2013 Yılı Köydes Dönembaşı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

2013 Yılı Köydes Dönembaşı Toplantısı Yapıldı

2013 Yılı Köydes Dönembaşı Toplantısı Yapıldı

Köylere Hizmet Götürme Birliği 2013 yılı dönem başı toplantısı Birlik Başkanı Vali Hasan İpek başkanlığında Beyzade Düğün salonunda yapıldı.

30.05.2013 15:27

Köylere Hizmet Götürme Birliği 2013 yılı dönem başı toplantısı Birlik Başkanı Vali Hasan İpek başkanlığında Beyzade Düğün salonunda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Birlik Sekreteri Vali Yardımcısı Hakan Hakyemez, Köylere Hizmet götürme Birliğinin 2012 yılında yapılan çalışmaları şöyle dile getirdi:

"İlimiz merkeze bağlı 9 grup yolunda toplam toplam 37 köy yolunda 110 km yol yapımı hedeflenmiş, hedeflenen yolun 77 km'si yapılarak hizmete geçirilmiştir. Aydıntepe ve Demirözü ilçelerine bağlı köy yollarında 22 km yol yapımı hedeflenmiş, hedeflenenin üzerine çıkılarak 24 km yol yapımı gerçekleştirilmiştir. İlimiz Merkeze bağlı 5 köyümüzde 439.360,24 TL harcama yapılarak

19.655 m2 parke yapımı gerçekleştirilmiştir. Yine merkeze bağlı 6 köyümüzde 145.000,00 TL harcanarak köylerimizin sanat yapıları yapılmıştır. 47.000 m. içme suyu borusu 8.053 m. korige boru alınarak Köy İçme Suları Onarımı, Küçük Ölçekli Sulama ve Atık Su Kanalizasyon Onarımında kullanılmıştır. Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2012 yılı bütçesinin okunup oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından, Birlikte görev yapacak Encümen üyeleri ve köy muhtarlarının belirlenebilmesi için oylama yapıldı. Yapılan oylamada İl Genel Meclis üyeleri arasında en fazla oy alan Raci Bayrak ve Ali Çiçek, Köy muhtarlarından da Çakırbağ Köyü Muhtarı Halis Taştan ve Balkaynak Köyü Muhtarı Recep Köroğlu birlikte görev alacak üyeler olarak belirlendi. Verilen öğlen yemeğinin ardından dilek ve temenniler bölümünde bazı köy muhtarları yapılan hizmetlerden dolayı başta hükümet olmak üzere, emeği geçenlere şükranlarını sundular. Köylere Hizmet Götürme Birliğinde yeniden görev alan İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi birer teşekkür konuşması yaparak duygularını dile getirdiler."

Toplantının son bölümünde bir değerlendirme konuşması yapan Vali Hasan İpek, şu ifadelere yer verdi:

"Arkadaşlar hepimiz bulunduğumuz görevi yapmanın gayreti içerisindeyiz. Biz bir görev yapıyoruz, hükümetimizde bir görev yapıyor. Köy muhtarlarımızda yerelde sıkıntıları bir görevi yapmanın gayreti içerisindeler. Sayın Başbakanımız başında bulunduğu hükümet İstanbul'a 3. köprüsü yapıyor.

İstanbul'a iki köprü daha yapılırsa o zaman Bayburt'a benzeyecek, çünkü Bayburt Merkezinde Çoruh Nehri üzerinde 5 köprümüz var İstanbul'un Bayburt'a benzeyebilmesi için iki köprü daha yapılması gerekiyor.

Zaman zaman köylere gidiyoruz. Üzengili köyümüze gittik inanılmaz derecede mutlu oldum. Köy pırıl pırıl, köyün içinin her yeri ter temiz yapılmış. Aydıntepe İlçemize bağlı Yukarı Kırzı köyüne gittik orası da aynı güzellikte yapılmış, köylerimizin büyük çoğunluğunda bu güzellikleri gördüm. Köyde bir gayret olduğunda ciddi bir şekilde görülebiliyor. Ama bazı köylerimize gittiğimizde gördüğümüz manzara pek iç acıcı değildi.

Köyün içerisine iki defa asfalt yapmışız fakat yine köyün içerisi çamurdan geçilmiyor. Köyün içerisinin asfalt yada parke olmasına rağmen hala çamurdan geçilmemesinin nedeni, köyün yüksek kesimlerinden gelen yağmur ve atık suların gidebileceği küçük su kanallarının olmaması, eğer küçük su kanalları yapılmış olsa gelen sular kanal vasıtasıyla asfalta ve parkeye zarar vermeden akıp gidecektir. Maalesef yağmur ve vb. suların akabileceği küçük kanallar olmadığı için su beraberinde getirdiği çamuru asfaltın ve parkenin üzerine bırakıyor, öyle olunca da köyün içinde çamurdan geçilmiyor.

Arkadaşlar biz köy içi parke yapıyoruz, bu köy içi parke düzenlemesi yapmamızın sebebi,Sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın verdiği talimatlar doğrultusunda Valiler olarak bizde diyoruz ki; şehirde ne varsa köyde de o olacak. Elimizdeki bütçe ile bizde bunu yapmanın gayreti içerisindeyiz. Her evin önüne gidecek şekilde köy içi parke düzenlemesi yaptırıyoruz. Ama gelen suların gideri iki kürekle açılması gerekirken açılmadığı için köy içi çamur deryasına dönüyor ve bir sene sonra yine parke isteniyor. Böyle olmaz arkadaşlar;

bakın köy muhtarlarının emrine köy işlerinde çalıştırılmak üzere iki tane adam verdi Başbakanımız. Bu adamlar köyün camisinde okulunda ve köyün diğer işlerinde kullanılmak üzere verildi. Okul büyük bir okulsa bu sayı 3 - 4 oluyor.

Daha önceden böyle bir şey var mıydı? Eskiden köy halkı nöbetleşerek köylerin camisini temizliyor, Okullarımız; çocuklarımız veya ailelerimiz tarafından temizleniyordu. Şimdi bu imkanlar elimizde varken bunların yapılması gerekiyor. Tüm bunları yapmayan arkadaşlarımız için söylüyorum. Gittiğim köylerin %70'indeki muhtar arkadaşlarımı gayretli ama gayretli olmayanları da var, onlardan rica ediyorum yani emrine verilen insanları çalıştırsınlar. Geçtiğimiz gün gittim bir köyümüzde Muhtar köy konağını boyatmış, misafir haneyi boyatmış, köyü temizlemiş. Bazıları da var iki kürekle bir yeri temizlemiyor, o köyün halkı çamurun içinde yüzüyor biz bunu istemiyoruz.

Türkiye'nin başka hiçbir yerinde olmayan bir uygulamayı Bayburt'ta uyguluyoruz. Köylerimize Çöp konteyneri gönderdik, haftada bir günde konteynerlerdeki çöpler,i çöp araçlarıyla toplatıyoruz. Bu uygulamayı daha da geliştirmeye çalışıyoruz. Bizim aşağı yukarı bütün köylerimizin yolları asfalt, doğal şartlardan dolayı bozulan bölümlerinde şimdi ikinci kat asfaltları yapıyoruz.

Geçen gün Çımağıl tarafına gittim, yolu yeni yapmışız kanalın önüne bir şeyler takılmış ve suyu yolun üzerine akıyor. Küçük bir çubukla suyun yolunu açtım, su kanala doğru akmaya başladı. Eğer suyun yolu açılmamış olsa da öyle asfaltın üzerine akmaya devam etseydi,

o yol bir yıl içinde bozulacaktı.

Gerek Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar olsun, Milletvekilimiz Sayın Bünyamin Özbek'in yakın arkadaşı olan bakan yardımcısı Muhammet Balta olsun, hem konteynerler için hem de kamyonlar için çok ciddi paralar gönderdiler. Sayın Vekilimizle Ankara'da bizde Bakanlıklara beraber gittik bu konuda ciddi bir kaynağımız var hiç bir sıkıntımız yok. Her gittiğim köyde söylediği gibi doğal gazda isteseniz hakkınız var. Çünkü benim milletim bunu hak ediyor, ama ufak tefek şeylerden dolayı yapılamıyor.

Ben 1991 yılında yıkılmaya başlayan Sovyetler Birliği'ne, Ermenistan'a ve Nahcivan'a birkaç kez gittim. Sınırdaki bir köprüyü de ben yapmıştım. Gittiğimde görüyordum komünizmle yönetilmesine rağmen bütün köy yolları asfaltlı, evlerde telefon vardı. Bütün evlerde sular akıyordu şimdi aradan 22 sene geçmiş, onların seviyesini biz daha yeni yakalıyoruz.

Bizde de bu zamana kadar yapılmamış, onun için yetişmiyor. Ama şunu çok iyi bilin şehirdeki konfor köylerde de mutlaka olmalı inşallah olacak. Köy içi düzenlemesi yaparken bizim çizdiğimiz projelerde hatalar görürseniz söyleyin. Ama şuna da özellikle dikkat etmenizi istiyorum. Biz Vatandaş evine giderken ayağına çamur değmesin diye yapıyoruz. Ama maalesef bizim verdiğimiz ölçümlere uyulmamış bazı vatandaşlarımızın evinin önüne parke yetmemiş, Merkeze yakın 1,2 hanedeki vatandaşlarımızın evlerinin önüne fazla gidilmiş torpil yapılmış. Bunu sakın yapmayın. Eğer yapıldığını görürsem,

yapan muhtarın evinin önündeki parkeyi söktüreceğim. Herkese karşı hakkaniyetli davranmanızı istiyorum. Adam kayırma yapmayın, bu yanlış bir politika yıllarca Türkiye'de adam kayırma politikası uygulandı. Eskiden genel bir hizmet yoktu herkes Allah razı olsun demiyordu şimdi size de herkes Allah razı olsun desin.

Köylere çocuk parkı yapacağımız zaman nüfusu en fazla olan köye öncelik tanıyoruz. Bir gurup yolu yaparken en fazla kimler faydalanıyorsa, o yolun ikinci kat asfaltını yapıyoruz. Sizlerden de böyle yapmanızı bekliyorum. Köy içi düzenlemelerde bunları özellikle dikkate almanızı istiyorum. Tüm bu olumsuzlukların yanı sıra Bayburt'taki muhtarlardan çok memnunum sizi seviyorum. Çünkü problemli, kaprisli, sıkıntılı insanlar değilsiniz. Hepiniz bilginiz çerçevesinde işinizi yapıyorsunuz, sizlerden Allah razı olsun. Tüm bunları sizleri tenkit etmek anlamında söylemiyorum, daha iyi olmanız açısından söylüyorum.

Sayın Başbakanımız diyor ki ben Bakanlarımı nasıl ağırlıyorsam, sizde muhtarlarımızı da öyle ağırlayın. Bizde Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda sizleri böyle güzel ve nezih bir ortamda ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Köylerinizdeki herkese selam söylemenizi rica ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum." - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2013 Yılı Köydes Dönembaşı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement