Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.GÜNLERDİR 2B eylemlerinin sürdüğü Antalya'da, MHP İl Başkanı Osman Çetin, "Gidin Aksu'daki mezarlıklara bir bakın.20-30 yaşlarında birçok vatandaşımız orada yatıyor."

27.02.2013 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Fethi Yalçın projeyi imzalarken

===

MHP İl Başkanı'ndan şok 2B çıkışı

GÜNLERDİR 2B eylemlerinin sürdüğü Antalya'da, MHP İl Başkanı Osman Çetin, "Gidin Aksu'daki mezarlıklara bir bakın. 20-30 yaşlarında birçok vatandaşımız orada yatıyor. Bu vatandaşlarımız kendi sınırlarını bozacak şekilde tarla sürme yüzüne birbirini vurdu. Türk milletinin kanında bu var. Her şeyini al toprağı alma" dedi. 2/B arazilerinin rayiç bedellerinin çok yüksek olduğu gerekçesiyle günlerdir süren eylemler ve konuya ilişkin MHP İl Başkanı Osman Çetin, iktidar partisi mensuplarını uyardı.

'FİYATLAR 2010'DA BELİRLENDİ'

2B arazilerine ilişkin Maliye Bakanlığı'nın Defterdarlıklar ve Mal Müdürlükleri aracılığıyla rayiç bedellerin 1 Mayıs 2010 tarihinde belirlendiğini belirten Osman Çetin, "Yani bu tarihten beri iktidar bu fiyatları biliyor ama karşısındaki muhataplara bunu açıklama cesareti gösteremiyor, üstünden seçim atlatıyor, korkuyor. '3-5 liranın ne önemi var' deyip seçmeni kandırıp oylarını alıyor ama 1 Mayıs 2010'dan beri de fiyatları biliyor" dedi.

'ARKA KAPIDAN ZOR KAÇTI'

Fiyatları belirleyen komisyon üyelerinin farklı siyasi görüşlerden olduğuna ilişkin iddiaları gündeme getiren Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse'ye, komisyon üyelerinin kimliğini ve siyasi partilerini açıklaması çağrısında bulunan Osman Çetin, Köse'nin Defterdarı hedef gösterdiğini öne sürdü. Çetin, Ak Parti İl Başkanı Köse'nin önceki gün Aksulu vatandaşları Defterdarlığın önüne yığdığını, sonra da arka kapıdan zor kaçtığını dile getirdi. Çetin, kardeşlikten bahsedenlerin kışkırtmacılık yaptığını öne sürdü.

SAMANİ'YE ÇAĞRI

Arazilerin hak sahibi vatandaşlar tarafından alınamaması halinde TOKİ'ye devri yapılarak, TOKİ'nin de istediği kişiye satabileceğini ifade eden Çetin, Aksulu Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani'ye çağrı yaptı: "Topallı'da 35 lira, Yurtpınar'da 15 lira. Bu bir türlü anlaşılamaz. Tarlanın vasfını değiştiren hiçbir şey yokken nasıl olur? Çünkü Yurtpınar'da Hüseyin Samani var. Özelikle çağrımız Samani'yedir. Buyur gidelim Aksu'ya şu 2B'yi anlat görelim" diye konuştu.

ANTALYA'DA ORTALAMA RAYİÇ BEDEL 125 LİRA

Antalya'da 2B arazilerinin ortalama rayiç bedelinin 125 liraya geldiğini anlatan Çetin, bazı örnekler verdi. "Cihadiye Köyü'nde emlak vergi değeri 10 lira, rayiç bedel 250 lira. Nasıl bir hesaplama yöntemiyle buldunuz bu rakamı? Hangi usul, hangi muhasebe standardına dayalı, kime göre bu fiyatı tespit ettiniz? Çamköy'de emlak değeri 10 lira, rayiç bedel 50 lira. Bir yerde 10 lira olan 250'ye, diğer yerde 10 lira olanı 50'ye çıkarıyorsunuz."

Rayiç bedellerin nasıl belirlendiğini anlayamadığına işaret eden Çetin şöyle konuştu: "Yeşil Karaman'da 5 lira emlak değeri, satış değeri de 5 lira, olması gereken aslında buydu. Yurtpınar'da emlak değeri 5 lira, satış değeri 6-12 lira arası. Kurşunlu'da rayiç 5 lira, satış 8 lira. Mandırlar'da 5 liradan 250 liraya çıkmış. Bir yerde yüzde 4 bin 900 artış var, bir yerde sıfır, bir yerde yüzde 40 artış var."

'GİDİN AKSU'DAKİ MEZARLIKLARA BAKIN'

Osman Çetin, Türk köylüsünün toprağı için her şeyi göze alabildiğine işaret ederek, şöyle devam etti: "Gidin Aksu'daki mezarlıklara bakın. 20-30 yaşlarında birçok vatandaşımız orada yatıyor. Bu vatandaşlarımız sınırlarını bozacak şekilde tarla sürme yüzüne birbirini vurdu. Türk milletinin kanında bu var. Her şeyini al, toprağına yan bakma. Her şeyini al toprağına el uzatma. Aksu'daki yerleri bir başkasına satma peşinde olanlar varsa kimse medet ummasın. Kimse toprağını terk etmeyecektir, terk etmemelidir."

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: MHP İl Başkanı Çetin ve il yöneticileri

===

Mehmet Akif Caddesi'nin batı bölümü 10 gün süreyle trafiğe kapalı olacak

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü'nün içme suyu yenileme çalışmaları nedeniyle Mehmet Akif Caddesi'nin batı bölümü 10 gün süreyle trafiğe kapatılacak. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Dokuma Zafer Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Caddesi'nin, Mithatpaşa Caddesi ile Yıldırım Beyazıd Caddesi kesişimleri arasında kalan kısmı (Dokuma Kapalı Halk Pazarı önündeki yol) ASAT'ın içme suyu hattı yenileme çalışmaları nedeniyle 28 Şubat Perşembe gününden itibaren trafiğe kapalı olacak. 10 gün sürecek çalışmalar boyunca trafik, uyarı levhaları vasıtasıyla alternatif güzergahlara yönlendirilecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Caddenin krokisi

===

Fikret Otyam Sanat Galerisi'nde baskı resim koleksiyonu sergisi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Fikret Otyam Sanat Galerisi, bugün (Perşembe) saat 17.00'de İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi Baskı Resim Koleksiyonu Sergisi'nin açılışına ev sahipliği yapacak. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından 5 Ocak'ta hizmete açılan Fikret Otyam Sanat Galerisi, sanatı Antalyalılarla buluşturmaya devam ediyor.

Galerinin ilk ev sahipliğini yaptığı Fikret- Filiz Otyam'ın 'Selam Sana Antalya' sergisi Antalyalıların yoğun ilgisiyle karşılandı. Büyük beğeni toplayan sergiyi 5 bine yakın sanatsever ziyaret etti. Fikret Otyam Sanat Galerisi, ikinci sergisinde İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi eserlerini Antalyalılarla buluşturacak. İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi Baskı Resim Koleksiyonu Sergisi'nin açılışı bugün saat 17.00'de gerçekleştirilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

'Kayıtdışı ekonomi'nin isim babası Prof. Dr. Osman Altuğ, ANSİAD'a konuk oldu.

Prof. Dr. Altuğ: "Devlet oy hesabı ile borçluya sahip çıkıyor"

MARMARA Üniversitesi Öğretim Üyesi, 54. Hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan'ın Başdanışmanı Prof. Dr. Osman Altuğ, Türkiye'nin iç ve dış borcunun 600 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Devlet yabancı banka sisteminden yüzde 22 ile borç alıp, bankalara yüzde 5,75'le borç veriyor. Bu nasıl bir iş" diye sordu. Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) konuğu olan Prof. Dr. Osman Altuğ, 'Türkiye Ekonomisinde Beklenenler ve Gerçekleşenler' konulu bir konferans verdi.

Türkiye'de ekonomide kavram kargaşası yaşandığına değinen Prof. Dr. Altuğ, "Bütçemiz açık, gelirler giderleri karşılamıyor. Bunun adı aslında zarar. Zarar etmek kulağa hoş gelmediği için daha yumuşağını, bütçe açığı lafını kullanıyoruz" dedi. Enlasyon oranının hesaplanması yöntemini de eleştiren Altuğ, "Enflasyonu nasıl hesaplıyorsunuz? Bu soruya cevap verirken yine bir dansözlükle karşı karşıya kalıyorsunuz. Maliyet nasıl hesap edilir? Maliyet eşittir fiyat, çarpı miktar. Bizde miktar dikkate alınmıyor. Ülkemizde enflasyon hesabı tahminlere dayalı, sadece fiyata göre hesaplanıyor" diye konuştu.

ENFLASYON SEPETİ BİR GÜLMECEDİR

Enflasyon belirlenirken ölçü olarak kullanılan enflasyon sepetindekilere bakıldığında tam bir gülmeceyle karşılaşıldığını dile getiren Prof. Dr. Osman Altuğ, şöyle devam etti: "Enflasyon sepetinde elektrik, kira, elma, armut, hıyar bile var. Ama Türkiye kaç milyon kilo hıyar tüketiyor belli değil. Yani miktar dikkate alınmıyor. Kaç kadın kaşlarını aldırıyor miktar yok. Alış belli değil, gelir belli değil, gider ona keza, envanter yok. Özel sektörün de envanteri yok. Böyle olunca vergi devlete 'al bu da senin payın' denen sakal gibi."

BÜYÜME YÜZDE 20, BORÇ ARTIŞI YÜZDE 350

Büyümeyle ilgili kavram kargaşasından söz eden Prof. Dr. Altuğ şu bilgileri verdi: "Büyüyorsunuz ama nasıl büyüdüğünüze bakan yok. Büyümeye bakarken gözünüzün birini aldırmanız lazım. Bir hesaplamada aktif ve pasif varsa, sağ gözünüzü kapatıp borçlarınızı görmeyeceksiniz. Yoksa münafıksınız. Oysa geliriniz yüzde 20 büyürken, borcunuz yüzde 350 büyüyor. Türkiye hiç borcunu ödemez, hep gelecek nesillere bırakır. 'Birileri yiyor, bizim torun, tosun ödesin' diye. Kazanıyorsak hep beraber, götürüyorsak hep beraber götürelim. Hem götürmeye ortak etmeyeceksin, hem de oyunu isteyeceksin, bu durum adil değil."

KAÇ KEZ AF ÇIKTI

Türkiye'de insanların tüketime yöneltildiğini, bunun sonucu olarak ortaya çıkan borçlulara sayısal çoklukları nedeniyle devletin sahip çıktığını öne süren Altuğ, şu görüşleri dile getirdi: "Türkiye servet üretebilen bir değer olmaktan çıkmıştır. Servet bir ganimete dönüşmüştür. Daha çok götür, daha çok tüket diyerek tüketici kredileri ve banka kredi kartlarıyla gelecek için borçlanıyorsunuz. Son 10 yılda kredi kartlarına kaç kez af çıktı bir bakın. Çeklere af çıktı, kimin cebinden alacağını tahsil edemeyen sizlerin cebinden."

BANKALAR KURTARILIYOR

Merkez Bankası'nın her gün yeni bir banka kurtardığını öne süren Altuğ, şöyle dedi: "Şu anda çok iyi işlediği öne sürülen bankacılık sisteminde devlet her gün bir başka bankayı kurtarıyor. Merkez Bankası yüzde 5.75'den bankalara borç veriyor, onlar da bunu yüzde 12'den satıyor. Böyle şey olur mu? Bir devlet kendi parasına sahip çıkmazsa vatandaşına nasıl sahip çıkar? 600 milyar dolar iç ve dış borcunuz var. Yabancı banka sisteminden Yüzde 22 ile borç alıyorsunuz, yüzde 5,75'le kredi olarak bankalara veriyorsunuz. Nasıl bir iş bu?"

ANTALYA, (DHA)

Foto: Osman Altuğ ve toplantıdan

===

Okul öncesine afet eğitimi

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Akademi Arama&Kurtarma Kulübü tarafından çocuklara afet bilinci vermek amacıyla 'Geleceğimiz Sadece Salıncakta Sallansın' adı altına proje hazırlandı. Geleceğimiz Sadece Salıncakta Sallansın Projesi'nin ilk olarak Atatürk İlköğretim Okulu'nda uygulanacak. Proje, pilot olarak seçilen okulda 6 süreyle uygulanacak. Okul öncesi 4 sınıfta, her hafta bir saat boyunca çalışma yapacak olan kulüp gönüllüleri, toplam 103 çocuğa temel afet bilinci verecek.

Çocukların seviyesine göre planlanmış oyunlar, deneyler ve uygulamalarla afetlerden bahsedilecek olan çalışmalar kapsamında tasarlanan bir aktivite kitabı ve aktivite CD'si de öğrencilere ulaştırılacak. TÜBİTAK'ın hazırladığı kitaplarla desteklenecek etkinliklerin kalıcı olması sağlanacak. Çocuklara basit seviyede afet bilgisi ve korunma tedbirleri anlatılırken, şehrin çeşitli noktalarındaki reklam panolarına afet bültenleri asılacak, kısa film gösterimleri yapılacak. Böylece sürece aileler de dahil edilecek.

MİLLİ EĞİTİM VE İL AFAD DESTEK VERİYOR

Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Murad Tiryakioğlu, "Çocukları temel alan afet bilgilendirme çalışmaları, çeşitli devlet kurumları ve STK'lar tarafından sürdürülmekte. Geziler, tiyatro oyunu, içinde çocuk şarkıları, animasyon filmleri ve bilgisayar oyunu yer alan özel bir etkinlik CD'si ve okul öncesi çocukların düzeyine göre tasarlanmış bir aktivite kitabını çalışmalarımızda kullanacağız. Bu süreçte İl Milli Eğitim Müdürlüğü en büyük destekçimiz." dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: telsiz kullanan çocuk

===

Karabibik tiyatro oyunu oluyor

DEMRE'de 1890 yılında Nabizade Nazım tarafından yazılan, Türk Edebiyatı'nın ilk realist köy romanı Karabibik, tiyatro oyunu olarak sahneye konulacak. Oyunun ilk gösterimi haziran ayında düzenlenecek 18'inci Beymelek Karabibik Bahar Şenlikleri'nde izleyiciyle buluşacak. Demre şivesiyle sahnelenecek oyunda yine Demreli vatandaşlar rol alacak. 26 kişilik kadroda, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, Demre Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Haydar Yalçın, Maden Mühendisi Münir Boztepe, Sosyal Hizmet Uzmanı Şerife Bayraktaroğlu, öğretmenler, hemşireler ve vatandaşlar var.

Oyundaki halk oyunları bölümü halk oyunları eğitmeni Mehmet Kolak tarafından hazırlanırken, yönetmenliğini Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Selim Gürata yapıyor. Devlet Tiyatrosu Müdürü Selim Gürata, "Oyun, kısmen Demre şivesiyle oynanacak. Köy yaşamı, gelenek ve görenekleri anlatıyor. Ayrıca 1890'lı yıllarda Demre'de yaşayan Rumlar ve Türkler arasındaki hoşgörüye de yer veriliyor. Oyun önce Demre'de, ardından Antalya'da sahnelenecek" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Toplantıdan foto

===

Dedektif gibi iz sürdü

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde evinin yanındaki ahırdan 4 Saanen cinsi keçisi çalınan Tahir Birer, 1 hafta boyunca dedektif gibi Antalya'daki hayvan satıcılarını gezerek keçilerini buldu. Büyükhasbahçe Mahallesi'nde oturan Tahir Birer'e ait ahırdaki 4 keçi, kimliği belirsiz kişilerce çalındı. Sabah keçilerine yem vermek için gittiğinde ahırın boş olduğunu, hayvanlarının çalındığını gören Birer, durumu polise bildirdi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, Tahir Birer de bir yandan keçilerini aramaya başladı. Alanya, Gazipaşa, Anamur, Manavgat, Serik ve Antalya'da hayvan satıcılarını tek tek gezen Biber, 20 Şubat'ta Saanen cinsi keçilerinden 3'ünü Antalya'nın Gebizli Mahallesi'ndeki hayvan satıcısında buldu. Birer'in şikayeti üzerine polis, satıcı Kamil Ş.'yi gözaltına aldı.

Kamil Ş, sorgusunda keçileri Kemal K.'den aldığını söyledi. Kemal K.'nin keçileri 54 YR 994 plakalı otomobille getirdiğini, 800 lira karşılığında satın aldığını anlatan Kamil Ş., keçilerden birini ise sattığını söyledi. Keçilerini teslim alan Tahir Birer, Alanya'ya geri döndü. Hırsızlık olayında kullanılan aracın plakasını araştıran Birer, aracı Tosmur Beldesi'nde bularak polise bildirdi.

İhbar üzerine gelen polis ekibi, Kemal K.'yı hırsızlıkta kullandığı 54 YR 994 plaklı otomobile binerken yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kemal K., çıkarıldığı mahkemece kefaletle serbest bırakıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Tahir Birer ve keçiler

====

Hamidiye Zırhlısı'nın gelişi kutlandı

OSMANLI ve Türk donanmasının önemli savaş gemilerinden Hamidiye Zırhlısı'nın Demre'de Hamidiye Koyu'na gelişinin 100'üncü yıldönümü törenle kutlandı. Demre Kaymakamlığı ve Antalya Rehberler Odası'nın öncülüğünde düzenlenen etkinliğe Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Kekova Sahil Güvenlik Bot Komutanı Astsubay Beytullah Yurt, Üçağız Köyü Muhtarı Salih Çan, rehberler, bot personeli ve köylüler katıldı.

Yatlarla Üçağız Köyü'nden Hamidiye Koyu'na giden katılımcılar, yat üstünde saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. Yatlardan, Hamidiye Zırhlısı Komutanı Rauf Orbay ve personelinin anısına denize karanfiller atıldı. Daha sonra Kaymakam Karaman, Kekova Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yurt, Üçağız Köyü Muhtarı Salih Çan ve üç rehber karaya çıkarak, 2010 yılında Genel Kurmay Başkanlığı'nca yaptırılan Hamidiye Anıtı'na çelenk koydu.

Antalya Rehberler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Edip Özgür, Hamidiye zırhlısının 25-26 Şubat 1913 tarihinde Hamidiye Koyu'na demir attığını hatırlattı. Geminin 2 gün burada beklediğini vurgulayan Özgür, Balkan savaşlarının Türk ulusunun kalbinde açtığı yarayı biraz olsun hafifletmek için Akdeniz'de demirlediğini söyledi. Kaymakam Karaman ise "Hamdiye Koyu diye adlandırılan bu bölge, Birinci Dünya Savaşı'nda ve Balkan savaşlarında önemli görev üstlenmiş olan Hamidiye Zırhlısı'nın sığınma yeri. Bu nedenle buraya bu isim verilmiş" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Etkinliklerden

---KUTU---

HAMİDİYE ZIRHLISI

Hamidiye Zırhlısı, 1903 yılında Abdülhamit Zırhlısı adıyla İngiltere'de yaptırıldı ve Osmanlı donanmasına katıldı. 1908 yılında adı Hamidiye Zırhlısı olarak değiştirildi. 13 Ocak 1903 yılında Balkan Savaşları sırasında Çanakkale'den yola çıkarak, 11 bin 500 mil yol kat etti. Ege Denizi'nde Yunan donanmasına ciddi zararlar verdi. Balkan Savaşlarının parlayan yıldızı oldu.

Hamidiye zırhlısı 25-26 Şubat 1913'de Hamidiye Koyu'na demir attı ve bakımı yapıldı. Hamidiye'de görev yapan askerler bu iki gün içinde Demre'de bir alana taşlarla 2 Türk bayrağı çizildi. Mustafa Kemal Atatürk'ün 1924 yılında Karadeniz gezisine çıktığı 104 metre uzunluğunda, 14,4 metre genişliğindeki Hamidiye zırhlısı, 1964 yılında hurdaya çıktı.

===

Yeşilçam şarkılarına yoğun ilgi

BURDUR Belediyesi Türk Sanat Müziği topluluğu tarafından düzenlenen 'Yeşilçam Film Şarkıları Konseri' büyük ilgi gördü. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonu'ndaki verilen konseri, Vali Nurettin Yılmaz ve eşi Hatice Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve eşi Şevkiye Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, sinema sanatçısı Salih Güney ve çok sayıda vatandaş izledi.

Şef Mehmet Özer'in yönettiği ve Yeşilçam filmlerinin birer klasik haline gelen müziklerinin seslendirildiği konser 2 saat sürdü. Konuk sanatçı Yıldırım Aktaş'ın katıldığı konseri izleyenler zaman zaman şarkılara eşlik etti. Yoğun ilgi nedeniyle pek çok kişi salona giremedi. Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya yaptığı konuşmada, "Çok muhteşem bir gece yaşadık. Geçmişe gittik. Duygulandık, heyecanlandık. Öz müziğimizi doya doya dinledik. Bu topluluk 8 yaşına girdi. Bu konser 4-5 aydır süren bir çalışmanın ürünü." dedi.

Vali Nurettin Yılmaz ise "Bu geceyi yaşatan değerli arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Salih Güney sadece sinema sanatçısı değil aynı zamanda da bir kültür elçisi. Hem de Sagalassos ve Kibyra'nın kültür elçisi. Biz vatanımızı, ülkemizi, taşını toprağını seviyoruz. Bu ülkeye hizmet etmiş herkese sevgi, saygı sunuyor, ölenleri rahmetle anıyorum" dedi. Salih Güney de yaptığı konuşmada "Birbirimizi özlemişiz. Aranızda olmaktan çok büyük mutluluk duydum" dedi.

Konser sonunda Vali Yılmaz Salih Güney'e, Başkan Akkaya'da konuk sanatçı Yıldırım Aktaş'a plaket verdi. Salih Güney ve protokol üyeleri koro ile birlikte 'Hayat Bayram olsa' şarkısını seslendirdi. Burdur Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu 2 Mart'ta Antalya'da konser verecek.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Konserden

===

Mükellefe nostaljik radyo

FİNİKE Mal Müdürlüğü, 24'üncü Vergi Haftası kutlamaları kapsamında duyarlı mükelleflere 'nostaljik radyo' ve' uyumlu mükellef belgesi' vererek teşekkür etti. Finike Mal Müdürü Gökhan Eminoğlu ile Gelir Şefi Mustafa Çiftçi, ilçede vergilerini düzenli ödeyen Baysa Ticaret, Kozağaçlı Ticaret, Mehmet Kolsuz, SMT İnşaat, Hasan Soydaş'ı ziyaret etti. Ziyaretlerde, Mal Müdürü Gökhan Eminoğlu, vergilerini düzenli ödeyen mükelleflere teşekkür ederek birer nostaljik 'radyo' ve 'uyumlu mükellef belgesi' verdi.

Baysa Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysarı, vergi ödemenin her vatandaşın asli görevi olduğunu belirterek, yine de takdim edilen hediyenin kendileri için çok anlamlı olduğunu kaydetti. Finike Genç İşadamları Derneği (FİGİAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kozağaçlı Ticaretin Sahibi Fehmi Akın da, ziyaretlerinden dolayı Finike Mal Müdürlü Gökhan Eminoğlu'na ve beraberindekilere teşekkür etti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Gelir Şefi Mustafa Çiftçi, İşadamı Mehmet Baysarı ve Mal Müdürü Gökhan Eminoğlu.

===

Kırmızı ışıkta geçti, kaza yaptı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde kırmızı ışık ihlali yapan motosikletin, ciple çarpması sonucu 1 kişi yaralandı. Kaza, Antalya- Mersin Karayolu Denizkızı Kavşağı'nda meydana geldi. Alanya'dan Gazipaşa yönüne seyreden Mutlu Hayrettin Pekesin kullandığı 7 UR 126 plakalı cipe, Denizkızı Kavşağı'nda kırmızı ışık ihlali yapan Ali Pişkin yönetimindeki 07 UJ 895 plakalı motosiklet yandan çarptı. Çarpmanın etkisi yola savrulan Ali Pişkin çeşitli yerlerinden yaralandı. Ambulansla Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralı, tedaviye alındı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Yaralı ve kazadan

===

Kemerli talihliye iddiadan 279 bin TL

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi, 22 Şubat'ta İsa Harman'ın işlettiği bayiden, 57 TL'lik iddaa kuponu yatırdı. Talihli, kuponunda 2, 3, 4, 5, 6 sistem oynayarak, 6 maça yer verdi. Talihlinin 1 misli oynadığı kupon, 279 bin 752 TL ikramiye kazandı. Bir banka şubesinden parasını tahsil eden talihli, 27 bin 650 TL vergi kesintisi nedeniyle, 252 bin 101 TL para aldı.

İddaa oyununda Akdeniz Bölgesi'nde bugüne kadar verdiği en büyük ikramiye olduğunu söyleyen işletmeci İsa Harman, talihlinin devamlı iddaa oynadığını söyledi. Bayi olarak daha önce 70 bin ve 145 bin TL ikramiye verdiklerini anlatan Harman, "Kemer'de 10 yıldır iddaa bayiliği yapıyoruz. 3 şubemiz var. Antalya ve beldelerinden iddaa oynamaya gelenler var. İllegal bahis oynayanların, böyle bir ikramiyeyi alma şansı yok. Ancak yasal ve devlete bağlı bayilerden hemen ikramiyeler alınabiliyor. İkramiyelerin tahsilatı devlet garantisi altında" dedi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: İşletmeci İsa Harman ve kuponun fotosu

===

Uyumlu mükellefe teşekkür belgesi

KEMER'de Vergi Haftası etkinlikleri devam ediyor. Haftanın ilk günü yapılan protokol ziyaretlerinin ardından ikinci gün ise, mükellefiyetlik görevlerini zamanında yerine getiren işletmelere teşekkür belgeleri ve hediyeleri verildi. Vergi Dairesi Müdürü Ümit Hayati Özdemir ile Vergi Dairesi personeli tarafından, uyumlu mükellefler olarak belirlenen Tayfur Tuncer, Mehmet Ziya Şimşek, Halil İbrahim Kale, Ahmet Minta ve Melse Turizm işletmesi ziyaret edildi.

Uyumlu mükelleflere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar dileyen Vergi Dairesi Müdürü Özdemir, Vergi Haftası kokardı taktı. Kemer'i, ekonomisi turizme dayalı ve genel olarak yaz aylarında ticari faaliyetlerin çok daha geliştiği bir yer olarak tanımlayan Vergi Dairesi Müdürü Özdemir, "İlçedeki vergisel işlemler yaz aylarında gerçekleşiyor.

Vergi Haftası nedeniyle mükelleflerimizi bilinçlendirmeye ve verginin önemini anlatmaya çalışıyoruz. Kemer, çok sık değişen mükellef profiline rağmen, vergi ödeme konusunda gayet başarılı ve gayet iyi bir performansı var. Geçen yıla göre ciddi bir artış var. Tahsilat miktarındaki artış Türkiye ortalamasının üzerinde. Hatta Vergi Dairesi Başkanlığı kurulan yerlerdeki bölgelerinde üzerindeö diye konuştu.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement