AK Parti Göksun'a Bağlı Beldelerde Seçim Bürosu Açtı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Göksun'a Bağlı Beldelerde Seçim Bürosu Açtı

Prof. Dr. Mehmet Sağlam, İdris Tezcan, Göksun İlçe Başkanı Talhat Koska, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Belde Belediye Başkanları ve partililerin katıldığı törenlerle açtı.

12.05.2011 19:55

AK Parti Göksun'a bağlı Çardak, Ericek, Büyükkızılcık, Kanlıkavak, Bozhüyük, Taşoluk ve Değirmendere Kasabalarındaki seçim bürolarını Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayları Prof. Dr. Mehmet Sağlam, İdris Tezcan, Göksun İlçe Başkanı Talhat Koska, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Belde Belediye Başkanları ve partililerin katıldığı törenlerle açtı.

Tüm kasabalarda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan ve seçim bürolarının açılışını yapan Milli Eğitim Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mehmet Sağlam, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik bakımdan dünyada hatırı sayılır bir ülke olduğunu söyledi.

Seçim bürolarının açılışından vatandaşlara hitap eden Sağlam, "Artık dünyada hem siyasi bakımdan, hem de ekonomik bakımdan istikrar kazanan bir Türkiye var. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan dünyada hatırlı sayılan bir Başbakan. Dünyada bir sorun olduğunda fikri sorulan bir Başbakan. İşte Türkiye böyle bir devlet haline geldi. Avrupa'da 50'ye yakın devlet var ve ekonomimiz bu 50 devlet arasında şuanda 6. cı sırada. Dünyada ise 192 devlet arasında 17. ci sıradayız" diye konuştu.

Türkiye'de kişi başına düşen gelirin şu anda 10 bin dolar olduğunu ve 2023'te bu gelirin 25 bin dolara çıkacağını belirten Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakanımız yalnız önümüzdeki 4 sene için değil, ondan sonraki seneler içinde yani 2023'e kadar Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünde Türkiye nereye gelecek bunun yol haritasını çizdi ve millete açıkladı. Türkiye bugün 120-130 milyon dolar civarında ihracat yapıyor, bu ihracat 2023'te 500 milyon dolara çıkacak. Şimdi Türkiye çizilen bu yol haritasında gittiği takdirde, yani 12 Haziran seçimlerinde mevcut istikrara destek verdiğiniz takdirde, Türkiye'nin lider devletlerarasında olacağı kesin. Siyaseten de öyle, ekonomik bakımdan da öyle. Amacımız ve hedefimiz bu. Buna göre şuanda Türkiye'de kişi başına düşen gelir 10 bin dolar, 2023'te bu 25 bin dolara çıkacak. "

12 Haziran'da yapılacak olan seçimin, Referandum'dan çok daha önemli olduğunu ve Türkiye'nin önünü açacağını ifade eden Mehmet Sağlam, "Bütün mesele milletin desteğiyle bunu sağlayabilmek. Önümüzdeki seçim bir nokta da daha önemli. Hatırlarsanız size referandum metni getirdik, dedik ki, bu çok önemli, bu Türkiye'nin önünü açacak. Sağ olun destek verdiniz referandum geçti. Referandumdan hemen sonrada biz vazifelerimizi yaptık. İlk önce Millet Meclisi üzerindeki Anayasa Mahkemesi vesayetini kaldırdık. Dolayısıyla sizin seçtiğiniz milletvekilinin kanunlarını Anayasa Mahkemesinin iptal etmesi gibi bir şey söz konusu değil. Şimdi bu darbe anayasasını kökten değiştirmeye sıra geldi. Seçimden sonra inşallah Türkiye ilk defa bir sivil anayasa kavuşacak. Başbakanımız 8 tane memleket evladını size göndermiş ve diyor ki, benim yeni ekibim bu, yeni anayasayı bunlarla yapmak istiyorum" diye konuştu.

Birlik ve beraberlik içinde olmanın sonucu olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş'ı büyük şehir ilan ettiğini söyleyen Sağlam, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başbakanımıza dedim ki; ahir ömrümüzde bizi ilk defa Maraşlı da yaptınız. Bu memleketin taşı, toprağı, köyü, mezrası aklınıza gelen her noktası Kahramanmaraş'ın noktasıdır, Kahramanmaraşlıdır. Büyükşehir böyle olur. Zaten hep birlikten kuvvet doğar. Büyük Mevlana "bir olalım, diri olalım" demiş. Şimdi yine birlik olma zamanı. İlçelerimizi, köylerimizi, beldelerimizi birleştiriyoruz, büyükşehirler yapıyoruz. Türkiye 20'ye yakın belki de daha fazla büyükşehir'e sahip olacak, Kahramanmaraş'ta bunlardan bir tanesi. Tüm bunların iki sebebi var; fitneyi fesadı bir kenara bırakıp, birlik beraberlik içinde olmak. Milletin birbirini sevmesi, bir arada olması ve bir siyasi kadro yaratmasının arkasından ekonomik güç ve zenginleşme gelir. Biz 2010 ve 2011'de Avrupa'nın en yüksek oranda büyüyen ülkesi olduk. Demek ki doğru yoldayız, demek ki milletin hayrına işler yapıyoruz. İşte onun için sizlere, milletin hayrına işler yapan bu iktidarın 12 Haziran'da da desteklenmesini istemeye geldik. Bu çalışmaların yapılacağı kasaba seçim bürolarımızın açılışı için buradayız. Bize sadece referandumda verdiğiniz oyları verin yeterde artar bile. "

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Göksun'a Bağlı Beldelerde Seçim Bürosu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement