uluslararası Sapanca Şiir Akşamlarının 25 Haziran Cumartesi günü yurt içi ve dışından gelen şairlerin şiirlerini okumalarıyla sona ereceğini bildirdi.

Etkinliğe yurt içinden katılacak şairler arasında, Abdülkadir Budak, Bejan Matur, Bülent Dünder, Can Bahadır Yüce, Çiğdem Sezer, Didem Gülçin Erdem, Emel Özkan, Haydar Ergülen, Hüseyin Atlansoy, İhsan Deniz, Selçuk Küpçük, Serkan Türk, Şeref Akbaba, Şeref Bilsel ve Uğur Erden ile Kosova'dan Agim Rifat Yeşeren, Yunanistan'dan Necmi Abdürrezzak, Bulgaristan'dan Semiha Bekir, Makedonya'dan Sezen Seyfulah ve Kırım'dan Zayra Zinetdinova yer alacak.

- SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 11. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement