27. Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu - Son Dakika
Yerel

27. Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu

27. Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu kapsamında, Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Anıtkabir'e bırakılacak.

16.05.2015 19:29

27. Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu kapsamında, Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Anıtkabir'e bırakılacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu, İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen koşu kapsamında alınan toprak, İpsala Sınır Kapısı'nda, Türkiye'de koşacak atletlere teslim edildi.

Sınır kapısında, İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Teşkilat Başkanı Musa Yurt ile vatandaşların katıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Akıncı, törenin ardından yaptığı konuşmada, Batı Trakyalıların sınırın diğer tarafında yaklaşık 100 yıldır değerlerini ve manevi kimliğini koruduğunu söyledi.  Akıncı, manevi değeri yüksek bir etkinlik düzenlendiğini belirterek, atletlere başarılar diledi.

"Toprak, Cumhurbaşkanı'na sunulacak"

İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü Başkanı Ali Rıdvan Doğan da her yıl aynı etkinliğin düzenlendiğini söyledi.

Atletlerin Keşan, Malkara, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Adapazarı, Düzce, Bolu ve Ankara güzergahında koşacağını anlatan Doğan, "Toprak, 19 Mayıs törenlerinde Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. Koşuda geçilen her ilde ve ilçelerde mülki amirlerle beraber törenler yapılmakta, atletlerimiz karşılanmakta ve mahalli koşucularla birlikte diğer illere uğurlanmaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kaymakam Özdemir'in tabanca atışıyla atletler koşuya başladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 27. Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement