Altınova'da 91. Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Altınova'da 91. Kurtuluş Coşkusu

Altınova\'da 91. Kurtuluş Coşkusu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıldönümü, Sabahat Akkiraz ve Edip Akbayram'ın verdiği unutulmaz konserle coşkuyla kutlandı.

15.09.2013 14:35

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü, Sabahat Akkiraz ve Edip Akbayram'ın verdiği unutulmaz konserle coşkuyla kutlandı.

Altınova Belediyesi tarafından Başkan Asım Sürer'in konukseverliğinde belde merkezinde bulunan Şükrü Nail Gürsoy semt pazarı önünde gerçekleşen dev konserde; CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Belediye Başkanvekilleri Ayşe Aynur Sokol, Arif Tünek, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Cihan Şişman, CHP Balıkesir İGM Üyeleri Fevzi Keklikçi, Arif Göksu, Altınova Belediye Meclis Üyeleri, ilçe ve beldelerde faaliyet gösteren Kemalist düşünceyi benimseyen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yaklaşık 5 bin kişi hazır bulundu. Konser gecesinin açılışını yapan Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Bütünşehir Yasası kapsamında yaptıkları itiraza rağmen 1557 belde belediyenin kapatıldığına işaret ederek, söz konusu durumdan duyduğu büyük üzüntüyü ifade etti.

Beldenin, Ayvalık'ın bir mahallesi haline dönüştürülmesi nedeniyle, bundan böyle 14 Eylül tarihlerinde Altınova'da kurtuluş günlerinin yapılamayacağını kaydeden Sürer, "Cumhuriyetle yaşıt, 1923 yılından beri halkına hizmet eden bir belediye tarafından yönetilen, adını ulu önder Atatürk'ün koyduğu Altınova'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 91inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene hoş geldiniz. Selçukludan, Osmanlıdan beri kendi yerel yönetim kademesi ile yönetilen bir beldeyiz. 1923 yılından beri de belediyemiz var. Ancak, dün Anayasa Mahkemesi, Büyükşehir Yasasına yapılan itirazı reddetti ve Mart 2014'ten itibaren beldemiz bir mahalle oluyor. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Asım Sürer'in konuşmasının ardından sanaçılar sahneye davet edilmeden önce seslendirilen 10. Yıl Marşı konser alanını dolduran 5 bin kişi tarafından ellerinde bayraklarla büyük bir coşkuyla seslendirildi.

Altınova'nın tanıtım filminin gösterimiyle başlayan konserde sahneye ilk, aynı zamanda CHP İstanbul Milletvekili olan ünlü türkücü Sabahat Akkiraz çıktı. Akkiraz seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle binlerce izleyicinin beğenisini kazanarak, bol bol alkışlandı. Gecede Altınova Belediyespor yararına düzenlenen eşya piyangosunun çekilişinin yapılmasından sonra sahneye çıkan ünlü sanatçı Edip Akbayram konser alanını birbirinden güzel şarkılarıyla coşturdu. Sahnede kızı Türkü Akbayram'ın kendisine vokal yaptığı dev sanatçı, 4 yıl önce CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da hazır bulunduğu bir Kurtuluş Günü etkinliğinde konser verdiğini hatırlatarak, Altınova Belediyesi'nin halka sorulmadan kapatılmasının demokrasiye aykırı olduğunu savundu.

Akbayram'ın konserinin finalinde İstanbul- Taksim Gezi Parkı ile ilgili söylediği şarkılar konser alanını dolduran 5 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Her iki konserin ardından Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ve zarif eşi Sevgi Sürer Sabahat Akkiraz ve Edip Akbayram'a çiçek vererek teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altınova'da 91. Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement