AK Parti'li İçten Adıyaman Tanıtım Günlerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

AK Parti'li İçten Adıyaman Tanıtım Günlerini Ziyaret Etti

AK Parti\'li İçten Adıyaman Tanıtım Günlerini Ziyaret Etti

Adıyaman Valiliği tarafından organize edilen “Türkiye’nin Güneşi İstanbul’da” ve bu yıl birincisi İstanbul Feshane’de düzenlenen “Adıyaman Tanıtım Günleri” coşkuyla ve İstanbulluların yoğun ilgisiyle karşılandı.

29.09.2014 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Valiliği tarafından organize edilen " Türkiye'nin Güneşi İstanbul'da" ve bu yıl birincisi İstanbul Feshane'de düzenlenen "Adıyaman Tanıtım Günleri" coşkuyla ve İstanbulluların yoğun ilgisiyle karşılandı. Hafta sonu büyük bir katılımla gerçekleşen Adıyaman Tanıtım Günleri'ne AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten de katıldı.

Eyüp Feshane'de bulunan etkinlik alanına gelen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'la bir araya geldi. Etkinlik alanında zaman geçiren ve bölgenin simge sanatçılarından Kahtalı Mıçı ile de sohbet eden İçten, yöresel ürünlerin sergilendiği stantları tek tek gezerek sergilenen ürünlerle ilgili Vali Mahmut Demirtaş'tan bilgi aldı. Adıyaman Belediye Başkanlığı, Sincik, Kahta standlarını da ziyaret eden İçten, Ticaret Odası ve Adıyaman Dernekler Federasyonu'nu ziyaret ederek, bu etkinlikten dolayı organizasyonun hem İstanbul hem Adıyaman ayağını tebrik etti. Etkinlikte bir konuşma yapan İçten, Adıyaman'ın yaşam tarzıyla Diyarbakır'a benzediğini ifade ederek, "Ben, bir bölge milletvekili olarak burada Adıyamanlı hemşehrilerimizle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Adıyaman, şirin bir ilimiz. Birçok defa Adıyaman'da bulundum. Bu ziyaretimizi Adıyamanlı hemşehrimiz Avukat Mehmet Baykurt ve Siirtli hemşehrimiz şair Cevdet Bildik'le gerçekleştirdik. Adıyaman, değerleriyle, yaşam tarzıyla Diyarbakır'la özdeş bir şehirdi ve aynı kaderi paylaşıyor. Yeni yapılacak köprü ile de kardeşliğimizi daha fazla pekiştireceğiz. Ayrıca Diyarbakır Feshane Günleri Komisyon Başkanı olarak da 19-23 Kasım 2014 tarihinde yapacağımız etkinliğimiz için burası bizim için bir keşif niteliğinde oldu. Bu etkinlikler çok hayati bir öneme sahip çünkü ne Adıyaman ne de Diyarbakır hala tanıtım açısından istenilen yerde değil. Bu günler, özellikle İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimizin aidiyet sağlaması bakımından da çok önemlidir. Bu etkinliğin öncülüğünü ve mimarlığını yapan Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş'a Adıyaman'ın sahip olduğu tüm değerleri İstanbul'a taşıdıkları için çok teşekkür ediyoruz. İstanbul, gerek ülkemizin gerek dünyanın tüm renklerinin ahenk içinde beraber olduğu gerçek anlamda kozmopolit bir şehir. ve tüm dünya şehirleri gibi, içinde barındırdığı kültürlerin, medeniyetlerin, gelenek ve göreneklerin çok sesliliği ile güzel. Bu anlamda gerçekleştirilen bu tarz etkinliklerin daha çoğalarak, farklı şehirlerimizi, kültür ve dayanışma-kaynaşma frekansını arttırmamız gerektiğine inanıyorum" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'li İçten Adıyaman Tanıtım Günlerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement