Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.ANTALYA Dünyagöz Hastanesi'nden Dr.

21.02.2013 15:52

Foto: Ziyaretten ve toplu foto

===

Katarakt ameliyatı kalp ameliyatı kadar önemli

ANTALYA Dünyagöz Hastanesi'nden Dr. Hakan Sivrikaya, Türkiye'de 'yaşlı hastalığı' olarak bilinen kataraktın, yeni doğan bebekler dahil her yaşta görülebildiğini belirterek, hemen her yaş grubunun sorunu olan kataraktın, tedavi edilmezse körlüğe kadar giden ciddi sonuçlara neden olabildiğini vurguladı. Sivrikaya, katarakt ameliyatlarının en az kalp ameliyatları kadar önemli olduğuna işaret ederek, katarakt ameliyatı olacak kişilerin dikkat etmesi gereken noktaları anlattı.

İKİNCİL KATARAKT RİSKİNE DİKKAT

Sterilizasyon şartlarına uyulmadan yapılan katarakt ameliyatı sonrasında gözde enfeksiyon ve farklı komplikasyonlar gelişebileceğini anlatan Dr. Sivrikaya, bu durumun hastanın görme yetisini kaybetmesine kadar gidebilecek bir yolun başlangıcı olabileceğini bildirdi. İyi, kaliteli merceklerle yapılmayan ameliyatlarda kataraktın arka zarının kalınlaşma riskinin, kaliteli mercekle yapılan ameliyatlara göre daha fazla olduğuna değinen Sivrikaya, kalınlaşan katarakt zarının lazerle açılması gerektiğini, bunun da hasta için ayrı bir ameliyat riski ve maddi külfet anlamına geldiğinini belirtti.

Katarakt ameliyatının başarısını, hekimin tecrübesi ve göz içine konulan merceğin kalitesinin doğrudan etkilediğini anlatan Dr. Sivrikaya, şu bilgileri verdi: "Ben bir hekim olarak katarakt ameliyatı olacak hastalara dünyaca kabul edilmiş sağlık normlarında göz içi merceklerinin gözlerine takılmasını tercih etmelerini tavsiye ederim. Göz içi lenslerinin doğru seçimi sayesinde görme düzeyi yüksek kalite ve kontrastta sahip olacak, gece görüşü diğer merceklere göre daha kaliteli olacaktır."

ANTALYA, (DHA

Foto: Dr. Hakan Sivrikaya

===

DÖSİAD, UAÜ'de

ULUSLARARASI Antalya Üniversitesi (UAÜ) Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, Türkiye'deki yabancı dil fobisini yeneceklerini söyledi. Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Perşembe Kahvaltısı etkinlikleri çerçevesinde Uluslararası UAÜ Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe ve ekibiyle bir araya geldi. Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıda UAÜ Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, işadamlarına üniversite ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Rektör Göktepe, UAÜ'nün güçlü akademik kadrosu, uluslararası nitelikli olması, kaliteli yabancı dil eğitimi, öğrencilere sunduğu imkanlar ve doğal kampüsüyle başta Antalya'da olmak üzere Türkiye'de fark yaratacağını belirtti. Göktepe, alanında dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan Wisconsin Üniversitesi ile yabancı dil alanında protokol yaptıklarını belirterek, "Bu protokolle Türkiye'de yabancı dil alanında oluşan fobiyi yenmeyi planlıyoruz" dedi.

Dünyanın en iyi üniversitelerinde çalışmış, yelpazesi geniş, hem üniversiteye hem de iş dünyasına katkı sağlayacak, danışmanlık yapacak, araştırmacı, üretken hocaları kadrolarına kattıklarını anlatan Göktepe, üniversitenin yetkin akademik kadrosuyla eğitimde kaliteyi artıracaklarını ifade etti. Göktepe, eğitim hayatına başladıklarından beri hocaların 2 milyon liraya yakın proje aldıklarına değinerek, halen TÜBİTAK, BAKA, Baka, Avrupa Birliği gibi kurumlara proje sunumlarının devam ettiğini dile getirdi.

YÜZDE 35 YABANCI ÖĞRENCİ ORANI

Türkiye'de bir ilk gerçekleştirerek yüzde 35 yabancı öğrenci oranıyla eğitim hayatına başladıklarını anlatan Rektör Göktepe, "Böylece öğrencilerimiz mezuniyet sonrası geniş sosyal ağ ve uluslararası bağlantılar kuruyor. Öğrenci sürekli İngilizce konuşulan kampüste İngilizce'ye hem akademik hem de pratik olarak hakim oluyor" diye konuştu. Sektörde eğitim uygulamasını Türkiye'de gerçekleştiren ikinci üniversite olduklarını anlatanGöktepe, bu uygulama ile eğitim ve çalışma hayatını birleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

GÜLTEKİN GENCER

DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer de, geleceğin yeni Antalyası Döşemealtı'nda böyle önemli bir eğitim kurumunun konuşlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Eğitim vadisi olarak anılan Döşemealtı'nda Antalya'nın ilk vakıf üniversitesinin yapılmasının başta iş dünyası ve Antalya için çok büyük kazanım olduğuna dikkati çeken Gencer, "İş dünyası olarak her zaman üniversiteyle beraber çalışmaya ve üniversiteye destek olmaya hazırız.Sanayinin kalbi Döşemealtı'nda üniversite ile dirsek temasını sürdüreceğiz" dedi. Etkinlik sonunda Dösiad üyeleri üniversiteyi gezdi ve bölümler hakkında bilgi aldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Kahvaltı ve toplu foto

===

Havalı tüfekle kedi infazı

PINAR Gümüş, bir ay içerisinde 4 kedisinin hava tüfekle yaralayıp, birinin telef olmasına neden olan kişinin yakalaması için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Muratpaşa İlçesi'ndeki Çağlayan Mahallesi 2074 Sokak'ta yaşayan Gümüş, evinin önünde beslediği 6 kedisinden 4'ünün kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından havalı tüfekle yaralandığı, yaralı kedilerden birinin de telef olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Gümüş, Almanya'dan gelerek, 5 yıl önce 'Lisa' isimli kedisiyle Antalya'ya yerleştiğini ve daha sonra 5 kedi daha sahiplendiğini anlattı.

Pınar Gümüş, bir ay içerisinde 4 kedisini havalı tüfekle vuran kişinin yakalanmasını istedi. Pınar Gümüş, hava alması için dışarı bıraktığı kedilerinin eve yaralı halde dönmesi üzerine veterinere götürdüğünü ve yapılan incelemede havalı tüfekle yaralandığının tespit edildiğini dile getirdi. Gümüş, 'Lisa' isimli kedisinin tedavi sırasında telef olması nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını söyledi. Veterinerde çekilen röntgende kedilerin ayak ve karın bölgesinde havalı tüfek saçması belirlendiğini söyledi.

Gümüş, "Bir kedimde 3 tane saçma vardı. Ölen kedimin ciğerine saçma saplanmıştı. Bu vahşeti yapan kişinin bir an önce bulunmasını istiyorum" diye konuştu. Veterinerde kedisine ait ölüm raporu hazırlatan Gümüş, kedilerden çıkan saçmaları da gösterdi. Çağlayan Mahallesi'nde yaşanan olaya hayvanseverler de tepki gösterdi. Antalya Hayvan Dostları Derneği Başkanı Jale Ünsal, kedilere işkence yapan ve ölümüne neden olan kişilerin cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Pınar Gümüş ile jale Ünsal, Gümüş'ün elinde kedisine ait kart, yaralı kedi ve kediden çıkan saçma

===

Sandıklı'da kaza: 1 ölü

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde önceki gün meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. İlçe merkezinden Hüdai Kaplıcaları'na seyreden Gökhan Yılmaz'ın kullandığı 20 R 0234 plakalı otomobil karşı yönden gelen Hasan Ceylan'ın (22) kullandığı 20 ZK 735 plakalı otomobille çarpıştı. Sürücülerin yara almadan kurtulduğu kazada, Gökhan Yılmaz'ın kullandığı otomobilde yolcu olarak bulunan Şenol Karakuş yaşamını yitirdi, diğer otomobildeki yolculardan Mustafa Özkan ise yaralandı.

Çeşitli yerlerinden yaralanan Mustafa Özkan ambulansla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne götürülürken, Şenol Karakuş'un cenazesi ise Sandıklı Devlet Hastanesi Morgu'na konuldu. Kazanın, Gökhan Yılmaz'ın şerit ihlali yapması sonucu meydana geldiği iddia edildi. Jandarma kazadan sonra araç sürücülerini ifadesine başvurmak için karakola götürdü.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Kazadan

===

Kapı göbeklerni kıran hırsızlık şüphelileri tutuklandı

ANTALYA'da kapı kilitlerinin göbeklerini kırarak hırsızlık yaptığı belirlenen 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Varsak ve Duacı Köyü'nde kapıların kilit göbeklerini kırarak hırsızlık yaptıkları belirlenen 3 şüphelinin eşkalini belirleyen polis bölgede çalışma başlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çalınan eşyaları satmaya çalışan bir kişiye ulaştı. Yapılan incelemelerde olaya karışan M.V, A.D ve D.A polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. 3 şüpheli ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA)

Foto: Şüpheliler

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement