Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı

Toplantıda eski doğu garajı olarak bilinen alanın özel bir üniversiteye verilmesiyle ilgili madde ve AK Partili meclis üyelerinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın rektörlüğü döneminde Akdeniz Üniversitesinde yaptığı çalışmalar hakkındaki sözleri tartışmaya neden oldu

14.08.2013 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında devam etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı ASAT binasında gerçekleşti. Toplantıda eski doğu garajının bulunduğu alanda özel bir üniversite oluşturulması ile ilgili gündem maddesi görüşüldü.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Murtaza Tamyürek, alanın Antalya'nın göbeği denilen bir mevkide bulunduğunu ve değerli olduğunu ifade etti.

Burada daha önce ticaret ve kültür merkezi yapılması yönünde proje yapıldığını, şimdi ise özel bir üniversiteye verilmek istendiğini söyleyen Tamyürek, "Böyle bir alana üniversite kurulması Antalya'ya ihanet olur. Ayrıca şunu gerçekten çok merak ediyorum. Bu alanı kime veriyorsunuz, kime peşkeş çekiyorsunuz? Bunu bilmeye hakkımız var. Bu kadar torpilli, şanslı kim, öğrenmek istiyorum. Ayrıca belediye başkanlığı döneminden sonra kendinize iş mi arıyorsunuz" diye konuştu.

Tamyürek'in bu sözleri üzerine Akaydın, dünyada kampüs ve kent içi üniversitesi olmak üzere iki çeşit üniversite tipi bulunduğunu kaydetti. Öğrencilerle halkı kaynaştırma, kente, esnafa hareketlilik sağlamak amacıyla böyle bir proje geliştirildiğini, herhangi bir peşkeş çekme gibi bir durumun olmadığını ifade eden Akaydın, "Bizim konseptimizde sizin mensubu olduğunuz partiniz gibi yandaş zengin etme felsefesi yoktur. Hiç kimseye peşkeş çekmeyiz" dedi.

Belediye başkanlığı döneminden sonra da rektör olmayı düşünmediğini dile getiren Akaydın, "Rektörlük gibi onur duyulacak bir üniversite bırakmadınız Türkiye'de" diye konuştu.

MHP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Reşat Oktay da üniversitelerin saygın kuruluşlar olduğunu ifade etti. Türkiye'de çok sayıda üniversite olduğunu ancak birçok üniversitelerde kaliteli öğretim üyelerinin bulunmadığını belirten Oktay, üniversitelerdeki öğrencilerin iyi eğitim almadığını iddia etti.

Kendisinin hekim olduğunu söyleyen Oktay, "Çok iyi hekim olduğumu düşünüyorum ancak geçtiğimiz 15 yıl içinde yetişen hekimlerin maalesef eğitim kalitelerinin çok düşük olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı üzülüyorum. Hastaneye gittiğinizde hekimlerin diplomasına bakın, nereden mezun olduğuna bakın. Bu çok acı bir tablo" diye konuştu.

Üniversite fikrine karşı olmadıklarını ancak üniversitelerin kent merkezinde değil, çevresinde yapılması gerektiğini bildiren Oktay, alana üniversite binası yapıldığı takdirde Antalyalıların ve Allah'ın kendilerini affetmeyeceğini ifade etti.

Bu arada söz alan Tamyürek, Reşat Oktay'ın ulusalcı mı, ülkücü mü olup olmadığını anlamadıklarını kaydetti.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Remzi Sadi de Akaydın'a alanda daha önce ticari kültür merkezi ile ilgili projenin yapılmasının gündeme geldiğini, şimdi ise projenin neden değiştiğini sordu.

Reşat Oktay'a da "Kendinin çok iyi hekim olduğunu iddia ediyorsunuz peki neden hekimliği tercih etmediniz?" sorusu üzerine araya giren Tamyürek, "Çok iyi keresteci olmuş" dedi.

Bu söze sinirlenen Oktay, sıkıyönetim kanunu nedeniyle görevden alındığını söyledi.

Akdeniz Üniversitesinin başarısı

Toplantıda AK Parti Belediye Meclis üyeleri ile Akaydın arasında Akdeniz Üniversitesinin çalışmaları tartışma konusu oldu. AK Partili Tamyürek, Akaydın'dan sonra üniversitenin dünya çapında başarılara ulaştığını savundu.

Akaydın ise Akdeniz Üniversitesini başarılı bir şekilde bıraktıklarını söyledi. Özellikle organ nakli konusunda başarılı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Akaydın, "Hiçbir zaman hastalarla boy boy pozlar vermedik" diye konuştu.

Üniversiteden yetişmiş ve kendisinin de övündüğü doktorların olduğunu dile getiren Akaydın, şöyle devam etti:

"45 tane çok önemli tıp fakültesi hocası son 5 yıl içinde Akdeniz Üniversitesini terk etmiştir. Bugün hocalara yönelik anket yapın, orada sesini çıkarmaktan korkan hocaların memnuniyet mi duydukları, ızdırap mı duydukları çok iyi görürsünüz. Başarılı organ nakillerini yapan bir üniversite elemanıydım, halen de yapıyorlar ama çok önemli iki cerrahını özel sektörüne kaptırdık. En ünlüsü de gitmek üzere."

Bugün Antalya'da çok ciddi sağlık sorunu olan hastaların Akdeniz Üniversitesi Hastanesini tercih etmediğini, farklı hastanelere gittiğini ileri süren Akaydın, kendisinin de bu insanlara dahil olduğunu kaydetti. Akdeniz Üniversitesini bir konuda çok başarılı gördüğünü söyleyen Akaydın, şöyle konuştu:

"Sizi kutluyorum, Ortadoğu ve Balkanların en büyük cami kampüsünü üniversitenin içine yapıyorsunuz, heyecanla da bekliyorum. Bugün hiç de övünecek üniversite yoktur. Mehmet Haberal bugün dünyada hatırı sayılır bir organ nakli cerrahıdır. Benim ağabeyimdir. Böyle bir ünü ele geçirme başarısını da bu iktidar göstermiştir. Sizi bundan dolayı kutluyorum."

Akaydın'ın teröre destek verdiği iddiası

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yaşar Tabur da Akaydın'ın gerek rektörlüğü gerekse belediye başkanlığı döneminde gergin bir yönetim anlayışı benimsediğini iddia etti. Tabur, "Akaydın, Türkiye gündemine teröre verdiği destekle geldi" dedi.

Akaydın'ın üniversiteye "militan anlayışını" taşıdığını savunan Tabur, şunları söyledi:

"Antalya'nın bu kadar gergin yönetilmesini kendi başkanlığı döneminde sağlamıştır. Bu konuda başarısı vardır. Halbuki bir belediye başkanı kenti kucaklayıcı olmalıdır. Meclisi itham eden, kendi partisini bile itham etmekten çekinmeyen bir başkanın bu kentte barış yönetimi sergilemesini beklemek mümkün değildir. Ben Akaydın'ın üniversite döneminde militanlık yönünde, hükümeti sorguda, Başbakana küfretmede, siyaseti seviyesiz boyutlara çekmede her türlü katkısı olduğunu görüyorum. Şu anda siyaset yapma fırsatı vermişler, hizmet yapmak yerine politika ile 5 yılını geçirmiştir."

Bu sözler üzerine Akaydın, Antalya'da asla seviyesiz siyaset yapmadığını ifade etti. Gazeteci Hulki Cevizoğlu ile yaptığı programda kendisinin siyasi propaganda yapıyormuş gibi lansedildiğini söyleyen Akaydın, "Kesinlikle böyle birşey yapmadım. İnsani mesajlar verdim. Renklere düşman olunmaz dedim. Ama bölücülüğe düşmanlık olur. Bugün AKP'nin yaptığı açılım politikası denilen şey, Türkiye'yi bölme, Apo'yu kurtarma operasyonudur" diye konuştu.

Toplantıda, maddenin İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığına gönderilmesi kararlaştırıldı. Meclisin ağustos ayı toplantıları, yarın devam edecek. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement