Antalya Büyükşehir'in Hatay Expo'da Bulunan Düğmeli Ev'i Depremde Zarar Görmedi - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir'in Hatay Expo'da Bulunan Düğmeli Ev'i Depremde Zarar Görmedi

Hatay Expo 2021'de sergilenmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Antalya Bahçesi’ projesi kapsamında yapılan Düğmeli Ev, depremde hiçbir zarara uğramadı. Akseki ve İbradı’da yüzyıllardır kullanılan bir teknikle, harç kullanmadan yapılan Düğmeli Ev, afetin ardından depremzedeleri misafir etti.

17.02.2023 13:42  Güncelleme: 15:13

Hatay Expo 2021'de sergilenmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Antalya Bahçesi' projesi kapsamında yapılan Düğmeli Ev, depremde hiçbir zarara uğramadı. Akseki ve İbradı'da yüzyıllardır kullanılan bir teknikle, harç kullanmadan yapılan Düğmeli Ev, afetin ardından depremzedeleri misafir etti.

'Medeniyetler Bahçesi' temasıyla Hatay'da düzenlenen Expo 2021'e Antalya Büyükşehir Belediyesi, içinde Düğmeli Ev de bulunan 'Antalya Bahçesi' projesi ile katıldı. Teması kuraklık, iklim değişikliği ve depremler olan 'Antalya Bahçesi'nde deprem riskine dikkat çekmek için Akseki ve İbradı yöresine ait geleneksel Düğmeli Ev inşa edildi. Düğmeli Ev, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından hiçbir zarara uğramazken, depremzede yurttaşları da misafir etti.

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı'nda görevli Peyzaj Mimarı Ufuk Sarımehmetoğlu, "Bahçemizi yaparken temel hedefimiz iklim değişikliği, yangınlar ve depremlere dikkat çekmekti. Manavgat yangınının hemen ardından inşa ettiğimiz Antalya Bahçesi'nde kuraklık ve yangın konusunu son derece güzel işlemiş ve ödül almıştık. Hatay Expo'da bu binayı yaparken amacımız sadece farkındalık yaratmaktı. Bu büyük depremin ardından bina ayakta kaldı ama keşke böyle test edilmeseydi. Çok üzgünüz" dedi.

Antalya Büyükşehir\'in Hatay Expo\'da Bulunan Düğmeli Ev\'i Depremde Zarar Görmedi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir'in Hatay Expo'da Bulunan Düğmeli Ev'i Depremde Zarar Görmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement