Başkentte Afet Farkındalık Parkı'nın temeli atıldı - Son Dakika
Yerel

Başkentte Afet Farkındalık Parkı'nın temeli atıldı

Başkentte Afet Farkındalık Parkı\'nın temeli atıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Bilim Ağacı Vakfı ile Türkiye Ormancılar Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilecek "Afet Farkındalık Parkı" nın temeli atıldı.

04.11.2022 11:16  Güncelleme: 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Bilim Ağacı Vakfı ile Türkiye Ormancılar Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilecek "Afet Farkındalık Parkı" nın temeli atıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, afet bilincinin geliştirilmesi amacıyla oluşturulacak Afet Farkındalık Parkı'nın temeli atıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bilim Ağacı Vakfı ile Türkiye Ormancılar Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında inşa edilecek parkın temel atma törenine ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın eşi Nursen Yavaş, ABB Başkan Vekili Berkay Gökçınar, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Mutlu Gürler, Bilim Ağacı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Atilla, Türkiye Ormancılar Derneği Genel Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara katıldı.

Törende konuşan Mutlu Gürler, gençlerin afetler konusunda ciddi bir bilgi birikimi ve farkındalıkla hayata başlamalarını hedeflediklerini belirtti, "Bunu yaparken de kendi elleriyle fidanlara, toprağa dokunmalarını sağlayarak farklı bir eğitim serüveni planladık. Buradaki tüm arkadaşlarımız afetleri bütün boyutlarıyla A'dan Z'ye bilip bu yönde bilinçli bir refleks oluşturacak seviyede kendilerini geliştirecekler." değerlendirmesinde bulundu.

Bilim Ağacı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Atilla ise bilim insanı olacak gençlerin, Afet Farkındalık Parkı'yla, çevreci ve doğa dostu bir projenin içerisinde yer alacaklarını kaydetti.

Parkta neler yapılacak?

Başkente yeşil alan kazandırılmasının da hedeflendiği Afet Farkındalık Parkı'nda, afetlerin nedenleri, afet sırasında yapılması gerekenler, afet öncesinde ve sonrasında alınabilecek önlemler, simülatörler aracılığıyla anlatılacak.

Parkta, çocuklara yönelik uygulamalı eğitimler verilecek, deprem ve yangın söndürme simülatörleri ile 5 boyutlu deprem afet bilinçlendirme filmi izlenebilecek.

Afet sonrası "toplanma alanı" olarak da kullanılacak Afet Farkındalık Parkı'nın 2023'ün haziran ayında tamamlanması hedefleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkentte Afet Farkındalık Parkı'nın temeli atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement