7. Atso Antalya Türk Müziği Günleri Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

7. Atso Antalya Türk Müziği Günleri Sona Erdi

7. Atso Antalya Türk Müziği Günleri Sona Erdi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 130.kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl yedincisi düzenlenen geleneksel 'Antalya Türk Müziği Günleri' sona erdi.

10.04.2012 11:18

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 130. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl yedincisi düzenlenen geleneksel 'Antalya Türk Müziği Günleri' sona erdi.

ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda üç gün süren müzik şölenin kapanış gecesine CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Serik Boğazkent Belediye Başkanı Cengiz Gökoğlu, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, TRT Antalya Bölge Müdürü Hüseyin Arslangiray ile sanatseverler katıldı.

Gecede bir konuşma yapan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Türk Müziği Günleri'nin ATSO'nun kuruluş yıl dönümü etkinliklerinin önemli bir parçası hale geldiğini belirterek, ATSO olarak Antalya'da kültür ve sanat etkinliklerini her zaman önemsediklerinin altını çizdi. Bu düşüncelerle ATSO Eski Hizmet Binasını da bir Kültür Sanat Merkezi olarak Antalya'ya kazandırmak için yapılan çalışmalarda artık son aşamaya gelindiğini belirten Budak, "Dünya çapında sergilerin gelebileceği, kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenlenebileceği evrensel standartlarda bir kültür-sanat merkezinin inşasına önümüzdeki birkaç aylık süreçte başlamayı planlıyoruz" diye konuştu. Budak, etkinliğe destek veren başta TRT olmak üzere kurum ve kuruluşlar ile sponsorlara da teşekkür etti.

Antalya Türk Müziği Günleri'ne katılan koro ve solistler ile destek olan sponsor firmalara plaket verilmesinin ardından, gece ünlü kanun virtüözü Göksel Baktagir yönetimindeki İstanbul Sazendeleri'nin konseri ile devam etti.

Bu yıl, Antalya Türk Müziği Günleri'nin gündüz bölümlerinde 19 Türk Sanat Müziği Korosu ve 17 Türk Halk Müziği Korosu olmak üzere toplam 36 topluluk sahne aldı. TRT Genel Müdürlüğü Müzik Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Üsküdar Musiki Cemiyeti ve Fethiye Ölüdeniz Belediyesi'ne bağlı ses ve saz sanatçıları müzik tutkunları ile buluştu.

Türk Müziği ile ilgili önemli sanatçıların söyleşi ve sohbet programlarının yanı sıra İsmail Baha Sürelsan'ın doğumunun 100.yılı nedeni ile bir anma programı düzenlendi. Türk Müziği Günleri kapsamında ATSO Konferans Salonu fuayesinde açılan 'Geçmişten Bugüne Türk Sazları' sergisi sanatseverlerin büyük beğenisini topladı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 7. Atso Antalya Türk Müziği Günleri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement