Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Operadan bir başyapıt.

15.03.2013 16:23

Foto: Ödül töreninden, izleyenlerden ve resim sergisinden görüntü

===

Operadan bir başyapıt: Macbeth

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Giuseppe Verdi'nin bestelediği Francesco Maria Piave'nin librettosunu yazdığı 2 perdelik 'Macbeth' adlı opera eserini sahneye koydu. Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen eserin prömiyeri büyük ilgi gördü. A. Yekta Kara'nın rejisörlüğünü yaptığı eserde, 11. yüzyıl İskoçya'sında, kral olabilmek için Macbeth ve karısının işlediği peş peşe cinayetler ve bu cinayetlerin karı koca üzerinde yarattığı psikolojik gerilim konu edildi. Işık efektleriyle farklı bir görsellik kazandırılan eser, ayakta alkışlandı.

ESERDE ROLLER DÖNÜŞÜMLÜ

Orkestra şefliğini Gaetano Soliman'ın, koro şefliğini Lyubomira Aleksandrova'nın üstlendiği eser, dekorda Michael Scott, dekor uygulamasında Ferhat Karakaya, kostümde ise Şanda Zıpçı imzasını taşıyor. Serhat Konukman, Tamer Peker, Seda Ortaç, Feryal Türkoğlu, Erdem Baydar, Şafak Güç, Engin Suna, Serap Çiftçi, Bilge Yılmaz, Koray Damcıoğlu, Göksay Yaran, Ş. Oben Bostancı, A. Özhan Gümüş, Alaaddin Ataseven, Mukhtar Malıkov, B. Bükem Kuru, Ü. Mithat Karakelle, Aykut Çınar, Emre Aytekin, Yalçın Ünsal, Onur Alpaslan, Taner Ölçen, S. Seçil Baddal, H. Gizem Ceylan solist olarak sahneye çıktı.

MACBETH'İ CADILAR YÖNETİYOR

Kral Duncan'ın ordusundaki iki general Macbeth ve Banco, terk edilmiş kırlık bir alanda ilerlerken cadılarla karşılaşıyor. Cadılar, Macbeth'in önce Cawdor Baron, sonra da İskoçya Kralı olacağını söylüyor. Banco'yu da kralların babası olarak selamlıyor. Cadılar, kaybolduğu anda kralın habercileri gelip, Macbeth'i yeni 'Cawdor Baron'u olarak selamlıyor. Şaşıran Macbeth, cadıların diğer kehanetlerinin de merak ediyor. Kocasının başından geçen ilginç olayları anlattığı mektubu alan Lady Macbeth, Macbeth'in hırsını körüklemek için her tür yolu deniyor. Macbeth, karısının ısrarıyla yatak odasına girip kralı öldürüyor. Cadılar, Macbeth'e Banco'nun hayaletini ve İskoçya krallarını gösterip, Banco'nun ailesinin hükümdar olacağını söyleyince işler iyice karışıyor.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Eserden çeşitli sahne ve izleyicilerden görüntü

===

GÜNLÜ

Konyaaltı'nda 8 saat kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın Konyaaltı İlçesi'nde 1 günlük enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Yarın (cumartesi) 08.00-16.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Hurma, Sarısu, Liman, Gürsu, Mollayusuf, Uncalı, Akkuyu, Siteler, Uluç, Arapsuyu, Kuşkavağı, Avni Tolunay, Duraliler, Aşağı Karaman, Toros, Öğretmenevleri, Pınarbaşı, Çakırlar, Bahtılı, Karatepe, Doyran, Hisarçandır, Yarbaş Çandır, Saklıkent, Geyikbayırı, Çağlarca, Üçoluk, Gederler mahalleleri, Akdeniz Üniversitesi'nin bir kısmı, ASBAŞ, Ortadoğu Liman İşletmeleri, NATO Sarısu, Sahil Güvenlik Komutanlığı, TSM Deniz Ürünleri, TMO, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve civarı elektriksiz kalacak. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Tabiat varlıkları semineri başladı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Korunan Alanların Tespit, Tescil, Uygulama ve Değerlendirme Çalışmaları' konulu eğitim semineri Serik'te başladı. Belek Beldesi'ndeki Limak Atlantis Otel'de düzenlenen seminere katılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Osman İyimaya, daha önce sadece Türkiye'nin yüzde 1.5'ine hizmet veren kurumun, bugün tüm yurtta etkili bir şekilde çalışmaya başladığını söyledi.

Görevlerinin güzellikleri korumak olduğunu belirten İyimaya, "Doğal sitleri irdelemek bizim görevimiz. Hiçbir güzelliği, hiçbir alanı yok etmek istemeyiz. Doğru olanı yapacağız. Mevzuatlara aykırı davranmayacağız. Bu anlamda da biz çalışmalarımızı mevzuat açısından tamamladık mı? Henüz tamamlayamadık. Ancak biz artık büyüdük. Yani Türkiye'nin yüze 1.5'ine hizmet verirken, artık Türkiye'nin her noktasına hizmet vermeye başladık" dedi.

Türkiye Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun çalışmalarını yürütmesi için 21 il müdürlüğü bölgesinde yapılan çalışmaları görüşmesi için 29 komisyon kurduklarını anlatan İyimaya, ancak bu komisyonlardan şu ana kadar merkez komisyonda görüşülmesi, alınan kararların tekrar değiştirilmesi konusunda çok ciddi bir rapor gelmediğini söyledi. İşlerin hızlı ve sağlıklı yürümesi il müdürlüklerine yetki verdiklerini kaydeden İyimaya, "Kararların geç alınması ve keyfiyete dayalı işler tesis edilmesi için kimseye yetki vermedik" dedi.

Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu İl Müdürlüklerinin aldığı kararlarda biraz daha hassas olmaları gerektiğini vurgulayan İyimaya, "Komisyon kararlarını bakanlığımız adına onaylandığının bakanlık adına onaylandığı unutulmasın. Herhangi bir yanlış işlem tesis edilmesin. Ciddi anlamda bir sorumluluk yüklenildiği unutulmasın. Bakanımız her ortamda, 'Biz doğru olanı yapacağız. Bildiğimizi değil, doğru olanı yapacağız. Mevzuata, yönetmeliklere aykırı davranmayacağız" diye konuştu. Eğitim semineri 3 gün sürecek.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Seminer

====

CHP'li Başkan beraat etti

GAZİPAŞA İlçe Belediye Başkanı CHP'li Cemburak Özgenç'in de aralarında bulunduğu 15 kişi, 'ihaleye fesat karıştırmak, dolandırıcılık, rüşvet almak ve vermek' suçlamasıyla 11 yıldan 21 yıla kadar hapis istemiyle yargılandıkları davada beraat etti. Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz yargılanan tüm sanıklar katıldı.

Duruşmada, daha önce ifade vermeyen sanıklardan Metin Büyüknacar dinlendi. Belediye bir otomobil kiraladığını ve bu otomobili 2 yıl sonra belediyeye düşük bir bedelle sattığını anlatan Büyüknacar, "Bunun nedeni Belediye Başkanı ile aynı partiden olmamızdan kaynaklanıyor, başka bir nedeni yok. Hakkımdaki iddialar asıldır" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Murat Yıldız ise verdiği mütalaasında sanıklar hakkında kamu davası açılmış olmasına rağmen suçun vasıflarının oluşmadığını belirterek, sanıkların beraatını talep etti. Savcının mütalaasının ardından kısa bir değerlendirme yapan mahkeme heyeti, Başkan Özgenç ve diğer 14 sanığın beraatına karar verdi. Mahkeme ayrıca, sanıklar hakkında daha önce verilen yurt dışına çıkış yasağını da kaldırdı.

ADALET ÖNÜNDE AKLANDIK

Duruşmanın ardından kısa bir açıklama yapan Başkan Özgenç, hiçbir suçları yokken yargılandıklarını söyledi. Adalet önünde aklandıklarını kaydeden Başkan Özgenç, "Alışkın olmadığımız suçlamalarla karşılaştık, toplumda itibarsızlaştırılmaya çalışıldık. Bunları hak etmedik. Bu suçları hiç kabul etmedik. Destek verenlere teşekkür ederiz. Vizyonu yüksek topluma nasıl hizmet edebiliriz diye düşünüyoruz" dedi.

ANNESİ KANSERE YAKALANDI

Başkan Özgenç, gözaltına alınmasından sonra bu duruma çok üzülen annesi Cahide Özgenç'in kolon kanseri olduğunu da vurgulayarak, haklarında teknik takip yaparak rapor hazırlayan jandarma ekibi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Adliye gelen CHP Alanya ve Gazipaşa İlçe başkanları ile Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Başkan Özgenç ve beraberindekilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Başkan Özgenç ve beraberindekiler

---KUTU---

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, 5 Temmuz 2011'de 'ihaleye fesat karıştırmak, dolandırıcılık, rüşvet almak' suçlamalarıyla Antalya il Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin yaptığı operasyonla gözaltına alındı. Oprasyonda, Belediye Başkan Yardımcıları Fazıl Taşlı ve Rıfat Sönmez, belediyede görevli Ersan Erkovan, Mukadder Çelik ve Oğuzhan Sönmez, belediyeden emekli memur Cavit Yurdaer, müteahhitler Bedri Güven, Hüseyin Şengöz, Metin Büyüknacar, sekreter Dilek Yılmaz, Gazi Mahallesi Muhtarı Şerafettin Lordoğlu, Gazipaşa Minibüsçüler ve Küçük Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Mehmet Erdoğan, inşaat mühendisi Oğuzhan Oğuz ve Meral Önen gözaltına alınmıştı.

===

'Yeni anayasa' hayır eylemi

İŞÇİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı, yeni anayasa çalışmalarını protesto etti. Ellerinde 'Türk de biziz, Kürt de biziz, hepimiz Türk milletiyiz' ve 'Bölünme anayasasına hayır' yazan dövizler taşıyan İşçi Partililer, PTT binası önünde toplandı. 'Yurtseverler hapiste, bölücüler mecliste' diye slogan atan grup adına İşçi Partisi İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu basın açıklaması yaptı.

Yeni anayasa ile ülkenin bölünmesinin tescil edilmeye çalışıldığını öne süren Hasan Faruk Kurtoğlu, partisinin başlattığı 'Bölücü, gerici, emek düşmanı anayasaya hayır' eylemine halkı destek vermeye davet etti. Eylem kapsamında Cuma Pazarı'nda imza masası kurduklarını belirten Kurtoğlu, "Hangi partiden olursa olsun halkımızı bu bölücü anayasaya hayır demeye davet ediyoruz" dedi. İşçi Partililer daha sonra 'Bölücü, gerici, emek düşmanı anayasaya hayır' bildirisi dağıttı.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Eylemden fotolar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement