Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Sistemi'nde 'Akreditasyon Süreci Toplantısı' yapıldı.
Anadolu Üniversitesi ve Açıköğretim sisteminin geleceğini planlamak adına düzenlenen toplantının açılışında konuşan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür, akreditasyon sürecinde başarılı olabilmek için süreçte görev alacak tüm bireylerin sistemle ilgili olarak ayrıntılı bilgiye sahip olması gerektiğini söyledi. Özgür, akreditasyon süreciyle ilgili yol haritasını anlatarak, "Gerçekte dinamik yapımızla, uzmanlıklarımızla, yeteneklerimizle altyapımızla, işbirliklerimizle, programlarımız ve öğrenci sayılarımız sürekli değişip gelişiyor. Daha önceki toplantılarda ifade ettiğimiz gibi son 3 yıl içinde öğretim süreçleri, Türk yükseköğretim yeterlilikler çerçevesi ve Bologna Sürecine göre dönemlik kredili sisteme dönüştü, program ve öğrenme çıktıları yeniden yazıldı, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin hareketliliği programların tanınırlığını sağlaması amaçlandı, örgün eğitim ve Açıköğretim sistemindeki ayrıntılar kaldırıldı, ölçme, değerlendirme, e-öğrenme sistemi, kayıt ve kayıt yenileme sistemi, yasal mevzuatlarımız, akademik danışmanlık hizmetleri, tüm öğrenme ortamları, öğrencilerin bireysel ihtiyaç ve programlarının gerekliliklerine göre yeniden yapılandırıldı. Sırada akreditasyon süreci var" dedi.
"AKREDİTASYON MEKANİZMASI KALİTE GÜVENCESİNİ SAĞLIYOR"
Prof. Dr. Özgür, akreditasyon mekanizmasının kalite güvencesini sağladığını aktararak, "Akreditasyon süreci, üniversitemizin yaşam boyu öğrenme odaklı bir vizyon ve misyon ile rekabet ortamında yerini alabilmesi, saydamlık ve hesap verilebilir bir yapıda girişimci olarak, bilgi ve iletişim teknolojileri odaklı, esnek ve çeşitlilik içinde hizmet üretebilmesi, kendisine kaynak yaratabilmesi ve uluslararasılaşarak dünyada artan açık ve uzaktan eğitimin pastasından pay alabilmesi açısından çok önemli bir konu. Kalite güvencesi ve akreditasyon, dünyada yükseköğretim gündeminin ilk sıralarında yer alan konulardan biridir. Çünkü akreditasyon; akreditasyon mekanizması kalite güvencesinin sağlanması, diplomaların karşılıklı tanınması ve hizmetlerin serbest dolaşımının önündeki engellerin kaldırılması açısından önem taşımaktadır" diye konuştu.
Toplantının sonunda ise görevlendirilen bir diğer isim olan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu da kendi deneyimlerini anlattı. - ESKİŞEHİR
Son Dakika › Yerel › Açık Öğretim Sisteminde Akreditasyon Süreci Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?