AK Parti'nin Aydın Adayı Mustafa Savaş Oldu - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Aydın Adayı Mustafa Savaş Oldu

AK Parti\'nin Aydın Adayı Mustafa Savaş Oldu

Başbakan Erdoğan, İzmir ziyaretinde partisinin yerel seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Mustafa Savaş olduğunu açıkladı.

14.12.2013 14:44  Güncelleme: 08:46

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir ziyaretinde partisinin 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Mustafa Savaş olduğunu açıkladı. Adaylığı kesinleşen Mustafa Savaş, "Aydın'ın hayallerini gerçekleştireceğiz" dedi. Savaş'ın adaylığını değerlendiren rakipleri de centilmence bir yarış olmasını temenni etti.

Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı olan Mustafa Savaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir ziyaretinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak açıklandı. Aydın'a hizmet için aday olduğunu söyleyen Savaş, "İnşallah Aydın için, ülkemiz için hayırlı olur. Aydın'ın ve Aydınlı'nın hayallerini gerçekleştirmeye çalışacağız. Aydın, gerçek anlamda ticareti, turizmi, tarımı ve sanayisi ile kalkınacak. Aydın her anlamıyla farklılık yaşayacak. Türkiye'de iktidar yörüngesindeki illerin durumları ortada. Kayseri, Denizli örnekleri var önümüzde. İktidarın nimetlerinden Aydın'ı faydalandıracağız. Hedefimiz, Aydın'ın yarınlarını mutlu etmek, gençlerimiz ve çocuklarımızı umutlu yarınlara hazırlamak" dedi. Savaş, ayrıca Aydın'da istihdamın arttırılması için çalışacaklarını söyledi.

AK PARTİ İL BAŞKANI SADIK ATAY, "EGE'NİN EN İYİ SEÇİM KAMPANYASINI YÜRÜTECEĞİZ"

Mustafa Savaş'ın adaylığını değerlendiren Aydın AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, seçimde iddialı olduklarını belirterek, "Mustafa Savaş'ı 2011 milletvekilliği seçimlerinde tanıdık. 4'üncü sıradan aday olmasına rağmen ilk sırada gibi çalıştı. Gerek iş hayatındaki, gerekse siyasi hayatındaki diyalogları oldukça güçlü. Aydın'a yakışan, heybesi dolu bir adayla yola çıkıyoruz. Ege'nin en iyi seçim kampanyasını yürüteceğiz" diye konuştu. Atay, seçim startını 10 gün içerisinde vereceklerini söyledi.

MHP İL BAŞKANI FEVZİ KÖSE, "AYDIN'I TEMSİL EDEMEZ"

AK Parti'nin adayı Mustafa Savaş'ın Aydın'ın sorunlarını bilmediğini iddia eden MHP İl Başkanı Fevzi Köse, "Aydın'ı tanımayan, yıllardır Aydın'dan uzak kalmış birisi Aydın'ı temsil edemez. Aydın'ın dertlerine derman olamaz. Aydın halkının O'na teveccüh edeceğini sanmıyorum. Yetersiz bir aday" dedi.

CHP İL BAŞKANI BARKAN KALINOMUZ, "SONUÇ DEĞİŞMEZ"

Aydın'da Büyükşehir Belediyesini kazanacaklarını ileri süren CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz, centilmence bir seçim yarışı olmasını temenni ederek, "AKP'nin Aydın'da hangi ismi aday gösterdiğinin bir önemi yok. Kimi gösterirse göstersin seçim sonucu değişmez. Biz kazanacağız" dedi.

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU, "BENİ ZORLAMAZ"

Mustafa Savaş'ın adaylığını birkaç gün önce öğrendiğini söyleyen Belediye Başkanı ve CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu da, "Mustafa Savaş ailece tanıştığımız ve görüştüğümüz aile dostumuzdur. Birkaç gün önce kendisini arayıp tebrik ettim. Centilmence bir yarış olması temennisinde bulunduk. Seçimin sonucu belli, beni zorlamaz" diye konuştu.

TBMM İdare Amiri, MHP Aydın Milletvekili ve MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak ise, Mustafa Savaş'ın adaylığı ile ilgili "Allah yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Aydın Adayı Mustafa Savaş Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement