ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müsteşarı Jonathan Henick, "Amerika ve Türkiye dosttur ve ticari olarak birbirinden beslenen iki ülkedir. Ticaret ilişkilerimizin çok iyi olduğu Sarar'a da dünya insanlarına kaliteli kıyafetler ürettiği için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Sarar'dan yapılan açıklamada, Müteşar Henick'in, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Sarar fabrikalarında şirketler grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ve Başkan Yardımcısı Sabahattin Sarar'la bir araya geldiği bildirildi.
ABD ve Türkiye'nin ticari ilişkilerinin görüşüldüğü belirtilen toplantıda, özellikle ABD'ye ihraç edilen Sarar ürünlerinden alınan yüksek vergilerin konuşulduğu ifade edilen açıklama Cemalettin Sarar, şunları kaydetti:
"Amerika, ihraç edilen ürünler üzerinden yüzde 30 vergi alıyor ve üretimimizi yerli iş gücüyle, Eskişehir'deki fabrikalarda yaptığımız için çok fazla vergi ödemek zorunda kalıyoruz. Dünyadaki rakiplerimizin, Mısır ve benzeri ülkelerde fabrikalar kurarak Amerika'ya yüzde 5 vergiyle ihraç ettikleri ürünlerle haksız rekabet ortamı yaratılıyor."
Sarar, Türkiye'de üretim yapan ve ABD'ye ihracat gerçekleştiren bütün markaların da aynı dertten muzdarip olduğunu ve bu konuda bir iyileştirme rica ettiği vurgulandı.
ABD'de 2023 yılına kadar 100 mağaza sayısına ulaşmayı hedeflediklerini bildiren Sarar, "Amerika'da 17 mağazamız var ve tüm dünyayla beraber bu sayıyı çok daha yukarı çekmeyi hedefledik. Babamız Abdurrahman Sarar, 1944 yılında bu işe başlarken bir dünya markası olmayı hayal ediyordu. Biz de o hayalin peşinden gittik ve çok çalışarak hayallerimizi gerçekleştirdik" açıklamasında bulundu.
Müsteşar Henick'in ise ticari ateşe olarak vergilendirme konusundaki haksız rekabet ortamının farkında olduğuna değindiği anlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Amerika'da birçok şehirde Sarar mağazası gördüm. Ürünleri çok kaliteli ve dünya standartlarının üstünde. Kendimde Sarar'dan giyiniyorum. Amerika ve Türkiye dosttur ve ticari olarak birbirinden beslenen iki ülkedir. Ticaret ilişkilerimizin çok iyi olduğu Sarar'a da dünya insanlarına kaliteli kıyafetler ürettiği için teşekkür ederim."
Daha sonra Müsteşar Henick, Sarar tesislerini gezerek, kullanılan teknolojiden ve üretim hacminden etkilendiğini, Eskişehir'de sağlanan ve istihdam ile bu kadar çok kişiye iş verebilmenin gurur verici bir tablo olduğunu belirtti. Fabrikada bulunan showroomu da gezen Henick, koleksiyonun genişliği ve ürünlerin çeşitliliğinin Sarar'ın ne kadar büyük bir marka olduğunu gösterdiğini de dile getirdiği vurgulandı. - Eskişehir
Son Dakika › Yerel › ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müsteşarı Henick Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?