Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında 'Ulusal Egemenlik Koşusu' düzenlendi.

22.04.2013 16:42

Foto: Protokol imzalanırken foto

===

Ulusal Egemenlik için koştular

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında 'Ulusal Egemenlik Koşusu' düzenlendi. Koşu, 1200 metre minik kızlar ve erkekler, 1500 metre yıldız kızlar ve erkekler kategorilerinde yapıldı. Koşuya ilk ve ortaokullardan 150 öğrenci katıldı. İlçe merkezinde düzenlene koşuda, öğrenciler dereceye girmek için ter döktü. Kategorilerinde dereceye giren öğrencilere madalya ve çeşitli hediyeler verildi. Öğrenciler ödüllerini İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Özdemir'in elinden aldı.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Koşudan

===

Gazetecilere plaket

BURDUR Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Yusuf Keyik, yaptıkları haberlerle Burdur ekonomisine katkı sunan gazetecilere plaket verdi. Plaket törenine BTSO Başkanı Yusuf Keyif, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Taşlı ve gazeteciler katıldı. BTSO'da düzenlenen törende konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, gazetecilerin sınırlı imkanlarla toplumsal bir görevi yerine getirdiklerini söyledi.

Bu görevin sorumluluk gerektirdiğini belirten Keyik, "Gazeteciler, özellikle yerel basın çok özel bir değere sahip. İş adamları ve oda olarak, Burdur ekonomisinin gelişim engellerini birlikte aşarak, ekonomimizi ve yaşam standardımızı yükseltme davamızda yükselişi sağlamak zorundayız. İşte bu anlamda kent ekonomisinin gelişimine katkıda bulunan gazetecilerin gayretlerine plaketle teşekkür etmek istedik" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Törenden

===

Finike'de uçurtma şenliği düzenlendi

FİNİKE Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 6'ncı Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Sahilkent Belde sahilinde düzenlenen şenliğe, Kaymakam Mesut Yakuta, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, Milli Eğitim Şube Müdürü Cavit Sevim, ADD Finike Şubesi Başkanı Atilla Öztürk, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli zaman geçirdiği şenlikte, 7'den 70'e birçok kişi uçurtmalarıyla gökyüzünde görsel şölen yarattı. ADD Şube Başkanı Atilla Öztürk, bu yıl altıncısı gerçekleştirilen uçurtma şenliğine gösterilen ilgiden mutluluk duyduklarını dile getirdi. Başkan Öztürk, amaçlarının anne ve babaların çocuklarıyla birlikte güzel vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

Özellikle çocukların büyük heyecan yaşadığı şenlikte uçurtma yarışması da yapıldı. Yarışmada, Finike Koleji adına el yapımı uçurtmayla katılan Utku Balıkçılar, Cengiz Topel İlköğretim okulu adına hazır uçurtma ile katılan Sude Alkan, minikler kategorisinde ise 50'nci Yıl Anaokulu adına hazır uçurtmayla katılan Ceylin Çetin birinci oldu. Dereceye girenlere madalya ve plaket verildi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Uçurtma şenliğinden çekilen fotoğraflar

===

Dünya çocukları Muratpaşa'da

ULUSLARARASI Antalya Çocuk Şenliği için başka ülkelerden gelen çocuklar, Muratpaşa Kent Meydanı'nda sundukları gösterilerle, Antalyalıları kendilerine hayran bıraktı. 23 Nisan kutlamaları kapsamında düzenlenen 'Uluslararası Antalya Çocuk Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu. Muratpaşa Kent Meydanı'nda gerçekleşen festivale Ukrayna, Pakistan, Yakutistan, Kıbrıs, Tataristan, Romanya ve Kırgızistan'dan gelen dünya çocuklarının yanı sıra, İrfan İlk İlköğretim Okulu, Vali Hüsnü Tuğlu İlköğretim Okulu, Hanım Ömer Çağıran İlköğretim Okulu dans gösterileriyle katıldı. Festivale katılan dünya çocukları, 23 Nisan haftasında değişik programlarda Antalyalılarla buluşmaya devam edecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Gösterilerden foto

===

Dünya çocuklarından EXPO Ajansı'na ziyaret

EXPO 2016 Antalya Ajansı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleştirilen FOMGED Gençlik Kulübü'nün bu yıl 14'üncüsünü düzenlediği Uluslararası Antalya Çocuk Festivali kapsamında çeşitli ülkelerden Antalya'ya gelen çocuklar, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay'ı ziyaret etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Pakistan, Romanya, Tataristan, Ukrayna ve Yakutistan'dan gelen çocuklardan birer temsilcinin bulunduğu ziyarette, FOMGED Başkanı Mustafa Kavasoğlu program hakkında bilgi verdi. 7 ülkeden 150 çocuğun Antalya'da bulunduğunu belirten Kavasoğlu, şehrin değişik noktalarında gösteriler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Çocukların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Selami Gülay, EXPO 2016 Antalya hakkında çocuklara bilgi verdi. "2016 yılında sizleri tekrar burada görmek istiyoruz" diyen Gülay, Çiçek ve Çocuk temasıyla düzenlenecek EXPO 2016 Antalya'ya 100 ülkenin katılmasının beklendiğini ifade etti. Ziyarette, Kırgızistan ve Yakutistan'dan gelen iki çocuk ülkelerine özgü müzik aleti çalarak şarkı söyledi.

Romanya'dan gelen çocuğun söylediği Türkçe şarkı ise herkesi şaşırttı. Genel Sekreter Gülay, ziyaretin anısına ipek böceği kozasından yapılmış çiçek ve EXPO 2016 Antalya tanıtım materyalleri hediye etti. Çocuklarda ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Genel Sekreter Selami Gülay'a verdi. Gülay, daha sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Budak: Antalya, çocuk hakları konusunda öncü olmalı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle TÜİK tarafından yayımlanan 'İstatistiklerle Çocuk Bülteni'ne ilişkin açıklamada bulundu. Antalya'nın çocuk hakları konusunda Türkiye'ye örnek olması gerektiğini kaydeden Başkan Budak, şöyle konuştu:

"İstatistiklerle Çocuk Bülteni'ne göre ilimizde 0-17 yaş grubunda 584 bin çocuğumuz bulunmaktadır. Çocuklarımızın 486 bini 0-14 yaş arasında. Antalya çocuk sayısında 10'uncu, çocuk nüfusun il nüfusuna oranında yüzde 27.9 ile 39'uncu sıradadır. Antalya'da hanelerden yüzde 53.1'i çocuk nüfusa sahiptir. Bu oranda da Antalya 38'inci sıradadır. Bebek ölümlerinde binde 9.1 oranıyla Antalya en düşük oranlı 17 ildir."

"Verilere göre ülkemizde 6-17 yaş arasında 893 bin çocuk ekonomik işlerde çalışmaktadır. Bunun 292 bini 6-14 yaş grubundadır. Çalışan çocukların (0-17 yaş grubu) yüzde 45'i kentlerde, yüzde 55'i tarım sektöründe çalışmaktadır. 6-14 yaş grubundaki 292 bin çalışan çocuğun 79 bini kentlerde çalışanlar, diğerleri ise kırsal kesimde çalışanlardır."

"2006-2012 yılları arasında çalışan çocuk sayısında azalma olmadığı görülmektedir. 2006 yılında 6-14 yaş grubunda çalışan sayısı 285 iken, bu sayı 2012 yılında 292 bine yükselmiştir. Ancak sanayi ve hizmet sektöründe çalışan çocuk sayısı azalırken tarım sektöründeki artış nedeniyle toplam sayının arttığı görülmektedir. 2012 yılı itibariyle 6-14 yaş grubunda 200 bin çocuğumuz tarımda, 40 bin çocuğumuz sanayide, 52 bin çocuğumuz hizmet sektöründe çalışmaktadır."

"2016 yılında 'Çocuk ve Çiçek' temasıyla EXPO'ya ev sahipliği yapacak olan Antalya'nın çocuk hakları, çocuk gelişimi konularında örnek uygulama ve kampanyalara öncülük etmesi gerekmektedir. Bu çerçevede çalışan çocuklar konusunda örnek bir duyarlılığın Antalya'dan başlayarak tüm ülkemizde hızla gelişmesini temenni ediyoruz."

"Çıraklık eğitimi ve uygulaması okulun alternatifi değil, tamamlayıcısı olmalı ve çocukların çocukluğunu yaşamalarına engel oluşturmamalıdır. ATSO olarak bu konuda ilgili tüm kurumlarımıza ve üreticilerimize duyarlı olunması çağrısında bulunuyoruz. 23 Nisan Bayramının bütün çocuklarımıza güzel günler ve gelecek getirmesini diliyorum."

ANTALYA, (DHA)

Foto: Budak çocuklarla birlikte - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement