2. Yılında Kartepe Belediyesi - Son Dakika
Yerel

2. Yılında Kartepe Belediyesi

2. Yılında Kartepe Belediyesi

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Halkımızı Modern, Çağdaş Ve Standartları Yüksek Bir Ilçede Yaşatmak Için Çalışmalarımız Devam Ediyor

07.04.2011 20:18  Güncelleme: 20:19

Kartepe belediyesi'nin ilk iki yılını değerlendiren belediye başkanı şükrü karabalık, "halkımızı modern, çağdaş ve standartları yüksek bir ilçede yaşatmak için çalışmalarımız devam ediyor. Kartepe'yi hep birlikte, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmiş çağdaş kentler seviyesine çıkarmak için sivil toplum örgütleri ile uyum içinde çalışmaktayız" dedi.

Kartepelilik Bilinci

Doğasında nefes aldıkları, Birleşen ve Gelişen Kartepe'de, yapılan hizmetler ve projeler hakkında rakamlara dayalı bilgiler aktaran Başkan Karabalık, önceliği planlamaya verdiklerine dikkat çekti.

Kartepelilerle birlikte çalıştıklarını vurgulayan Başkan Karabalık, "Belediye olarak bugüne kadar verdiğimiz hizmetler, 25 belediye meclis üyesi, 62 muhtar, 458 üyeli kent konseyindeki; kadın, gençlik, çocuk meclisleri ve tüm sivil toplum kuruluşları ile gerçekleştirdiğimiz uyumlu çalışmalar neticesinde ortaya çıkmıştır. Kartepe Belediyesi olarak, Kartepe ismini markalaştırmak için yoğun çalışmaları profesyonel ekipler eşliğinde devam ettirmekteyiz. Standartlarımızı teknolojiyle yükseltmekteyiz" dedi.

Rakamlarla Üst Yapı

İlçedeki yatırım projeleri hakkında bilgi veren Başkan Karabalık, gelinen noktaları tek tek aktardı. Sağlıktan eğitime, turizmden sanayiye ilçede yaşanan değişim ve gelişimi gözler önüne seren Başkan Karabalık, belediyecilik hizmetlerini sayısal verilerle aktardı. Başkan Karabalık, "2176 kilometre olan belediyemiz sınırları içindeki yol ağında 37.640 metre uzunluğunda 162 cadde ve sokakta 235.500 metrekare parke ve 72.700 metre bordür, 38.400 metre uzunluğundaki 74 cadde ve sokakta 85.850 ton asfalt kullanıldı. 30 bin metre uzunluğunda 129 adet imar yolu açılırken, 296 bin ton mekanik malzeme serildi. 575 metre uzunluğunda 1238 metreküp taş duvar, 2420 metre beton duvar, 5450 metre trapez kanal yapıldı. Kartepe sınırları içersindeki 88 cadde ve sokak üzerinde yol iyileştirmesi ile 8200 metre uzunluğunda dere temizliği yapıldı" dedi.

Öte yandan ilçe genelinde 115 kilometre uzunluğunda kanalizasyon ve içme suyu hattı döşemesi gerçekleştirildiğine dikkat çeken Başkan Karabalık, köyler hariç ilçedeki cadde ve sokakların durumunu da gözler önüne sererek, "1 Nisan 2009 tarihi itibarıyla 230 cadde, 2125 sokakta 2176 kilometre yol ağımız mevcut. 2355 cadde ve sokakta alt ve üst yapısı var olan yol sayısı 811 kilometreden 968 kilometreye çıkartıldı.

Seçimlerden sonra yapılmış olan alt yapı çalışmaları 115 kilometre iken bu yatırımlar halen Maşukiye, Eşme ve Köseköy'de devam etmektedir. Üst yapı yapılacak 991 yoldan 156'sı, uygulama yapılmış açılacak 553 yoldan 117'si açıldı. Öte yandan 160 bin adet fidan dikilen ilçemize 9200 adet de gül dikildi. Bunlar en çok hizmet alan Kartepe'de yapılanlardan bazıları" dedi.

Turizm Merkezi Olma Yolunda

İlçenin turizmle birlikte meydana gelen vahşi olmayan sanayinin olumsuz getirilerini engellemek ve bölge halkına sosyal çevre edinme imkanı sunmayı arzuladıklarını belirten Başkan Karabalık, "İlçenin sadece kış turizminde adı geçen bir kent olmamasını, yazında halkımızın rağbet ettiği bir alan olmasını istemekteyiz. Turizm imar planları da tamamlanmak üzere. Kartepe İlçesi'nin turizm sektöründe tanıtımı amacıyla belediye olarak, Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı olan EMITT'te de kurulan stantla 15 bin kişiye ulaşıldı. Yerli yabancı turist sayısını artırmak amacıyla geçtiğimiz aylarda TURSAB heyetinin katılımı ile düzenlediğimiz Turizm Çalıştayı da çok olumlu geçti" dedi.

Hayata Geçen Projelerimiz

İlçede 2 yıl içinde hayata geçirilen yatırım projeleri olarak; Sarımeşe'deki Hergeleci İbrahim Er Meydanı, Muhtarlık hizmet binaları, Maşukiye Festival Alanı Düzenlemesi, Uzunçiflik Kültür Merkezi Yapımı, Uzuntarla Bağdat Caddesi Genişletme Ve Düzenleme Projesi, İbrikdere Park Yapımı, Kartepe İlçesi'nde 8 Adet Köprü Genişlemesi ve Islah Çalışması, Mezarlıkların Düzenlenmesi, Uzuntarla Spor Salonu Projesi, Eşme Merkez Camii Çevre Düzenlemesi ve sahil yürüyüş parkurları, Yahya Kaptan'dan başlayıp Köseköy Bahçelievler'i de birleştirecek yürüyüş yolunu gösteren Başkan Karabalık, "Kartepe'nin kentsel yapılaşması anlamında gerçekleştirilen uygulama planları bölgesel olarak hazırlanmakta.

Bu çalışmalar kapsamında planı olmayan Arslanbey, Acısu ve Uzuntarla Kazakburun Mahallesi'nin 1/1000 uygulama imar planlarının tamamlandı. Uzuntarla, Sarımeşe ve Köseköy bölgelerinde ise 1/5000 nazım imar planına uygun 1/1000 revizyon imar planları tamamlandı. Eşme bölgesindeki imar planları çalışmaları da tamamlanmak üzeredir" dedi.

Kartepe Belediyesi, fiziksel yenileme ile birlikte sosyal ve ekonomik iyileştirmeyi de kapsayan fiziksel ve sosyal yapının bütüncül planlama yaklaşımı ile ele aldığı 'Kartepe Kent Merkezi' projesi kapsamında "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" gerçekleştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Başkan Karabalık, "Yaklaşık 378 hektar alan üzerine planlanan kentsel dönüşüm ve gelişim projesi, ilçemizin gerek erişebilirlik gerekse konumu açısından Sarımeşe Hürriyet, Köseköy Fatih ve 17 Ağustos Mahalleleri'nde konumlanmıştır" dedi.

Büyükşehir İle Koordine İçindeyiz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleşen uyumlu çalışmaların meyvelerini vermeye başladığına dikkat çeken Başkan Karabalık, Cengiz Topel Havaalanı'nın sivil havacılığa açılacak olması, TJK Kartepe İdman Merkezi'nin hipodroma dönüştürülmesi, Sapanca Yolu İkileme çalışmalarının başlatılması ve Kablolu Su Kayağı alanı için gerekli izinlerin alındığını, Suadiye- Arslanbey OSB Kavşağı düzenlemesinde protokolün imzalandığını, Arslanbey'de yapılması düşünülen KOMEK Binası için yer ayarlandığını, Arslanbey Kent Merkezi yolu planlamalarında sona gelindiğini, Atakent İş Merkezi'nin tamamlanma sürecine girdiğini, Suadiye Meydan Düzenlemesi projesinin hazırlandığını, Acısu Pazar alanın zemini hazırlanarak kullanıma geçtiğini, Kartepe Belediye Binası Yanı Meydan Düzenlemesi startının yıl içinde verilmesini hedeflediklerini söyledi.

Kültür, Sanat, Spor Atağı

Başkan Karabalık, teknoloji çağında Kartepe Belediyesi'ni de internet belediyeciliği kapsamında hizmetlerin 7 gün 24 saat vatandaşlarla buluşturmak için gerekli alt ve üst yapı çalışmalarını yaptıklarını belirtti. Sosyal belediyecilik anlamında da yoğun bir tempo yaşadıklarını kaydeden başkan Karabalık, sorunların çözümü konusunda 444 33 73 nolu Çözüm Hattını da hizmete aldıklarını ifade etti. İki yıllık süreçte uygulamaya sunulan hizmetlerden en büyük takdiri Yaşlı ve Hasta Evde Bakım Hizmeti olan YAŞBAK Projesi ile gördüklerini kaydeden Başkan Karabalık, kayıtlı hasta ve yaşlılara 4632 müdahalede bulunulduğunu ifade etti.

Kartepe İlçesi'ndeki hayırsever vatandaşların destekleriyle, Gönül Bağı Mağazası ile yardıma muhtaç birçok aileye sıcak el uzatıldı. Hastalıkta ve sağlıkta Kartepelilerleri yalnız bırakmamaya özen gösterdiklerini belirten Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, son görev anlamında cenaze hizmetleriyle de halkın yanında olmaya özen gösterdiklerini söyledi.

7'den 77'ye tüm halkın eğitimi ve bilgi almasını sağlamak amacıyla süreli yayınlar başlattıklarını ifade eden Başkan Karabalık, kültürel anlamda düzenlenen geleneksel Eğreltidüzü Yayla Şenliği, Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri, kültür buluşmalarına ev sahipliği, uçurtma şenliği, fuar günleri, sünnet şöleni, off road, tırmanma yarışları, mahalli at yarışları, ramazan etkinlikleri, çocuklara yönelik bayram şenlikleri ile yaz ve kış spor okulları ile öğrencilere yönelik verdikleri hizmetlerden örneklerde sundu.

Emeği Geçenlere Teşekkür

Doğasıyla yaşanan dünya ile yarışan bir Kartepe oluşturma adına iki yıllık sürede çok sayıda, hizmet ürettiklerine dikkat çeken Başkan Karabalık, "Çağdaş geleceğin modern kenti Kartepe'nin temel taşlarının oluşturulması yönünde hazırlanan projeleri tek tek hayata geçiriyoruz. Dağınık coğrafyada kurulu Kartepe İlçesi'ni bölgenin parlayan yıldızı olması için yürüttüğümüz çalışmaları önümüzdeki süreçte de yükselen ivmesiyle devam ettireceğiz. Bu yatırımların, hizmetlerin ilçemize gelmesinde ciddi katkıları olan yöneticilerimiz var.

Onların haklarını mutlaka teslim etmemiz gerekiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekillerimiz, kurulan hükümetlerde görev yapan bakanlarımız ve tabii ki yerel yönetimlerin mimarı olan, yerel yöneticilerin ufkunu açan, bizlere her zaman destek veren Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük katkıları var. İlçe halkı adına tümüne şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel 2. Yılında Kartepe Belediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement